Ne, jotka vanhoja muistelee

Trip Start Apr 02, 2011
1
33
Trip End Jun 29, 2011


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Finland  , Western Finland,
Friday, July 8, 2011

Kotona. Ei tunnu aivan niin hyvälle kuin kotona olon pitäisi tuntua. Haikeus. Väsymys. Uuden matkan tarve, vaikka siihen ei olekaan nyt mahdollisuutta. Emme ole voittaneet lotossa. Todennäköisyyttä pienentää vielä se, ettei toinen aasi koskaan lottoa.

On vähän outoa, että omat ajatukset pyörivät vain matkassa, vaikka minun (=Tiinan) pitäisi keskittyä Suomen lyhyestä kesästä nauttimiseen. Mutta en oikein pysty. Työtkin ovat alkaneet. Sielläkin mietin matkaa. Puhuisinkin matkasta koko ajan, ellen olisi lähes tyhjässä toimistorakennuksesta. Juttelenkohan itsekseni?

Mitä matkasta jäi mieleen? Rakastamme niin paljon listauksia, että muistoistakin syntyi top3-listat. Lomakuvat ja -videot ovat vielä katsomatta. Sieltä saattaisi palata mieleen vieläkin kummallisempia kokemuksia. Jos haluatte kuulla meitä ja nähdä tuhatmäärin kuvia, tulkaa käymään Tampereella.


Yleisimmät kysymykset
1) Kuinka pitkä olet? (Oletko hollantilainen, kun olet noin pitkä?)
2) Mistä olette kotoisin? (Oletteko Hollannista/Saksasta/Ruotsista/Venäjältä?)
3) Onko hän vaimosi/aviomiehesi? (Kuinka pitkään olette olleet naimisissa?)
Intiassa olimme 7 vuotta naimisissa ollut opettajapariskunta (tämä vastaus hiljensi uteliaimmat). Thaimaassa saatoimme olla Hollannista, mikä laski tuotteiden hintoja (hollantilaiset tinkivät paljon eivätkä suostu maksamaan liikaa, vaikka varakkaita ovatkin).

Lempihedelmät
1) tuore mango
2) kypsä ananas
3) jännittävä mangosteen
Kunniamaininta hajustaan tunnetulle durianille, joka ei tullut lautasellemme asti missään vaiheessa matkaa. Ehkä hyvä niin?

Tiinan turhimmat matkatavarat
1) huultenrajauskynä (miksi?)
2) tulitikut (mitä ajattelin sytyttää?)
3) wc-paperirulla (niin pahaa tilannetta ei tullut eteen, että olisin joutunut sen kaivamaan rinkasta)

Hotellin televisiosta katsottua
1) Animal Planet
2) Säätiedotteet (vaikkei ne koskaan yllättäneetkään sisällöllään)
3) Casey Anthony -oikeudenkäynti (CBS)
Kunniamaininta: Timon lempielokuva Walk Hard -The Dewey Cox Story Vietnamin leffakanavalla pelasti Timon päivän. 

Kadut ja tiet
1) täysin käsittämätön Chandni Chowk vanhassa Delhissä, Intiassa
2) maisemareitti meren ja sademetsän välissä: Jalan Rayan Senggigi, Lombok, Indonesia
3) helppoa elämää: ravintolaa ravintolan perään ja eteneminen maailman pisimpiä rullaportaita pitkin Hongkongissa (Mid-levels Escalator)

Kaupustelijoiden keskustelunavaukset
1) Madaaaaaaame, massaaaaaaaaage. Tiina yllättyi, kuinka monta vokaaalia on sanoissa madame ja massage. Yllättävää myös, miten moni ihminen Aasiassa on hankkinut laillistetun hierojan ammattitutkinnon.
2) My friend, how are you? Timo yllättyi, kuinka paljon hänellä onkaan ystäviä maailmalla.
3) Special price just for you! Yllätyimme, kuinka osuimmekaan niin moneen alennusmyyntiin matkallamme. Olemme varmaan erityisiä, kun meille oli niin monta erikoistarjousta.

Tilanteet, jolloin kalja maistui erityisen hyvälle
1) Meillä ei ole anniskeluoikeuksia, mutta saatan toisinaan itsekin nauttia oluen jos toisenkin, joten jääkaapissani saattaa olla muutama olut sinulle. Hotellin omistajan jääkaapista löytyi Kingfisher-olut Intian kuumuuden uuvuttamalle Timolle.
2) Hidas laivamatka Cebusta Panglaon saarelle ja kylmä San Miguel -kalja laivan kannella lämpimässä tuulessa. Aamun nopeampi lautta oli täynnä pääsiäisliikenteen takia. Saimme brasialasisen pariskunnan avustuksella liput iltapäivän hitaaseen lauttaan. Muutaman tunnin matka kestikin lähes seitsemän tuntia.
3) Ravintolavaunu jossain Vietnamin rannikolla. Ravintolavaunun etsiminen päättyi ravintolavaunun oluttarjontaan tutustumiseen. Tinde ei tiennyt vielä, että ravintolavaunu oli löytynyt.

Kaljat, jotka maistuivat erityisen hyvälle tilanteessa kuin tilanteessa

1) Cafri, Hite, San Miguel Pilsen, Kingfisher, Bintang
2) Max, Singha, Anghor, Halida
3) Yebisu, Bia Ha Noi, 333, La Rue, Bali Hai
Vastaavaa siiderilistausta on turha tehdä, sillä siiderin saatavuus oli lähes nolla. Ainoat poikkeukset olivat Singapore ja Hongkong, joista sitä sai irkkupubeista. Mahtava kolmen kuukauden detox Tiinalle.

Harmitukset
1) T-Expressin pituusrajoitukset Everlandissa Koreassa
2) Intiassa kehittynyt apinakammo
3) Aasian huonoin hieronta Nha Trangissa, Louisiane Brewhousen rannalla. Teksiviestittelevä, keskittymiskyvytön hieroja, joka avautui huonosta elämästään ja sanoi odottavansa isoa tippiä. Tippiä ei tullut.
Erikoismaininta: Odotimme thaimaalaisilta ylenpalttista ystävällisyyttä tuttavien ja hieman tuntemattomampien matkakertomusten pohjalta. Mitään erityistä emme kokeneet. Vietnamista, Kambodzasta ja Indonesiasta saimme ihanaa palvelua lähes kaikkialta. Philippiineillä koimme noloutta hipovaa, ylenpalttista herroittelua ja rouvittelua.

Vähän isommat harmit

1) huonot uutiset kotoa
2) Japanin kevään tapahtumat ja jo varatun matkan peruminen
3) "Delhi-belly", perkele

Hotellien asiakaspalveluhenkilökunta
1) Jaipurin Baba Havelin omistaja, joka oli vilpittömän ystävällinen, sydämellinen ja Aasian palvelualttein. Lähetti terveiset molempien perheille ja suvuille. Joten terveisiä!
2) BLP-hotellin respan tyyppi Singaporessa, joka ei ollut nähnyt suoraa päivää. Tervehti vain Timoa. Sotki asian kuin asian. Erikoinen rekrytointi.
3) Villa Siem Reapin tuktuk-kuski, jonka palvelu ja tarjoilut aikaansaivat erinomaisen ensivaikutelman Kambodzasta. Vaikutelma kesti ja menimme takaisin kentällekin hänen kyydissään.
Kunniamaininta: Kovaääninen ja tehokas respan nuori mies Lombokilla, Windy Beach Cottages -majoituksessa ja nuori nainen Nha Trangin Bach Duong -hotellissa. Parhainta palvelua asiassa kuin asiassa.

Parhaat lentoyhtiöt

1) Qantas Airways, Mumbai-Singapore: nallekarkkeja, virvokkeita ja viltti sairaana matkustaneelle Tiinalle
2) Cathay Pacific, Hongkong-Delhi: Timo kiittää aivan lennon loppuun saakka pyörivistä elokuvista, Tiina laajasta menusta
3) Finnair, Helsinki-Seoul: kimchiä lentokoneaterialla
Tyylittömimpiä lentoyhtiöitä puolestaan olivat JetStar (Hanoi-Da Nang) ja Cebu Pacific (Pusan-Cebu). Halpalentoyhtiöitä molemmat.

Aasian koirat

"On epäreilua laittaa eläimiä paremmuusjärjestykseen", mutisi Olga. Olemme samaa mieltä. Mieleemme jäivät erityisesti kaikki Koh Samuin Dog Rescuen koirat, saman paikan rannan koiraäiti pentuineen ja Filippiinien hotellikoira Toby. Koiraäidin elämää seuraamme edelleen. Ei pidä myöskään unohtaa Yeukan äidin Cory- ja Happy-villakoiria sekä Yeukan maltakoira Ajia!

Paratiisisaaret
1) autoton Indonesian Gili Air, josta voi löytää tyhjiä hiekkarantoja ja kirkasta vettä
2) Indonesian Lombok, jossa ei tarvinnut törmäillä turisteihin low-seasonin aikaan 
3) Filippiinien Panglao, jonne pääsi pakoon maanista Cebu-cityä

Karua
1) varattomat eivät saa puhdasta juomavettä ja turistit jättävät jälkeensä lukemattoman määrän muovisia vesipulloja
2) kodittomat elävät likaisilla kaduilla auringonpaahteessa ja turistit yöpyvät puunatuissa ja ilmastoiduissa hotellihuoneissa
3) pyörä- tai moto-tuktukien kuljettajat eivät osaa lukea ja kymmenien tuhansien kilometrien päästä lentäneet turistit yrittävät päästä Lonely Planet -oppaan suosittelemaan kohteeseen, jonne matka maksaa armottomasti tingittynä kymmeniä senttejä
Erikoismaininta: koirat ja kissat kaduilla ja rannoilla punkit niskassaan, karvattomina, nälkiintyneitä, loukkaantuneina ja ilman syliä

Kaunista
1) auringonlasku rannalta katsottuna Lombokilla ja -nousu viereisellä Gili Airilla
2) koristellut ja maalatut norsut Intiassa
3) lootuksen kukat koko Indokiinassa
Kunniamaininta: niin hindujen kuin buddhalaisten temppelit, joita näimme kymmeniä ellei satoja

Elämykset
1) sukeltaminen jättiläiskilpikonnien kanssa venematkalla Gili Airilta Lombokille
2) korealainen sauna ja hieronta (muistelukin sattuu)
3) Saapuminen aamuyöllä vanhaan Delhiin ja hotellin löytäminen syrjäiseltä kujalta. Kissa vei kielet!
Kunniamaininta: pyödässä grillausta ja erikoisia juomapelejä Ye-Eunin eläinlääkärikollegojen kanssa Pusanissa. Josko Suzy, "Carnivore" ja kumppanit tulisivat vastavierailulle Tampereelle...

Nähtävyydet ja muut käyntikohteet

1) Taj Mahal Intian Agrassa auringon noustessa
2) Angkor Wat ja erityiseti Angkor Thom ja viidakkotemppeli iltapäivän ukkoskuurossa ja sateessa
3) Siem Reapin läheisyydessä sijainnut erittäin elinvoimainen kelluva kylä
Kunniamaininta: Diamond Bridge Pusanissa salpasi Timon hengen. Yeukka varmisti meille hotellihuoneen, josta näkymät sillalle.

Timon päähän soimaan jääneet biisit
1) So sick Justin Bieberin versiona (Oi, miksi?)
2) Till the World Ends, Britney Spears (Oma suomennos DJ:stä)
3) Miska soutaa joella, joka toimi myös lohtubiisinä yhteislaulettuna, kun lensimme ripulissa ja kuumeessa Jaipurista Mumbaihin
Erikoismaininta: Indonesiassa päässä soi YUP:n Lauluja metsästä -albumi. Kun yksi biisi loppui toinen alkoi. YUP:n päässäsoimisen ymmärrämme ja hyväksymme.

Aasian kuumimmat hitit kevätkesällä 2011
1) My Heart Will Go On mm. alkuperäisenä Celine Dion -versiona, bossanovana ja  panhuilusovituksena
2) Nothing's Gonna Change My Love for You, Glenn Medeiros
3) On the Floor, Jennifer Lopez feat. Pitbull

Ruoat
Jaettu ensimmäinen sija:
Lähes kaikki Koreassa ja Vietnamissa maistellut ruoat. Ainoastaan mustista seesaminsiemenistä tehty puuro, merileväkeitto ja keitetyt sisäelimet Koreasta sekä tofua ja sieniä saviruukussa Vietnamista eivät tuo kunniaa näiden maiden ruokakulttuurille. Hongkongille ja Singaporelle kunniamaininta laajasta tarjonnasta. Timo muistaa Singaporesta japanilaiset yakitori-kanavartaat ja Tiina Hongkongista elämänsä parhaan tofuannoksen modernisoituun thai-tyyliin.

Maat, joihin on palattava

1) Koreaan ilmeisistä syistä
2) Kambodzaan -nyt aikaa oli aivan liian vähän
3) Indonesian saarille, joista jäljellä vaatimattomat n. 17 500
Erikoismaininta: Emme voi sanoa nähneemme edes Kiinaa. Näimme vain Hongkongin.


Kiitoksemme kiinnostuksestanne matkakokemuksiamme kohtaan. Lupaamme tehdä vielä monta matkaa ja monta blogia lähitulevaisuudessa.


Kaksi aasia ja Tampere

Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

jarkko on

piste. :)

Use this image in your site

Copy and paste this html: