Kaljakelluntaa Vang Viengissä

Trip Start Mar 27, 2012
1
43
68
Trip End Mar 13, 2013


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Lao Peoples Dem Rep  ,
Saturday, October 27, 2012

27.10. - 4.11.2012 - Vang Vieng, Laos

by Pöpö

Matka kohti Kaakkois-Aasian kaljakelluntapääkaupunkia Vang Viengiä alkoi lauantaina 27.10. puoli yhden aikaan. Luulin, että Myanmarin tiet ovat Aasian huonoimmat. En luule enää. Laosin paras ja isoin tie numero 13 on järkyttävän huonossa hapessa. Etenkin vuorisilla osuuksilla päällyste puuttuu välillä kokonaan ja ne kohdat missä pikeä (tai jotain sen tapaista) on jäljellä, ovat täynnä futispallon kokoisia monttuja. 150 kilometrin matka hoitui noin kolmessa ja puolessa tunnissa.

Sunnuntai ja maanantai vierähti hyvin pitkälle koodaillessa ja muutoin vain rennosti ottaessa. Olimme siis edelleen vahvasti Laosilaisessa mielentilassa "Ei mitään kiirettä" (ainakaan turreilun suhteen).

Tiistaina koitti Töötin synttärit, sekä yksi reissun kohokohdista: tubailu. Kyseessä on siis surullisenkin kuuluisa aktiviteetti, jossa reppurepet laskettelevat Nang Som -jokea alas kuorma-auton renkaiden sisuskumeilla. Touhu lähti täysin lapasesta parisen kuukautta sitten, kun kuusi reppurepeä heitti henkensä tubailun yhteydessä yhden kuukauden aikana. Liian korkeita hyppypaikkoja, liikaa kiviä vedessä ja tietenkin liikaa viinaa. Viranomaiset ottivat ja sulkivat kaikki (huhujen mukaan lähes 100 kuppilaa) joen varrella olleet baarit, kahta luukunottamatta. Oikeastaan touhu lähti lapasesta jo paljon aiemmin, mutta ilmeisesti nyt viranomaisillekin alkoi riittämään. Toinen ja todennäköisempi vaihtoehto on se, että viranomaiset haluavat päästä paremmin osingoille länkkärien dollareista. Joka tapauksessa tubailu jatkuu edelleen, tosin rauhallisemmissa merkeissä. Touhu on äärimmäisen hauskaa ja rentoa hommaa. Aivan heti ei tule mieleen rennompaa tapaa viettää aurinkoinen ja lämmin päivä, kuin lasketella hiljokseen viileää jokea, välillä baarissa pistäytyen. Aloitimme oman tubailumme hieman liian myöhään tai laskettelimme hieman liian verkkaisesti. Palautimme tubemme noin minuuttia ennen kuutta, jonka jälkeen olisi joutunut maksamaan penaltyja.

Ilta jatkui toisella suositulla aktiviteetilla, mitä Vang Viengissä harrastetaan. Vuorossa oli makoilu ravintolassa ja erinäisten amerikkalaisten laatusarjojen (Friends ja Family Guy) pällistely. Toki kävin säätämässä Töötin synttäreiden kunniaksi välillä televisioon soimaan myös Nightwishiä ja MC Hammeria. Leppoisa ilta kaiken kaikkiaan.

Keskiviikkona kävimme pällistelemässä joen varrella olevia hylättyjä & viranomaisten toimesta suljettuja rantabaareja. Etenkin pienimmistä kuppiloista henki hyvänoloinen fiilis, vaikka totuuden nimissä ne näyttivät siltä, että olisivat olleet suljettuina jo useita vuosia.

Koska tubailu on äären hauskaa hommaa ja sitä ei voi harrastaa Vang Vieng -tyylillä ihan joka päivä Suomessa tai muualla Aasiassa, päätimme käydä laskettelemassa vielä toisen rundin Torstaina. Homma oli edelleen yhtä hauskaa kuin ensimmäisellä kerrallakin, mutta se ensipuraisun tuoma "jeee-efekti" oli hieman pienempi.

Perjantai jälleen lepoa. Lauantaina lähdimme tarkistamaan Tham Phu Kham -luolaan ja Sinisen laguunin. Otimme fillarit alle ja lähdimme sotkemaan hiekkatieta, joka oli maustettu nyrkin kokoisilla kivillä. Matkaa laguunille on ytimestä noin 7 kilometriä, mutta matkaan saa helposti menemään tunnin, keskipäivän kuumuudussa ja ankarassa pölypilvessä fillaroiden. Itse laguuni oli sinänsä pienehkö lammikko, johon vuorelta virtaava vesi päätyy. Lähiympäristöön oli pykätty muutamia "aurinkomajoja" (vähän niin kuin Aasialainen versio huvimajasta) ja nurmikolle oli heitelty levyttelymattoja. Tontit olivat siis oikein sopivia makoiluun tai vaikka piknik-touhuihin. Meininki olikin hyvin saman tapaista kuin Kaivarissa vappuna, paitsi että ihmisillä oli vähemmän vaatetta päällä ja grillaukset hoidettiin keskitetysti yhden raflan toimesta. Luola oli sinänsä komea, mutta kuten aikaisemminkin on jo mainittu, luolista saadun yliannostuksen vuoksi mestat ei sen kummemmin säväyttäneet.

Vang Vieng -kohteena

Ollessamme tonteilla marraskuun alussa 2012, kyseessä oli vielä virallisesti low season tai high seasonin alku. Joka tapauksessa mestoilla pyöri väkeä huomattavasti vähemmän, kuin voisi ajatella. Kyseessähän on kuitenkin kylä, josta on viime vuosina kasvanut Kaakkois-Aasian bilepääkaupunki. Rafloissa hengaili iltaisin muutamia hahmoja ja pääosa kadulla tallaajista oli kyllä valkonaamoja, mutta mistään kreisibileistä ei ollut havaintoakaan.

Vaikka ja ehkä juuri siksi, että meno on rauhoittunut, Vang Vieng on erittäin miellyttävä kohde. Parasta viihdettä on ehdottomasti tubailu, jota huhuista huolimatta voi edelleen harrastaa. Isot baari- ja bilekompleksit on ainakin toistaiseksi suljettu ja toivon mukaan pysyvätkin suljettuina. Jos haluat harrastaa vesileikkejä kännissä, todennäköisesti Serenan (tai missä ne ikään järjestetäänkään) Pacifique -kekkerit ovat toimivampi ratkaisu. Jos taas haluat lillutella rauhassa joessa muutaman tunnin helteisissä olosuhteissa, Vang Vieng:ssa on siihen todennäköisesti maailman parhaat puitteet.   
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Pingviinimatkalaiset on

Melko letkeän ja kadehdittavan oloista touhua :) Jatkakaa!

Use this image in your site

Copy and paste this html: