Pred odhodom

Trip Start Aug 29, 2011
1
10
Trip End Sep 29, 2011


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Slovenia  , Brezovica,
Sunday, August 28, 2011

Zadnjo noč pred odhodom proti Indoneziji bova preživela pri Žanu doma. Jutri ob 12ih spakiramo v avto in gremo proti Benetkam. Peljal naju bo Veni (mimogrede-hvala!), spremljala pa naju bo še Nataša. Zvečer imava let iz letališča Marco Polo, prestopiva v Istanbulu in Singapurju ter končno prispeva v Jakarto. No ja, tu greva takoj na naslednji polet proti Medanu. Najino celotno potovanje iz Žalca do cilja-severna Sumatra (Medan) naj bi torej trajalo približno 27 ur, vendar z vmesnimi pavzami po kakšno uro.

Živčki delajo, oba komaj čakava da je konec jah no-čakanja, in da končno prispeva na čudovito Indonezijo. 17000 otokov jo sestavlja, pet največjih; Borneo, Sumatra, Java, Sulawesi, Papua in ogromno skupinic otokov, med njimi tudi slavni Bali. Najin itinerar poteka predvsem po severni Sumatri: Medan-Berastagi-jezero Toba-Ketambe (džungla)-Banda Aceh, Pulo Aceh, Pulau Weh (morje, morje, morje!), tu bova približno tri tedne, 4., zadnji teden pa se vrneva na Javo, in sicer v Yogyakarto. Tu bova lahko videla dva čudovita templja;  Borobudur (budistični) ter Prambanan (hinduistični). Sicer pa je Indonezija predvsem muslimanska država, v več kot 80%, vendar ne pretirano ortodoksna. :) In seveda nazaj v Jakarto, ter let domov.

Plan ni popolnoma začrtan in povsem možno je da se odpraviva tudi na čisto drugi konec Indonezije, ampak recimo da je to to. Sicer je pa sama Indonezija veliko prevelika za samo 4 tedne potovanja. Sumatro sva izbrala pa zato, ker ponuja največ raznolikosti; vulkane, džunglo (orangutani :P), jezero Toba z otokom (neki ponavlajo naš Bled ;P), in ogromno majhnih otočkov s prelepim vodnim življenjem, kar nama ponujajo priložnost da sprobava potapljanje ali pa vsaj snorklanje.

Se javiva ko najdeva kaki internet. :P

Maja
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

teta Jozi on

A bosta šla tud na Siberut pogledat plemena, pa čez gozd po džungli.......s previdnostjo se potapljajta , ne pregloboko........dovolj, uživajta, samo po pameti, mamici pa kupi kakšno dobro kavo.

jerneja on

Golobčka...mislim na vaju :). Upam, da se mata noro nepozabno, super, fino fajn ;)
Toliko za informacijo...Maribor še stoji :).

Use this image in your site

Copy and paste this html: