Utolsó hét

Trip Start Jun 24, 2006
1
9
Trip End Aug 04, 2006


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Norway  ,
Saturday, August 5, 2006

Elérkeztünk az utolsó héthez is! Ugyan nekem nem volt időérzékem, nem éreztem, hogy pontosan mennyit is voltam kint Norvégiában, csak annyit éreztem, ennyi pont elég volt, egy nagyon kellemes nyarat töltöttem el kint, s bizonyos helyzetek ellenére sem volt semmi olyan érzésem, hogy megbántam volna ezt az egészet. Hiszen nagyon jól éreztem magam, nagyon szép helyeken jártam, ahova önakaratból nem biztos, hogy elmentem volna. Hogy visszatérek-e még majd ide, nem tudom, de ez a 6 hét emlékezetes fog maradni! De még mielőtt itt elbúcsúznék, azért beszámolnék arról az utolsó 5 napról is.

Akármennyire is a vége felé jártunk a nyári egyetemnek, mindenki el volt foglalva a vizsgára való készüléssel, én természetesen teljesen be voltam parázva, hiszen mégis csak angolul kellett a vizsgát megírni, amit eddig még nem tettem meg. Az angolul való olvasás már kicsit jobban ment a végére, de azért még mindig nem volt olyan könnyű angolul elsajátítani azt, amit magyarul elvileg már tudtam. Szerdán, csütörtökön vizsgáztam, ha a tartalmat nézik, remélem átmegyek mindegyiken, bár kétlem, hogy a legjobb minősítéssel. Angol nyelvtani hibák szerintem csak úgy nyüzsögnek a dolgozatomban, de itt nem arra mennek rá. A végeredményt majd cska otthon tudom meg. Az ösztöndíj feltétele, hogy teljesíteni kell a vizsgakövetelményt, különben visza kell fizetni a nyári egyetem árát, ami -egy magyar lány számításai szerint- kb másfél millió forintba kerül. Asszem meg kell becsülnöm, hogy én részt vehettem ezen az egyetemen, a kirándulásokon, megismerhettem nagyon sok embert,s nagyszerű élményekkel térhetek haza.
Utolsó este, vacsoránál 12 amerikai összegyűlt az asztalnál, s valami fotókat csináltattak magukról, de láttam, hogy beállítják az embereket. S mikor ezzel végeztek, leesett, mit is akartak képezni: Az utolsó vacsorát (festmény alapján). :-) nem tudom, kinek az ötlete volt, de pihent agyú volt, az biztos.
S utolsó este volt a búcsú party is, amelynek a hivatalos része, meg a pezsgőzés után következett a buli. A koliba még megittuk a magyar borainkat, nekem sajnos becsiccsenteni nem sikerült, mint a másik két magyar leányzónak :-), de azért kellemesen éreztem magam. Jót buliztunk, s zárásig ott voltunk. Úgy terveztem, hogy le sem fekszem, mert reggel időben kell kelni, de mégis csak aludtam 1 órát. Még megejtettünk egy utolsó reggelit, aztán én ilyen nagy taxival mentem a reptérre, egy magyar sráccal egyetemben. olyan nehéz volt a cuccom, attól féltem, csak ne kelljen túlsúlyt fizetni. Nem fogjátok elhinni, de a táskám pontosan 20 kiló volt! Persze a kézitáskámat nem vittem oda, nem kell azt nekik látni, hogy az is több mint 10 kiló, meg talán a laptop táskám is ugyanannyi. A reptéren azon csodálkoztam, hogy a vizsgálatnál, a laptopot ki kell venned a táskádból, s külön kosárba beleraknod. Nem értem a lényegét, csak plusz procedúra.

S immáron már haza is értem!!! Aminek a legjobban örültem, hogy unokahúgom 6 hét után is megismert, s ő meg még mindig zabálni való!
Hát itthon sem fogok unatkozni, van teendő bőven. Mindenkivel találkozni, élménybeszámolót tartani, s készülni az immáron egyetemi éveimre! :-) Mint Norvégiában kiderült, Pécsre vettek fel két éves kiegészítő képzésre. Egyik szemem nevet, a másik sír. Nagyon szerettem volna visszamenni Pestre, s persze még mindig a nk.-i kapcsolatok az álmom, talán jövőre ismét megpróbálom, s a ktg térítésest is bejelölöm!
Pécsen megpróbálok bekerülni koleszba, legalább az ne maradjon ki az életemből. Bár lehet, hogy 3 év albérlet után nehéz lesz megszokni.

Most pedig szeretnék mindenkit megkérni, aki e sorokat olvassa, hogy írjon nekem egy emailt, csak hogy tudjam, ki olvasta az útinaplóm fejezeteit, meg persze pár sort írhatsz magadról is, ha eddig még nem tetted volna meg! :-))
Köszönöm, ha minden fejezetet elolvastál, s remélem élvezetes volt. Legközelebb talán a Tenerifei útinaplómmal jelentkezem szeptember végén. :-)

Puszi: Erika
Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: