Hanoi ei rokkaa sittenkään

Trip Start Mar 27, 2012
1
48
68
Trip End Mar 13, 2013


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed
Hanoi Liberty Hotel

Flag of Vietnam  ,
Saturday, November 24, 2012

24.11. - 29.11.2012 - Ha Noi / Hanoi, Vietnam

by Pöpö

Kyllä ne näemmä Vietnamissakin osaa. 16 tunnin bussimatka venähtikin 26 tuntiin retkellä Hoi Anista pääkaupunkiin Hanoihin. Bussi tosin melko lailla eri tasoa, kuin Laosin retkillämme.

Hanoi oli odotettua rauhallisempi kaupunki, kun peilaa siihen kuinka paljon jengiä ja mopoja kaupungissa asustaa. Toki jalkakäytävät, kadut ja kaikki muut mahdolliset avoimet tilat olivat täynnä mopoja ja liikennekulttuuri on hektistä vietnamilaista suhailua. Ai ei kuulosta rauhalliselta vai? Ei tietenkään jos vertaa Helsinkiin mutta jos vertailukohdaksi otetaan Ho Chi Minh City tai Yangon, meno on Hanoissa kevyempää.

Hanoin isoin miinus tulee - yllättäen - ruoasta. Täysin mauton Pho-nuudelikeitto ei oikein iske, etenkin kun muutama päivä sitten on nautiskellut reippaasti maustettua nuudelimättöä murealla lihalla, jota on marinoitu muutama päivä. Keiton maustaminen jää käytännössä syöjän vastuulle. Hanoissa myös lihan käsite on hieman venyvä tai ainakin poikkeava länkkärin käsityksestä. "Lihakeittoon" heitetään yleensä nahkaa, läskiä, luuta ja välillä muutama palanen ihan lihaakin.

Pohjois-Vietnamin talvilämpötila oli kolmen kympin asteisiin tottuneille turreille myös pienimuotoinen järkytys. Päivisinkään ei päästy juuri 15 asteen paremmalle puolelle. Voitteko kuvitella kuinka kylmä on, kun mittarissa on vain 15 astetta ja vettä sataa? Hoi Anissa teetetyille takeille tuli siis heti käyttöä.   

Vaikka alussa onkin läppää siitä, kuinka rauhallinen Hanoi on, rauhallisista ilta- tai päiväkävelyistä on kuitenkaan turha haaveilla. Jalkakäytävät ovat täynnä mopoja ja ravintoloiden muovituolikokelmia eli joudut siis kävelemään tiellä mopojen ja autojen seassa. Kävelijä on tietenkin moottorin avulla liikkuvien pahin vihollinen eli voit varautua melko voimakkaaseen ja jatkuvaan äänimerkin kuunteluun. Tööttäilyhän Vietnamissa toki on yleinen huvitus, mutta jalankulkijana saat tästä ilosta leijonan osan.

Osaltaan sateisesta ja viileästä säästä johtuen, pidimme tuurreilukierrokset melko kevyinä. Toki vanhan kunnon komun, Ho Chi Minh:n masoleumi sekä armeijan historiamuseo tuli tsekattua. Yksi ohjelmanumero oli Thaimaan viisumien hankkiminen. Konsuli oli sitä mieltä, että pitää olla sekä lentolippu Thaimaaseen, että pois sieltä. Hetken aikaa selitimme Töötin koiran kotiuttamissuunitelmista, jonka johdosta emme vielä tiedä tarkkaa kotiinpaluupäivää. Kuultuaan että turret ovat Suomesta, konsuli totesi notta "no problem, Finland good country". Hakemukset sisään passikuvan kera ja viisumilla varustetut passit saatiin kouraan seuraavana päivänä.

Yleisesti Hanoi oli pettymys. Ruoan osalta esitys oli heikko ja yksi asia mikä Hanoissa erityisesti otti aivoon, oli elintarvikekioskien vähyys. Jos siis kaipaat jotain hieman erikoisempaa, kuten vaikkapa kylmä tölkkikahvi, varaudu siihen, että munkittelet ympäri Hanoita tunnin verran. Hanoi oli myös hieman yllättäen melko kallis, verrattuna esim. Hoi Aniin tai Ho Chi Minh Cityyn. Plussaa Hanoissa oli yleinen puhtaus. Vanhan kaupungin keskusta on myös kohtuullisen kätevän kokoinen ja sen voi ottaa haltuun apostolin kyydillä.  

Thaimaan viisumin hakeminen Hanoista

Lähetystö löytyy osoitteesta 63-65 Hoang Dieu Street. Ole tarkkana, naapurissa on Pohjois-Korean lähetystö ja sieltä ilmeisesti viisumi ei irtoa ihan niin helposti. Mukaan tarvitset passin, yhden passikuvan, lentolipun Thaimaaseen ja pois Thaimaasta, tai vaihtoehtoisesti mielikuvitusta & jonkin tarinan, miksei sinulla ole lippua ulos Thaimaasta. Konsuli on hauska hahmo. Kaveri iskee välillä tarinaa sellaisella intensiteetillä, että välttämättä ei aina tiedä onko konsuli menettämässä totaalisesti hermonsa turrejen kyselyihin. Yleensä päälle tulee kuitenkin hymyä ja naurua, joten ei kannata säikähtää, jos kysymyksiisi vastataan riittävällä äänenvoimakkuudella. Passin käsittelyaika on kaksi työpäivää. Hakemukset jätetään 08:30 - 12:00 välisenä aikana ja viisumilla varustettu passi haetaan hakupäivän jälkeisenä päivänä klo 16:00. Viisumi kustantaa 40 ameriikan rahaa ja se maksetaan dollareina.
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Pingviinimatkat on

Siltä varalta, että jutut joskus loppuu kesken ja kiinnostaa vastailla valmiisiin kysymyksiin, niin blogistamme on heitetty teille haaste ;) Tehkää jos siltä tuntuu ja jos ei, niin sekin on ihan okei :)

turret-aasiassa
turret-aasiassa on

Haaste vastaanotettu! Sorvaamme vastauksia, jahka blogien vääntämiseltä ehdimme :)

Use this image in your site

Copy and paste this html: