Indianapolis, tuo moottoriurheilun mekka

Trip Start Aug 21, 2010
1
3
14
Trip End Oct 23, 2010


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed

Flag of United States  , Indiana
Saturday, August 28, 2010

Lauantai 28.-maanantai 31.8.

Saavuin Indianapolikseen melko varhain, taisi olla jotain kahdeksan aikaan aamulla. Hostelli sijaitsi n. 10 km keskustasta, en viitsinyt lähteä sinne vielä näin aikaisessa vaiheessa kun en tiennyt pääsisinkö kirjautumaan sisään, joten päätin notkua muutaman tunnin keskustassa. Greyhoundin asema sijaitsikin hyvin keskeisellä paikalla, aivan Vallankumousaukion kupeessa (en todellakaan tiedä mikä tän paikan nimi oikeasti on, mutta monumentit huomioon ottaen sen voisi hyvinkin olla jotain näin suureellista). Pyörin hetken rinkka selässä etsien jo valmiiksi bussipysäkkiä mistä pääsisin hostellille, kun olin sen spotannut menin Dunkin' Donutsiin hakemaan semmoisen oikein sydäntähivelevän bagel+donitsi-aamiaisen. Vaikka miten kahvihammasta kolottaisi niin niiden XtraLarge-kahvia on silti vaikea suositella oikein kenellekään, tavaraa styroksimukissa oli nimittäin kunnioitettavat 7 dl. No, menin sitten aukiolle hörppimään sitä loputtoman tuntuista kahvia ja kirjoittamaan matkapäiväkirjaa. Muutaman tunnin päästä lähdin hostellia kohti, jotenkin hämärästi arvasin sen kuitenkin kestävän oman aikansa ennenkuin pääsen perille. Niinhän siinä kävikin, puolen päivän aikaan löysin paikan ja pääsin heittämään tavarat sisään.

Hostelli osoittautui todella mukavaksi ja idylliseksi, se sijaitsee elokuvistakin tutun näköisellä omakotialueella (Amerikanliput liehuvat komiasti vähintään joka toisen talon kuistilla). Matkaa keskustaan todellakin oli sen verran että käveleminen ei ollut oikein realistista, myöhemmin kuitenkin osoittautui että parin kilometrin päässä sijaitseva Broad Ripple-niminen kaupunginosa oli ihan riittävä viihdyke eikä asiaa keskustaan ihan hirveästi edes ollut. Lauantain kunniaksi lähdin kävelylle ja nauttimaan pari huurteista ko. semiboheemille semiopiskelijameininki-alueelle. Kyseessä siis on muutaman kadun mittainen alue jossa on vieri vieressä ravintoloita, baareja, vaatekauppoja sun muuta toimintaa. Ihan mukava paikka, ei nyt mikään maailmaajärisyttävä mutta sai siellä ok viihtyisässä ympäristössä vatsansa (tällä kertaa ihan helvetin hyvä pitbeefsandwich) ja päänsä täyteen. Aamuun asti en kuitenkaan jaksanut, laahustin takaisin hostellille ja poikkesin matkalla lähikapakassa vielä muutamalla. Taisin siinä vähän lauleskellakin matkalla. Hostellin pihalla istui kyseisen lafkan pomo sikaria poltellen, jäin sen kanssa istuksimaan ja puhumaan paskaa. Mukava mies.

Sunnuntaiaamuna heräsin siihen ku yläpedin kaveri saapui joskus yhdeksän aikaan kolistelemaan ja piereskelemään. Se oli oikeesti kova kaveri farttailemaan. Mukava heppu kyllä muuten, kova puhumaan. Valitettavasti en kuollaksenikaan muista nimeä. Hän (kuten kaikki muutkin hostellin asukkaat sillä hetkellä) olivat kaupungissa MotoGP-kilpailujen takia, mullahan ei ollut tapahtumasta minkäänlaista tietoa ennenkuin tulin kaupunkiin. Oli kuulemma kilpailujen jälkeen käynyt jossain keskustan yökerhossa ja pokannut sieltä naisen itselleen. No, onhan se mukava että joitain näin tien päälläkin onnistaa. Ennen naisen kämpille menoa oli kuulemma ollut pakko käydä syömässä jotain yöpalaa ja se tuotti nyt vähän vaikeuksia vatsan kanssa. Joo, huomasin kyllä. Sunnuntai meni jälleen Broad Tripplellä hortoillessa, keskustaan ei ollut asiaa kun ei bussit pyhäisin kulje. Se julkinen liikenne, voi luoja... Niinkö hostellin johtaja sanoi, jos sulla ei täällä ole ajokorttia niin olet joko narkkari tai rikollinen. Siltä se vähän tuntui. Mutta mikäs siinä, ostin päivän lehden ja selailin sitä tovin puistonpenkillä, otin pienet nokoset ja menin halvan oluen perässä tavernaan lukemaan Bukowskia. Siinähän se pyhäpäivä mukavasti vierähtikin, illalla kävin vielä lähikapakassa parilla ja kaappasin pizzan matkaan, istuin varmaan pari tuntia hostellin pihalla samaisen johtajan kanssa ja puhuin politiikkaa ja join sen viskiä. Mukava mies, edelleen.

Maanantaina oli pakko lähteä keskustaan hoitamaan hieman käytännön asioita nimittäin hakemaan bussilippu seuraavalle aamulle kohti Bloomingtonia, Indianan yliopistokaupunkia. Kenkäostoksilla oli myös pakko käydä, toinen Converseista oli Indianapolikseen saapuessa revennyt niin pahasti ettei meinannut pysyä enää jalassa. En kuitenkaan tuntenut itseäni (vielä) niin hoboksi että olisin alkanut sitä teipillä paikkailemaan. Sain siis ensikosketukseni amerikkalaiseen ostoskeskukseen, ei kyllä tuntunut kovinkaan kummoiselta kun samat H&M:t yms. olivat edustettuina. Kengät onneksi löytyivät, aika hyvännäköiset Vanssit. Parin tunnin päästä osoittautui että olin ilmeisesti tehnyt virheostoksen, kantapäät meinaan hankautuivat vereslihalle. Perkele. Ja minä kun en paljon vaatteiltani vaadi.

Kirjakaupan kautta takaisin hostellille. Parin korttelin päässä sijaitsi ihan järkyttävän hyvä ruokakauppa, luomua ja lähiruokaa ja herkkuja kauempaa hyllyt täynnä. Amerikkalaiset ruokakaupat on kyllä todella hyviä yleisesti ottaen, mutta jos haluaa mitään terveellisempää ja freesimpää ostaa niin kyllä siitä joutuu maksamaankin. Wal-Martista saa raffinoituja rasvoja halvalla. Nappasin myös kuudenpakkauksen Budia mukaan, olisi sitten ainakin jotain tekemistä. Kello ei ollut vielä paljon mitään mutta en viitsinyt hostelliltakaan lähteä kun piti herätä puoli seitsemän aamulla. Odotetusti hostellin johtoporras sekä muut työntekijät istuivat pihalla bissepullot kourassa,  kävin suihkussa ja laitoin pyykit koneeseen ja liityin seuraan. Pyykinkuivaajaan olisi tarvinnut 1.5$ neljännesdollareina, koska mulla ei näitä löytynyt niin pomo vaan ohitti koko rahahomman semmoisella spesiaaliavaimella. Ai että, mukava mies. Loppuillasta istuin kahdestaan mua pari vuotta nuoremman työntekijän kanssa, hirveän kiinnostunut se oli Suomesta ja suomalaisista ja meiningistä Euroopassa. Se ei ollut juurikaan itse matkustanut, sanoi käyneensä ainoastaan yhdeksässä osavaltiossa jenkeissä sekä kerran Australiassa. Esim. Nykissä ei ollut käynyt koskaan, se kyllä ihmetytti mua melko lailla. Kovasti sitä kuulemma matkailu kuitenkin kiinnostaisi, kunhan vaan olisi rahaa. Niinpä.
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: