Tizenharmadik nap - Még két nap a szigeten

Trip Start Jan 12, 2011
1
14
20
Trip End Jan 30, 2011


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Thailand  ,
Monday, January 24, 2011

8:59 Veszesen telik az ido. Sajnos. Meg ket nap relaxalas, aztan ket nap felfedezes, majd ket nap varosnezes. Furcsa lesz hazamenni a hidegbe, szurkesegbe ennyi szin utan! Vajon a tobbi vilagutazoval mi lehet? Mit tartogat Goa es mit Francia Polinezia? Utobbit szivesen felfedeznem en is. Mar ket hete nem neteztunk, csak amikor szukseges volt a foglalas miatt. Mas is ezt teszi, jaratokat nez, utvonalat tervez. Illetve facebookoznak. Mindegy, milyen nemzetisegu az illeto, es mindegy, eppen hol tartozkodsz, egy eldugott kis szigeten vagy a porgos varosokban, egy ember melletted biztos az uzenofalat stiroli. Meg szerencse, hogy ennyire draga a net meg a roaming, igy eszembe se jut felcsatlakozni. Ma is jot aludtam, bar minden hajnalban eszeveszett kanont adnak a madarak, hozzajuk tarsul be a kakas szolo. Aztan szepen lassan ebredezik Lipe, beszurodik a sepruzes/takaritas zaja, a szomszedok ebredese, vagy a potkocsis kismotorok hangja (mint egyetlen jarmutipus a szigeten, par bicajtol eltekintve) Meseltem, hogy elhagytuk az elromlott fenykepezot? Nem mondtam meg, mert nem akartam, de mar tok mindegy. Szoval eltunt, meg Katan. Lehet, hogy atkoltozesnel hagytuk el, nem tudom. Minden mas megvan, a tokja, toltoje, meg a tobbi ertekunk. Jarulekos veszteseg, sajnos nem tudunk mit csinalni, atneztunk mindent. Igy a balhezas is kimarad a szervizben. Vajon a biztosito fizet? Ugyhogy egyaltalan nem lesznek vizalatti felvetelek, Kata tengerpartjarol sem tudok kepeket mutatni (hacsak nem ugrunk le az utolso reggelen) es Ayutthayabol is hianyzik par hangulatos kep, pl a bringangrol, arrol a rozzant rozoga rozsdasrol, amelyen egesz nap tekertunk. A tobbi nagyjabol megvan G telefonjan. Szedelozkodunk, indul a nap, irany reggelizni (bar a tegnapi mega-vacsi utan most nem vagyok annyira ehes) aztan furcsi! Vajon hany kilot fogytam, miota itt vagyunk? Figyelembe veve, hogy 9 napig ment a hasam.


 (...) 11:24 A parton. Vegleg megtisztult a tenger, a lathataron mar se hadihajo, se mobil steg. Csak a longtail boatok motorjanak zugasa zavarja meg a hullamok zenejet.

Valamelyik nap kiszamoltam, hanyfele kozlekedesi eszkozt vettunk igenybe, miota elindultunk Budapestrol:
repulo (3fajta)
auto (taxi)
magasvasut (skytrain)
vonat
busz
mikrobusz
bicaj
tuk tuk
speedboat
hi-speed ferry
longtail boat
robogo
komp
Kihagytam valamit? Jo sok! Es akkor meg elefanhaton nem ultem.


(...) 19:45 Ket kis tintahal, egy white snapper, nehany kagylo, fott rizs, "spicy fried noodle with basil leaves & chicken" igy mara. Holnap lesz valami "after full moon / half moon" party, sutogetessel, elozenevel majd dj-vel es 10 kulonbozo thaifoldi tuzvarazsloval. Lehet megnezzuk. Itt a kaja egy resze, jo etvagyat!


(...) 22:08 megkostoltam egy epres fantat, jo bena ize van. Vacsi utan seta a tengerparton - nagyokat villamlott a tavolban! Amikor megkerdeztuk a kis thai csajt, aki a recepcios, hogy lesz-e eso, azt hitte, viccelunk. Ezek szerint itt a villamlas nem jelent semmit. Lattunk nehany kivansaglampast elrepulni a tenger vegelathatatlan horizontjaig, amint reptette a viharos - am meleg- szel. A bananos pancake melle elkertuk a receptet is - hamarosan lesz mivel elkapraztatni az otthoniakat. Raleltunk az egyik kisboltban a szuper tengeribetegseg elleni tabira, vettunk egy tizes levelet 30 bathert. A neve: dimenhydrinate 50 mg, ha esetleg valakinek szuksege lenne ra. A kepeslapokat nezegetve jottem ra, hogy azt a kis homoknyulvanyt, amit mar lattam ismeretlenek picasawebes kepein, meg se talaltuk! Persze, hogy nem, hiszen a Sunrise Beach egyik oldalan van. A napfelkeltes oldal nagyobb, mint a pattayai resz, vegig se jartuk, mondvan, nem olyan szep... Persze, vagy megis? Meg is van a holnapi program: irany a sziget masik oldala! (mintha olyan nagy lenne) Legalabb lesznek mas szogbol is fotok, mert igy, hogy se vizalatti kepek, se zoomolas, se makro, csak a telefon, kisse szegenyes a sorozat. Es a nap vegere egy jo tanacs: a decathlonban kaphato szunyogriaszto nagyon bevalt. Itt eleg nagy verszivo dogok vannak estenkent, de abbol par spricceles es se hiruk se hamvuk. Raadasul nem ragad es a legfontosabb: szagtalan! Emlekeim szerint olyan 1200 ft korul volt az ara, jobb, mint a raid es buzolgos tarsaik! Ennyi meg a turkizkek tenger gondolata es mar aludhatunk is!
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

elemine on

a szuper hányás csillapítónak ugyan az a hatóanyaga mint a Daedalonnak :)

Tigabor on

Azzal a különbséggel, hogy míg a Daedalontól elalszol, ettol nem.

tideland
tideland on

mondta a csóka, hogy több darabot azért nem szabad bevenni, mert elalszol :)
szerintem amúgy erosebb a hatása, mint a daedalonnak
repkedtek a rózsaszín elefántok meg minden :D

Use this image in your site

Copy and paste this html: