Tizenkettedik nap - Dolce Vita

Trip Start Jan 12, 2011
1
13
20
Trip End Jan 30, 2011


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Thailand  ,
Sunday, January 23, 2011

14:16 a megszokott rutinnal inditjuk a mat: reggelizes (2 tukortojas baguettel), egy kis napi nasi (banan, mango, mandarin, kokuszos suti) es irany a part. Esemenytelen a nap, epul a nadfedeles etterem, a Hercegno (es kiserete) elment speedboatozni es lakkoztak, szepitettek a tegnapi fotos helyemen levo longtail boatot. Majdnem vizre is eresztettek, de aztan valamiert meggondoltak magukat. Igy tovabbra is tudnek onnan festoi kepeket kesziteni, ha nem ult volna be egy no meg ket gumimatracos. Majd elmennek. Elhagytam valahol a 10 bahtos kagylos bokalancomat, meg szerencse, hogy tobbet vettunk. Kicsit beszunyaltunk az arnyekban, lassan ideje sznorizni egyet. Mar gyujtottem par kagylot meg csigat a 3D kepkreaciohoz, de nezek meg valamit es varnak a halak is.
(...) Azt hiszem, hazament a Hercegno, mert elszallt a helikopter, miutan visszajottek a hajokazasbol es eltuntek a fregattok is meg a vizbe nyulo mobil-steget is osszeszedtek. Ma is jot barnultunk, egyre szebb a szinunk! Lezuhanyozva, tisztan filozunk, hogy ma mit vacsorazzunk. Reszemrol nem kerdes, bbq tintahal es az a tegnapi hal egyarant jo valasztas volt. Melyik etteremben, az a kerdes. Jaj, meg egy vicces sztorit nem meseltem: amikor mentunk Maya Bayre es kiment a nyilt tengerre a speedboat (ez meg az a par perc volt, amikor birtam kint a borus idojarasnak es haborgo tengernek koszonheto hullamokat), 3 bunko szingapuri (azert bunkok, mert mindenhol bagoztak es szo nelkul beledobtak a csikket a tengerbe!) nezelodott, amikor az egyikuk kicsit kijebb hajolt es puff, mar le is repitette a szel a Thailand feliratu kalapjat. Mondanom se kell, mindenki jot mulatott a latvanyon. Nna osszekapom magam aztan irany a vacsi! G kitalalta, hogy ma a lentiben (=20 meterre a masiktol) szeretne enni, ott van kiscapa, meg raja meg mindenfele kulonlegesseg is.

(...) 22:16 harom zenet hallgatok egyszerre, balomrol jon az elozene, jobbomrol legujabb francia hippi lakoink muzsikaja, illetve egy kis The Beach soundtrack tolunk. Ma nagyon bevacsoraztunk -vegul- a szokott helyen: ket tintahal, raadasul osszekevertek es az egyik kicsi helyett egy hatalmasat kaptunk (orulhetett az igazi tulaj, varhatta a halat, pedig mi szoltunk miatta), egy white snapper halacska (ebben van a legkevesebb szalka a halak kozul, most tekintsunk el a filezettektol), kagylo es egy adag sult rizs zoldsegekkel es tofuval. Vegosszeg: 310 baht. Nem ertem amugy a borravalo temat: elsore nem szoltunk, a visszajaro 10 bahtot 1 bahtosokban adtak, azt hittuk, megsertodtek. Masnap akartunk adni borravalot, mondtuk is, de visszaadtak pontosan. Ma meg 30 baht borravalora visszaadtak egy tizest. Elegge szeles lett estere az ido, de meg pont kellemes. Setaltunk egyet a parton, beszelgettunk, visszafele ettunk egy banane pancake-et a kedvenc csaladunknal. G elkerte a receptet, holnap leirjuk. Olyasmi ugyanis a pancake, mint egy palacsintateszta, csak nem folyekony, hanem gyurmaszeru. Egyedul Patongban lattunk "hamis" pancake-eseket, ott palacsintateszta allagu alapbol keszitettek, meg se kostoltuk. A gyurmas a tuti! Otthonra egyebkent veszunk Tom Yam levesalapot, ugyanolyan, mint nalunk mondjuk egy husleves alap talca, csak mig a mienken hagyma, sargarepa, zeller, feherrepa es petrezselyem van, addig ezen mindenfele helyi noveny, ami a leves alapjat kepezi. Itt a chili es a szojaszosz is nagyon olcso, parszaz forint csupan, vagy meg annyi sem. Be fogunk tarazni, mar ki is talaltuk, hogy a torcsikbe csavarjuk az uvegeket es ugy adjuk fel a borondben. Talan nem torik ossze. Veszunk meg kagyloszoszt, algalapot, kokusztejet. Szeretnek tapiokat is, mert nalunk nagyon draga, es regebben mindig a wasabibol rendeltem kokusztejet tapiokaval, de erdekes modon meg nem lattam sehol, pedig olvastam, hogy Thaifoldon nagyuzemben termesztik mar csak azert is, mert nagyon igenytelen a noveny. Kell meg valtanunk dollart, de lehet egy kis eurot fogunk, Kijevben mar ugysem veszunk semmit, itt meg eleg szarul valtanak. Tulajdonkeppen a koltopenzunk majdnem fele megmarad! Ennyire olcso Thaifold.

Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: