Tizenötödik nap - Útban Phuket felé

Trip Start Jan 12, 2011
1
16
20
Trip End Jan 30, 2011


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Thailand  , Phuket,
Wednesday, January 26, 2011

9:13 Mar a parton ucsorgunk, varjuk a ferryt. Megkaptuk a beszallokartyat, a PK matricat, hogy tudjak, hova megyunk, es befizettuk a fejenkent 50 bahtot is a vizitaxira. Kicsit csuszik az indulas, fel oraval kesobb, 10-kor hajozunk ki. Reggelire bucsu pancake-et kertunk, dupla adag banant kaptunk bele. Kokuszos shake-et iszunk melle es csomagoltattunk az utra par kokuszos "zsomlet" meg baguettet. Irigykedve lesem azokat, akik azert szallnak hajora, mert befizettek egy tobbszigetes egynapos sznorkel turara. Jovore, ha ujra eljutnank ide es lesz vizalatti fenykepezonk, nem hagyjuk ki ezt a programot mi sem. Megindult a visszaszamlalas.

(...) 11:07 Uton. Elso allomasunk Laoliang, szinten egy kis sziget. Utana mar Had Yao Pier, ahol atszallunk a mikrobuszba. Nem volt egyszeru az indulas, ez a ferry kicsit kisebb, mint amivel jottunk, raadasul bepusziltunk par nagyobb hullamot, ugyhogy izgultam erosen, el is feleztunk G-vel egyet a csoda-tengeribetegseg-eluzo gyogyibol. A kesessel egyutt lesz vagy 7-fel8, mire megerkezunk Katara. Eppen The Beach soundtracket hallgatok, es mar most visszamennek Lipere! Jovore meg nem tudom, merre visz utunk, a tervek percenkent valtoznak, de remelem, ide meg egyszer eljutunk! Megszerettem a csudajo homokjaval, a gyonyoru kek tengerevel, a baratsagos pancake csaladdal egyutt. Meg a 2x2 meteres bambuszbungi es a mogorva ettermi csajok is hianyozni fognak! Save the World, save Koh Lipe! (...) Zsiir, ki lehet ulni a hajo tetejere, ugyhogy most mar itt suttetem magam, noha eleg felhos az eg es valtozoan bujik elo a nap. Legalabb nem egek le, ugysem vagyok bekenve naptejjel. G lent maradt zenet hallgatni meg pihengetni. Mondjuk en is zenelgetek kozben, csak jobban szeretek nezelodni, mikozben a hajam lobog a szelben (es kenytelen leszek megint kifesulni, ami mostanaban fel oras hadmuvelet, legkozelebb tengerparti utazasok soran kopaszra vagatom a fejem noo)

(...) 21:38 Jo hosszu ut soran erkeztunk meg Katara. Az osszes bungi foglalt, de most kaptunk egy emeleti szobat, amit holnap "kicserelnek". Most is 1300-at mondtak ra, de "csak nekunk" odaadjak 1000-ert. Tulajdonkeppen fokozatosan kapunk jobb szobakat, az elso ugye szornyu volt, raadasul 1100-ert, aztan a masodik zajos ejszaka utan kaptunk egy jobbat, most pedig egy meg szebbet es elore szoltak, hogy reggel hetkor alattunk (erkelyrol ralatni) kezdodik a muay thai oktatas. Terveink szerint amugyis fent leszunk koran, mert egesz nap robogozni fogunk, felmegyunk eszakra majd vissza delre, a Promthepi vasarsorra meg a Tesco Lotusba, bevasarolni az otthoniaknak/otthonra. Hazafele a buszon egy orosz srac meg egy olasz csaj dumalt angolul, a sractol, aki 10 eve Thaifoldre jar, nagyon sok erdekesseget hallottunk. Olyat is, amit mar mi is tudtunk, de sok ujdonsagot meselt. Peldaul, a Hercegnot (aki egyebkent a Kiraly unokaja) 3000-en (!!) vedtek, mig Lipen volt. Legi-, vizi- es szarazfoldi vedelem egyarant. Tapasztaltuk (toredeket). A sracnak is Lipe a kedvenc helye. Az, es a korulotte levo helyek, kis szigetek a legszebbek es a legnyugodtabbak. Lattam sajat szememmel es egyetertek! Laoliang peldaul egy hatalmas meszko tomb, ami kinyulik a tengerbol, egyik oldalan van egy kb 200 meteres homokos part, rajta 3 bungi meg 15 sator es ennyi! Par napra majd oda is elmennek. Aztan, meselt meg: Balin olyan koszos volt a tenger Thaifoldhoz kepest, hogy be se ment. Lanta unalmas. Phi Phi szinten es meg draga is. A cunami ota teljesen megvaltoztak ezek a helyek, Phuket is. Regen olyan volt, mint Miami. Cserebe viszont itt tenyleg minden megtalalhato, csak erdemes meg Katan is tulmenni, peldaul Rawaira, ha az ember nyugalmat szeretne. Meselt meg egy erdekes helyrol, amirol szinte senki nem tud. Khao Sok. Phukettol kisse eszakra, a dzsungel kozepen van egy to. Azon uszkalnak kis bungik. 500 b / ejszaka, kajaval. Furodni nem lehet, de longtail boattal elvisznek mindenfele erdekes helyre fillerekert. Szerintem egyszer meg fogjuk keresni! Lipe iszonyatos nyugodtsaga mellett visszaterni Phuketre szinte mar borzalmasnak mondhato, ami nem meglepo, Phuket eves turistalatogatottsaga 1millio fo! Sok (orosz) turista, pedig ez sehol nincs Patonghoz kepest! Az ember menekulne vissza, de tudjuk, meg ez is jo az otthoni hideghez, havazashoz kepest. A lenyeg: van egy uveg hideg Chang sorunk, kiulunk az erkelyre, megiszogatjuk, majd kipihenjuk az egesznapos utazast.
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: