BKK - Királyi Palota, Wat Pho, Wat Arun, Chinatown

Trip Start Jan 12, 2011
1
19
20
Trip End Jan 30, 2011


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Thailand  ,
Saturday, January 29, 2011

21:34 Azt hittem, ma mar nem lesz erom jelentkezni, de mivel eppen befizettunk egy bucsu lab- es hatmasszazsra (1 ora 200 b), igy most van idom meselni. Reggel fel 9-kor keltunk, reggeliztunk a kornyeken, egy-egy narancsle, omlett salataval es toasttal, majd elsetaltunk a Grand Palace-ig es bepotoltuk azt, ami multkor kimaradt. Igy viszont jovore halasztjuk az igazi uszopiacot, ami szinten legalabb felnapos program (es mikozben ezeket a sorokat irom, meg- megallnak a turistak minket fotozni). A Kiralyi Palotaba 350 b a belepo, emelle kaptunk meg ket masik jegyet, kulonbozo muzeumokba, de azt nem hasznaltuk fel, egyreszt idohiany miatt, masreszt, mert nem is voltunk tisztaban ezen helyekkel. Amugy most mar 23:18 van, csak annyira kellemes es hatasos volt a masszazs, hogy keptelen voltam tovabb irni. Jobb volt, mint a tegnapi, jobban "megkinoztak". Uhh, harom ora mulva kelunk es indulunk a nagy hazautra..

(...) 2:26 asszem igy a veghajraban kisse docogosen megy az iras. Jo reggelt! Tehat kb az elejen tartottam ugye, a Grand Palace-nal. Nem eleg ha el van takarva a terded es a vallad, a labszarad sem latszodhat ki, amit egy hangosbemondos foszer ellenoriz is a beozonlo nepnel, ugyhogy mielott megvettuk volna a jegyeket, alhattunk sorba a kolcsongatyeszert es a kolcson lapszoknyaert - amit megvehettel ujonnan, 200 bahtert, ha megtetszett. Szerencsenk volt, mert hamar sorra kerultunk, ellentetben azokkal, akiket par ora mulva lattunk. Addigra felduzzadt az aluloltozottek sora. Uj ruhankban fedeztuk fel a megannyi buddhat rejto watot, a Smaragd Buddhat, melyet evszakoknak megfeleloen oltoztet fel a Kiraly - most eppen a teli ruhajat viselte, es a csillogo, aranypompaban rejlo epuleteket. Tuzo napon rottuk a koroket, mig mindent tuzetesen meg nem vizsgaltunk.
Par ora kellett, hogy tovabb tudjunk allni es mar a mellette levon Wat Pho udvaran setalgassunk es csodaljuk a 46 meter hosszu es 15 meter magas fekvo Buddhat, mely nyitott szemmel eppen megvilagosodik. Ide a belepo 50 b, de mi rossz ajton mentunk be, igy Buddha rosszallo tekintete mellett sporoltunk meg 100 bahtot. A Wat Phonal vegul kihagytuk a tanoncok masszazsat, egyreszt, mert ugyanannyiba kerult kb, mint a Khaosan korzetben, masreszt inkabb felfedeztuk a kornyeket. Kisebb seta es kitero utan (italforras potlasa es muanyag bolti szendvics elfogyasztasa) kompra pattantunk (3 b/fo), hogy atjussunk a Chao Praya folyo masik oldalara, es pillantast vetessunk a Wat Arunra.

Kovetkezo uticel: Chinatown. Ehhez visszakompoztunk a folyo keleti oldalara, es jegyet valtottunk a Chao Prayan kozlekedo vizibuszra (14 b/fo). A kinai negyed mint oly' sok minden Thaifoldon, szavakkal leirhatatlan. Mintha a Negytigris piacot megszoroznad tizzel, de ugyanakkora helyre zsufolnad be. Tulajdonkeppen amit itt nem tudsz megvenni, az valojaban nem is letezik. Ezernyi bizsubolt, matrica- es zacskobolt kozott persze az elmaradhatatlan etelarusok a kis kocsijaikkal (mar ahova befernek) A nyuzsgo tomegbol es a boseg zavarabol hamar sok(k) lett, igy egy adag sult banan es egy adag sult furjtojas tarsasagaban visszaevickeltunk a kikotohoz. A kovetkezo local shippel felmentunk egeszen a Thawan-ig, hogy  megnezzunk a szurkuletben meg egy nagy allo Buddhat, elsataltunk majdnem a Dusit Zooig, onnan pedig visszavanszorogtunk (az egesznapos turat tekintve nincs ra kifejezobb szo) egeszen a KSR-ig. Menetkozben egy hal- es zoldsegpiacon vettunk meg kulonbozo chiliket, lime-ot, majd utmenti arusnal nasit: gorogdinnye, papaya, meg valami gesztenye izehez hasonlito gyumolcsot, ez utobbi nem izlett. Besotetedett, mire visszaertunk a szallasra, par percre megpihentunk, ezalatt ossze is pakoltunk mindent, majd meltokeppen elkoszontunk Bangkoktol: vacsora sult rizs tenger gyumolcseivel - istenes volt, egy zacsko ananasz, pancake, egy utolso seta, egy utolso masszazs. Hianyozni fog, minden!
Megerkeztunk a repterre, nem csalok a beszamolokkal, jon a 19. nap.

Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: