Jiangyou

Trip Start Mar 29, 2009
1
19
100
Trip End Jan 09, 2010


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of China  , Sichuan,
Saturday, May 16, 2009

En els instants d'ansietat que van acompanyar el moment en que em van negar el bitllet cap a Xiahe, vaig cončixer la Pnina i el Shahaf, una parella d'americans-israelites que es van trobar en la mateixa situacio i amb qui finalment comparteixo tren cap a Jiangxou, per despres enfilar cap a Jiuzhaigou i d'alla cap a Xengdu.

Decidim fer una parada a Jiangxou per visitar una montanya on es possible veure a monjos budistes fent arts marcials o creuant barrancs sobre una corda metal.lica. Tot sigui per trencar una mica la rutina del viatge en tren i en autobus.

El mes interessant de la visita es poder observar l'abast del terratremol que va sacsejar la zona ara fa cosa d'un any. Esllavissades i esvorancs que s'engoleixen carreteres, ponts caiguts, roques immenses que despreses per les tremolors acaben caient al mig del no res com si es tractessin de meteorits d'una altra galaxia o restes d'una explosio volcanica, destruccio i mes destruccio fins alla a on abasta la vista. Les autoritats xineses no han perdut el temps i un exercit d'obrers intenta reparar tot el que esta malmes pero encara es mante en peu o construir sobre el que el terratremol va destruir, per intentar esborrar el mes aviat possible qualsevol traca d'aquesta tragedia sense parar a pensar quina es la millor manera de refer les coses perque les dantesques xifres de morts no es tornin a repetir en cas que un altre fenomen sismic torni a sacsejar la regio. Tampoc s'alcen gaires veus critiques contra els goberns preterits, massa preocupats per a dur a terme a qualsevol preu el seu ideal comunista, ni contra l'actual, interessat en dur al pais el mes rapid possible cap a la modernitat, i que van negligir molts aspectes de seguretat que probablement s'haguessin hagut de tenir en compte. De totes maneres, son poques aquestes veus. El poble xines en la seva majoria sofreix de miopia quan mira cap a la seva historia recent, i l'esforc titanic i mediatic del gobern actual per a reconstruir zona han aconseguit el recolzament de la majoria de la poblacio.
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html:

Table of Contents