California dreamin'

Trip Start Dec 12, 2005
1
23
161
Trip End Jul 12, 2016


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of United States  , California
Saturday, January 21, 2006

Najprej zjutri na obvezen zajtrk pr nasih kelnarcah, ki ne znajo anglesko - "scrambled eggs with bacon ...". In ona: "what kind of bread?" in pol nasteje une 3 vrste kruha. "hmmm ...wheat bread" in ona:"so no bread". Tesky jo pogleda "yes, bread, wheat one". Ona:"ok, scrambled eggs". Izgleda, da je dojela ... In cez pet minut prinese jajca BREZ KRUHA. T:"What about bread?" Ona:"ju wont bred? " no comment...

Tko pol sem sla potrdit let, kar se je izkazalo za nepotrebno - vsaj tko so rekli po telefonu :) in ratal nama je pridt celo na internet ... Pol sva sla - v lov za avto. Rekla sva, da bova najela big ass car, ki se ga v Evropi ne da dobit in ker sva pac en California - que raro, pero cada persona habla espanol :) Tko ... prepesacla sva kr en lep kos poti, obiskala miljon rent a carov in se na koncu odlocila za Chevroleta (bl natancno prihodnjic kako se mu rece). Po zelo Rapid postopku, kjer te avto caka kr na parkiriscu in po tem, k sva mogla doplacat, ker sem js pod 25let in kao se ne znam vozt - brrr, prideva do AVTA, ki ne samo, da je najvecja zverina, kar sem jih kdaj vidla, se v njih peljala, dojameva, da je avtomatik (no, zdej veva celo, da je polavtomatik:), tko T. se usede za volan in tist ... hmmm ... ok. Najprej nastimava musko, pregledava predale, pogledava odzadi na sedeze, ki jih je prevec ;) ... (se nadaljuje po odstavku, ki sledi)

aja, zenska, ki je delala za salterjem tko rece: "what kind of car?" mi2:"big one" Ona:"how many are u?" mi2: "two". Ona tko pogleda izpod obrvi (aja, itak sva vsem zgledala stara 14 let in k da hoceva vzet kredit na banki al neki:) in izjavi: "you can get this car - in pokaze na neki cist prevec obicajnega - neki wannabe dvignjeni Scenic, sam pac ameriska varianta". Mi2 tko: "nonono, we want a SUV" ... Tko T. rece: we are two, but don't worry" (umreva od smeha ...)

No, gremo najprej vzgat avto -- yea, dela! Ok, damo v prvo (ok, ni prve ... ). Damo v D (drive wannabe) - kokr v avtosoli ... cukne naprej. Js: a ti to znas vozt? T.: ja, itak, sam mal casa rabm ... (cuka .... in to fejst!) po petih metrih se je blo treba prpelat tko iz parkirisca od rent a car, kar zgleda tko k na cestnini, kjer das listek kaj si vzel in se prcukava do oknca in zenska izjavi: "sir are you sure you can drive this car?" T.: "Yeees" in cukne spet pa se enkrat in pol pocasi gre. Po nekaj ovinkih dojamemo, da je ful boljs ce das eno nogo pod rit, ker ce ne skos skaces z njo po bremzi, k mislis da je sklopka. Ne pomeni, da tega ne ponovimo kasneje pri brzini vsaj enkrat in bremze res primejo dobro:) Kam gremo? Ja, "domov" po CDje.
Ko se parkirava, hoce T. uzet kljuce iz avta ... NE GRE. Kako ne gre? js itak pametna: Valjda da gre, nej probam - po 2 minutah obupam. T. ima odlicno idejo: poglejva v navodila. (traja 10 minut ... ), nakar razsvetljenje ... treba je dat salter v P (parking pozicijo). Avto je definitivno prevec pameten (ne mors ga vzgat, ce je v rikvercu, ce stojis na klacnu sam dodaja gas, da ne lezes nazaj, skos neki piska kako cesa nimas, nisi naredu ... muska dela dokler ne gres iz avta ...

In pol v San Diego via Huntington Beach (dude! sweet! btw. Paul Walkerja nismo srecal ). Najprej je itak trajal miljon casa, da sva se odcijazla iz LAja, ker je bil ITAK petek in ITAK je blo miljon ljudi povsod ... No, po voznji po Coastal Hwy in opazovanju valov in prelepih hisk in kjer je imela vsaka kul hisa (big ass vila) - svoj semafor :) in kjer dejansko zgleda tko kokr v movies - in kjer je dejansko CISTO!, sva se ustavila na polovici poti in sla pogledat sunset (ja, tuki VLAK vozi ob obali) in pol pocas nazaj (ker ni tok blizu kokr zgleda). Sla sva se jest v Mehisko v surf paradise cityu, kjer majo surfers hall of fame (HUDO) in najbolj nore srf stacune - se sreca, da grem na pot, drgac bi domov prvlekla pol stacune :) skratka, zakljucek dneva je v tem, da je res cist noro tuki ob obali! California mogoce ma mal upanja :) - sam kaj hudica, ko je ostalih 98% drzave cudaske z overly redneck people in amisi in LatinoRuskoKitajsko populacijo, ki se je REAL Americans bojijo :)

Tko, za jutr imava ful projekt ... morava it v Disneyland, malce naokrog in predvsem ugotovit, kako se na avtu odpre PRTLJAZNIK! :)
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: