Fernando-Salvador

Trip Start Jul 01, 2006
1
26
79
Trip End Jan 07, 2010


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Brazil  ,
Saturday, February 10, 2007

We hebben een week gevaren naar Salvador. Na een paar dagen zijn we Recife binnengelopen wegens gebrek aan diesel. Daar was op Fernando moeilijk aan te komen (we hebben nog geen vaten en enige pomp was stuk van de haven, op het eiland) en we dachten dat we het wel zouden redden. Niet dus. Is uiteindelijk leuke ervaring geworden! We zagen in de pilot dat de aanloop gemakkelijk was, dus dat we dat op de zeilen zouden kunnen doen. Normaal doe je dit op de motor. Er ligt een kilometers lange dam in zee en je vaart dus eigenlijk een soort kanaal tussen die dam en het land door. Het was bijna windstil, maar we hadden gelukkig een knoop stroom mee.Héél langzaam voeren we langs containerschepen die gelost werden en langs mensen op de kant. Genieten van de drukte en de mensen! Laatste beetje diesel gebruikt om kanaal over te steken naar "haven" (paar zeilbootjes voor anker en wat vissersboten aan steiger, zie hier de Pernambuco Yat Clube!). Er kwam iemand in een roeiboot naar ons toe, we vroegen naar diesel en hij komt aan boord. Vaart Met ons mee, iets verderop naar motorbotenclub. Ik heb aangelegd (op de motor), achteruit langs steiger en met gebruikmaking van de stroom. Inmiddels 7 mannen op de steiger. Na een perfecte manoeuvre gaan de duimen omhoog, wordt er gelachen en "bom" (goed) geroepen. Ik straal en bedank (obrigada). Jeroen wijst op mij en gebaart dat ik de stuurvrouw ben hier aan boord. Een topmoment voor mij!! We tanken hier niet alleen diesel, maar ook water (jippie!) en kopen ijs voor de koeling. Ook motorolie hebben ze. Twee uur later varen we weer terug naar de yatclub waar we gratis een nacht aan een mooring (betonblok in water met bol die op het water drijft, kun je boot aan vastmaken, hoeft het anker niet uit) mogen liggen. We zitten tevreden met een koud glas rosé in de kuip naar de stad aan de overkant te kijken. Dit geeft energie! We gaan vroeg naar bed en kunnen de volgende ochtend (vandaag dus) met de stroom weer naar buiten. Er staat een lekker windje en Jeroen weet door aanpassingen aan de stuurautomaat en de zeilstand nog meer snelheid uit de boot te halen. We komen boven de  knopen uit, normaal zelden boven de 4,5. Dit is een luxe-tocht!
 
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

rong
rong on

Foto 12 herken ik!
Hallo lieve zeilvrienden,

Ondanks dat ik nog nooit in Brazil ben geweest herken ik foto 12. In een email naar jullie had ik al verteld over een Nederlander met een ontmastte catamaran. Hij ligt zeker weten in de/een haven rechts van de beroemde lift (die lift staat ook op het plaatje in Zeilen Magazine van april 2007)

Geniet van Brazil,
Ron

P.S. Helaas heb ik geen email notificatie gehad van deze entry en de paar volgende entries. Ik kreeg wel een notificatie van de entry over de week vakantie met Gibateau.

Use this image in your site

Copy and paste this html: