Sydney

Trip Start Sep 16, 2010
1
5
61
Trip End May 06, 2011


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed

Flag of Australia  , New South Wales,
Friday, September 24, 2010

Oi!

Zoals beloofd hier de eerste foto's en video's uit Sydney. Gezien het feit dat ik de afgelopen dagen 's avonds eigenlijk te uitgeput was om nog een verhaal te schrijven en de foto's en video's te uploaden, wat met een instabiele internetverbinding erg veel tijd kost, heb ik nu maar de stap gezet om mijn blog toch even te actualiseren. Ik kan trouwens niet voor 12 uur 's nachts in slaap komen, er is altijd wel iemand wakker of ik lag zoals de afgelopen dagen op een fluorescerende kamer zo licht was het. Uitslapen heb ik ook nog niet kunnen doen. Moet daar nog even aan wennen. Maar met mijn oordoppen in kan ik in ieder geval niet over geluidsproblemen klagen. Gezien het feit dat ik woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag iedere dag minstens 10-15 km gelopen heb (echt, niet overdreven) ben ik wel toe aan een goede nacht. Als ik dit 9 maanden lang zo blijf doen, ga ik me bij terugkomst voor de vierdaagse inschrijven en fluitend uitlopen... Hier in mijn nieuwe hostel, waar ik sinds gisteren verblijf, zijn de vooruitzichten voor vannacht trouwens beter en ga ik maar eens de klok rond slapen.

Maar eerst een overzicht van de afgelopen dagen. De vlucht was weer comfortabel, maar ook wel zwaar. Dinsdag bij aankomst in AustraliŽ werd ik door de chauffeur meteen overenthousiast ontvangen. Ik dacht dat het geanimeerd was en dat dit amicale gedoe hem een extra fooitje moest opbrengen, dus heb ik hem geen fooi gegeven.
Toen ik bij het hostel aankwam werd ik ook meteen met mate aangesproken en was alles cool en awesome. Toen begon ik langzamerhand te realiseren dat dit de manier is waarop AustraliŽrs communiceren. Als je alle cools, oi's en mate's eruit filtert, blijft er eigenlijk alleen maar een bescheiden, weinig zeggende variant van het Engels over.

Woensdag heb ik de eerste etappe van mijn Sydney 4-daagse afgelegd. IK ben van het hostel door Chinatown gelopen. Het eerste wat ik bij daglicht zag in Sydney waren Chinezen en Hong Kong achtige neonverlichting langs kleine eetcafťs. Ik denk dat ik over een tijd in Fiji op het vliegveld dan een replica van het Opera House tegenkom ofzo...
Hoe dan ook, dat was met een grote omweg die ik niet uitgestippeld had trouwens, mijn bestemming voor die dag. Door te lopen krijg je toch het meeste mee van de sfeer van een stad, dus lopen met die misschien toch iets te kleine, 15 euro kostende schoenen van je! Dom klein volk ook in Hong Kong, waar schoenmaten niet verder lopen dan 44,5! Maar wie is er dommer, mensen die niets aan hun schoenmaat kunnen doen, of iemand die weet wat voor een maat schoen hij heeft en te kleine schoenen koopt? Inderdaad...

Hoe dan ook deel 2; op weg naar het Opera House ben ik omgelopen via Hyde Park, het Central Park van Sydney waar letterlijk vreemde vogels voorkomen. Aan het eind van Hyde Park staat de enorme St. Mary's Cathedral. Een indrukwekkende kerk. Mooi ook dat deze aan het begin ligt van de "Royal Botanic Gardens", die ik op mijn gemak ben doorgelopen om uiteindelijk vanuit deze tuinen mijn eerste blik te kunnen werpen op het beroemde Opera House. Toch wel indrukwekkend, maar ik was vanuit deze hoek niet meteen verkocht. Ik ben daarna helemaal rond het Opera house gelopen en nog vond ik het niet echt speciaal. Pas toen ik na een enorme wandeling over de Sydney Harbour Bridge naar beneden keek en het Opera House zag, vond ik het eigenlijk wel een hele aparte en mooie constructie. Zeker hoe deze in contrast staat met de skyline van Sydney (video). Vanaf de Harbour Bridge weer helemaal teruggelopen naar mijn hostel. Onderweg geen stempelpost tegengekomen, wat ik wel vreemd vond...

Op donderdag ben ik de Sydney Tower op geweest. Een 360 graden panorama op 260 meter hoogte. Even slikken, omdat de toren zoals te zien is een zodanige vorm heeft dat wanneer je door de ramen naar buiten kijkt, je eigenlijk bijna kaarsrecht naar beneden kan kijken.
Vanuit deze toren was het uitzicht echt onvoorstelbaar. Hierna ben ik naar Darling Harbour gegaan, om daar wat foto's te schieten en even te kijken waar het door velen aanbevolen aquarium en "wildlife world" van Sydney liggen. 's Avonds moeilijk in slaap kunnen komen, ondanks de weer net zo vermoeiende dag. Ik dacht bij mezelf toen ik om half 2 weer een schreeuwende, dronken Italiaanse macho op de gang hoorde "vanaf nu gaan de oordoppen in". Werkt verder prima!

Vrijdag ben ik weer lopend vanuit het hostel vertrokken met het doel het aquarium in te gaan, om te kijken wat voor een waterdieren er allemaal in AustraliŽ voorkomen. Om te beginnen Perry. Het vogelbekdier. The Platypus is namelijk een diertje wat alleen in AustraliŽ voorkomt. Gezien het feit dat ik het vogelbekdier alleen maar ken van Phineas & Pherb wat ik nog wel eens wilde kijken met mijn broertje Mark, (kijk je dit nog steeds vriend?) een tekenfilm waarin een soort van superheld vogelbekdier voorkomt, was ik benieuwd er een te zien. Helaas bleef Perry op zijn geheime locatie in zijn verblijf.
De rest van de bewoners van het aquarium zijn dieren die je allemaal in de oceaan tegekomt, van kwallen en koraal tot enorme "manta rays", zeekoeien (denk ik) en enorme haaien. Op een enorm videoscherm, in Shark HQ, werd een film afgespeeld van haaien die uitgerust waren met een soort apparaatje wat de exacte locatie van de haai aangeeft. Er werd een map van Sydney getoond en van de 8 Bull Sharks die ze getagd hadden, zwommen er 5 vrolijk door de haven van Sydney om het Opera House vanuit een hoek te bekijken die ik liever niet zie denk ik. Was wel erg interessant. Voor de rest, even een speciale vermelding voor een aal die niet meer kon dan happen (zie video) en een schildpad die creatief bezig is in zijn vrije tijd (voor zover je bij een schildpad van vrije tijd kan spreken... zie video).

Zaterdag was het tijd voor mij om mijn hostel te verlaten, mijn welkoms pakket in Sydney bestond namelijk naast een Australische sim kaart (als iemand geÔnteresseerd is in dit nummer hoor ik het wel) ook uit 4 overnachtingen in het vrij luide maar wel grappig ingerichte Wake Up! hostel in Sydney. Ik heb zaterdag eerst voor 3 nachten in een andere wijk, Kings Cross, accommodatie geregeld omdat ik nog een aantal dingen wilde zien hier. Daarna ben ik naar de buurman van het aquarium, Sydney Wildlife World, gegaan. Dit is een soort zoo waar allerlei "native species" worden gehouden. Dit betekend dus dat ik af en toe met kippenvel rondliep, want bij de borden stond (net zoals in het aquarium trouwens het geval was) waar de schorpioenen, mega duizenpoten, spinnen, slangen en krokodillen in AustraliŽ voorkomen. Dit was even op een andere manier een dierentuin bezoeken dan normaal, maar ik heb mezelf voorgenomen dat ik vanaf nu al deze dieren niet meer ga tegenkomen... De video bevat een zeldzame opname van Steve Irwin.
Hierna ben ik vanuit Darling Harbour weer helemaal richting de Harbour Bridge gelopen, om nu eens 's avonds van het uitzicht te kunnen genieten.

Vandaag, zondag dus, ben ik naar de Blue Mountains geweest.Het was werkelijk schitteren, maar omdat dit verhaal al aardig uit de hand begint te lopen daarover van de week meer.

So long for now,

Tim


Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name. < > \ / are not accepted
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Markieautarkie on

What's up mate?
Na Hong-Kong Phoey zit ie nu Down-under.......Bier te tikken ofzo :P
Mooie foto's hoor T.B, Misschien een leuke carriére voor je, omdat je anders een leuk tonny-baantje kunt doen, om de traditie voort te zetten en omdat je 't ook al zo leuk vond met je stage :P.
Blijf doorgaan met gekke bekken trekken voor de camera en euwige filmpjes make T.B. (Wat niet zo moeilijk is voor je want je hebt al zo'n gekke bek).
See u later, Mate.
P.s:
1. Wist je dat die gevaarlijkste spinnen ter wereld (De 'Sydney'(!) trechterspin) Aardig dicht bij jou in de buurt woont?! (Slaap lekker :P)
2.Je hebt dan wel een perry belooft, maar je had op z'n minst een filmpie mogen maken van dat beest.Dus tim, 'Waar is Perry'?!

gerry,tante vande GVR on

Hoi die Tim, hartstikke leuk die verhalen van je, genieten er echt van en mooie en leuke foto's en filmpjes, nu lijkt het net of we er een beetje bij zijn, trouwens heb je er over gedacht om journalist te worden of zo????? Reizen en schrijven mooie combinatie toch!!

JohnBoy on

Great Timmowitsch.
Ik geef je nog geen duim, maar ik zou je een hand willen geven, zodat ik het live kan meebeleven, maar helaas ik heb de spaarpot omgekeerd en er kwam alleen wat muffe lucht uit.......shit shit shitto........ ga zo door grt John.........snik........

Use this image in your site

Copy and paste this html: