Carmel by the Sea en Pismo Beach

Trip Start Sep 17, 2012
1
8
Trip End Oct 07, 2012


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed
Oxford Suites Pismo Beach
Read my review - 4/5 stars

, Californië,
Tuesday, October 2, 2012

Oh man, het leven is goed hier... Gisteren kwamen we aan in Carmel. Ik hou niet zo van het woord pittoresk maar het is met afstand het beste woord om dit stadje te beschrijven. De huisjes en straten lijken allemaal recht uit een sprookjesboek te komen. Alsof Hans en grietje elk moment achter de bosjes vandaan konden springen. Jammer genoeg kwamen we wel behoorlijk laat aan in Carmel, de rit was ongeveer 4 uur vanuit San Francisco, een mooie route met veel fotostops, en daardoor duurde de rit ongeveer 6 uur... Hoewel het een heel mooi plaatsje was, vonden we het er wel ook een beetje stijf en truttig. Veel oude mensen met geld.

Vanuit Carmel vertrokken we naar Pismo Beach. Maar eerst nog een stukje terug om de 17 mile drive te rijden want die hadden we op de heenweg gemist. Een superchique route langs pebble beach en poppy hills, bekend van grote golftoernooien, het zei mij niet zoveel maar het schijnt wereldberoemd te zijn. In ieder geval lekker decadent en luxe. De rit naar Pismo ging via de highway 1, de beroemde kustroute van Californië en een van de mooiste autoroutes ter wereld zegt men. Nou dat klopte ook behoorlijk, een fantastische kronkelweg langs een ruige bergachtige kust waar je na elke bocht toch echt weer even moest stoppen om een foto te maken. Volgens de navigatie was de rit 3,5 uur, maar dat werd dus wel een dikke 5 uur. Aan het einde voor Twan wel een beetje veel want hij maakt er een enorm drama van als hij weer zijn stoel in moest. Zeker toen hij even achter het stuur had gezeten bij papa op schoot.

Nu dan in Pismo, een echt Amerikaans / californisch kustplaatsje, compleet met hippe surfers, skateboardkids en baywatch huisjes op het strand. Allemaal een vette burger gegeten op het strand en daarna vanaf de pier een fantastische zonsondergang gekeken. Toen Twan uitgeput in bed lag hebben we de dag afgesloten met een lekker cocktailtje. Yep....life is good in california.
Slideshow Report as Spam

My Review Of The Place I StayedLoading Reviews
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: