Damasc

Trip Start Mar 29, 2009
1
11
100
Trip End Jan 09, 2010


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed
Al Rabie Hotel

Flag of Syria  ,
Tuesday, April 14, 2009

Fuetejats pel vent que els assetja pels laberíntics carrers de la Ciutat Vella, per la pluja que de manera intermitent fa presencia i per la sensació de fred que s'ha apoderat de la ciutat els darrers tres dies, els turistes (entre els quals m'hi incloc) es refugien en el zoco cobert, en els cafès on prenen un te o fumen un narguile tot i esperant que el temps millori o encara millor es relaxen prenent un bany turc en un hammam després d'una jornada doblement esgotadora. Fa un temps rúfol a Damasc, les nits son fredes i amb vent, i de dia sovintegen els núvols i de manera intermitent la pluja. En el pati interior de l'hotel on m'allotjo no es estrany escoltar el tossir del sofert turista després d'anar amunt i avall tot el dia sotmès a unes condicions atmosfèriques adverses. Malgrat tot, això no es una excusa per quedar-se reclòs a l'alberg, perquè Damasc es una ciutat fascinant, no en va ha estat anhelada per un munt d'imperis, conquerida, arrasada i reconstruïda un munt de vegades. Es per això que arquitectònicament tal vegada no sigui una ciutat molt coherent, tot aquell qui l'ha conquerit ha destruït bona part del que hi havia anteriorment i ha intentat deixar la seva pròpia empremta. El millor es el caràcter dels seus habitants, com en la resta d'aquest país, que fan que la visita sigui el doble d'agradable. Després de la rutina fiaria de perdre'm pel laberíntic zoco una vegada i una altra, el millor per refer-me una mica de l'esgotament, i per entrar una mica en calor, es anar a un hammam, i posats a fer-ho be, incloent una exfoliació (surto amb la pell radiant i envermellida) i un massatge (que no sempre es tan tonificant com un esperava).

              ****************************************************************

Whipped by the wind that harassed them in the labyrinthine alleys of the Old City, by the intermittent rain and the cold sensation that has taken over the city the last couple of days, the tourists look for shelter in the zouk, in the coffee houses where they drink a tea or smoke a narguile while waiting for a short weather improvement to resume their visit or even better, they relax in a hammam after an exhausting day. The weather is a little bit rough here in Damascus, nights are cold and windy, and during the day the sky is overcast and it often rains. At the hostel's covered courtyard one can hear the tourists coughing after a whole day going up and down the city in such meteorological conditions. But the weather can't be an excuse to spend all day sheltered in such a cosy place, Damascus is a fascinating city, many civilisations have craved for it, it has been conquered and destroyed several times and then again reconstructed. The best is the open and amiable character of its citizens, like in the rest of the country, that make the visit twice as wonderful. After the daily routine of getting lost several times per day in the labyrinthine zouk, the best to get recovered from the cold and the exhaustion is to go to hammam, and even better, include a full massage and a skin scrub. After that one feels momentarily recovered.
               
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

oscar36
oscar36 on

Et van fer catacrec als ossos ?
ninu,
em diuen per aqui que al hammam et solen acabar amb una poc agradablement sonora cruixida d'ossos. En canvi, l'exfoliacio es mes plaent tot i que et restreguen que dona gust amb el fregall. Confirmes ?
si vull vendre la fermosa Cun a un marxant de verges blanques cal que la hi porti abans ?
Oscar

Use this image in your site

Copy and paste this html:

Table of Contents