Game day

Trip Start Oct 15, 2012
1
4
11
Trip End Dec 04, 2012


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
What I did
Carrier Dome

Flag of United States  , New York
Saturday, November 10, 2012

Prisel je tezko pricakovani dan tekme, ko so se domaci Syracuse Orange (4 zmage, 5 porazov) udarili z rangiranimi Louisville Cardinalsi iz Kentuckyja (9 zmag, brez poraza). Tekma se je igrala v Carrier Dome-u, ki je najvecji pokrit stadion na univerzitetnem kampusu v ZDa, pred 40.312 gledalci. Stadion je v bistvu na moji dnevni poti v bolnico, tako da je bilo zanimivo videti poplavo navijacev v oranznem in temno modren na kampusu. Pred tekmo so seveda potekali ameriski obicaji, npr tailgating, marching band, hamburgerji in ostalo kar spada zraven.

To je bila zadnja domaca tekma za Syracuse v letosnji sezoni, zato so se pred tekmo poslovili od igralcev zadnjih letnikov. Vzdusje v dvorani je bilo neverjetno, se posebej zato ker domaci niso igrali slabo. Prav nasprotno, "Pomarance" so dominirale skozi celotno srecanje in na koncu premagali do takrat naporazeni Louisville s 45:26. Skupno je napad dosegel 524 jardov. Izstopali so podajalec Nassib (15 zakljucenih podaj za 246 jardov, postavil rekord konference Big East v zakljucenih podajah in prehitel Donovana McNabba po stevilu jardov za univerzo Syracuse), lovilec Lemon (176y) ter tekaca Gulley in Smith (144y). Mogoce pa kerega vidimo v NFL.

Kot zanimivost naj se nastejem nekaj znanih igralcev, ki so igrali za Syracuse: trije running backi so v poznih petdesetih in sestdesetih nosili stevilko 44, to so bili Jim Brown, Ernie Davis in Floyd Little. Leta 2005 je univerza to stevilko upokojila ter spremenila postno stevilko univerze na 13244. Upokojena je tudi stevilka 88, katero je med letoma 1960 in 1962 nosil tight end John Mackey. Trenutno v NFL igrajo DE Dwight Freeney (Colts), K Olindo Mare, MLB Jameel McClain (Ravens). Bivsi igralci v NFL so bili WR Marvin Harrison, WR Art Monk, QB Donovan McNabb. Za navijace New York Giantsov je verjetno zanimiv podatek, da sta na Syracuse hodila tudi Tom Coughlin in David Tyree :)

Ce koga zanima film o Ernie Davisu, si naj obvezno pogleda film The Express.
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: