Aankomst op Fernando de Noronha!!!

Trip Start Jul 01, 2006
1
24
79
Trip End Jan 07, 2010


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Brazil  ,
Sunday, February 4, 2007

Lieve allemaal!

Na ruim drie weken varen hebben we eergisternacht ons anker laten vallen in de baai van Fernando de Noronha!!! Woehoe, jippie, we zijn er!!!! We hebben een hele goede tocht gehad, zonder stormen of grote materiaalpech. Het was een indrukwekkende belevenis. Zo lang alleen maar water en lucht om je heen, gigantische oceaandeining (het duurde vier dagen voor ik ingeslingerd was) en dan de zone van de doldrums met gigantische wolken, buien, van geen wind naar zeer harde wind in een paar minuten tijd etc. etc. De tweede week was het mooiste, helemaal tot rust gekomen, gewend aan het ritme en puur genieten met mooi weer. Ik vond de laatste week wel lang duren, de vermoeidheid (van de nachtwachten)begon toe te slaan en de verveling soms ook. De ``beloning`` is wel enorm!!! Fernando is een schitterend eiland, echt een van de mooiste plaatsen die we tot nu toe gezien hebben. Het is een marinereservaat, er zijn dolfijnen, schildpadden en haaien (niet in de baai). De dolfijnen komen īs ochtend vaak wel in de baai en zo ook vanochtend. Ik heb geen moment geaarzeld en ben met pyjama en al zo in het water gesprongen. Jeroen gaf mijn duikbril nog snel aan en zo kon ik met de dolfijnen zwemmen!!!!!! Het was geweldig: ze zwommen onder me door (zelfs met een kleintje) en kwamen best heel dichtbij. Ik heb er tientallen gezien!
Morgen gaat Jeroen ook een poging doen, nu heeft hij fotoīs gemaakt (die plaatsen we later). Er liggen hier een stuk of 10 jachten, waaronder vier Nederlandse. Vanavond borrelen, gezellig dus. Verder alleen Braziliaanse toeristen.
Uitgebreider verslag volgt over een paar weken vanuit Salvador. We blijven hier eerst een weekje, dan weer een week varen naar Salvador en daar blijven we dan wat langer.
We hopen dat met jullie in Nederland alles goed is ( ik zag iets over storm langskomen in de volkrant mails).

Liefs, syl en jeroen
Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

rong
rong on

Gefeliciteerd
Van jullie vertrekkersfeest in Almere kan ik me nog herinneren dat jullie, onafhankelijk van elkaar!, mij in het oor fluisterden dat ik me als eerste gereed zou moeten maken om te helpen bij een grote oversteek. Ik heb jullie toen ook gezegd dat het heel goed is en veel leuker om samen zo'n avontuur aan te gaan.

Het is dan ook geweldig om te zien dat jullie zo'n eerste grote oversteek samen tot een goed eind hebben gebracht. Er ligt nu een stevig fundament om de rest van de wereld ook maar eens te gaan bezeilen!

Als beginnend routeerder ben ik nu wel benieuwd waar jullie de Doldrums beleefd hebben en of het een beetje klopte met wat ik heb doorgeseind.

Dat jullie genieten voorlopig niet mag ophouden,
Ron

Use this image in your site

Copy and paste this html: