Hippies at the beach

Trip Start Aug 21, 2010
1
37
55
Trip End Jan 10, 2011


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Uruguay  ,
Tuesday, November 9, 2010

Wauw ! Wat een geweldige plaats ! Cabo Polonio stond eerst niet op mijn programma, maar werd mij terecht aangeraden door collega-reizigers. Het is een afgelegen dorpje aan de kust dat nog eens 10x rustiger is als Punta del Diablo. Je kan er niet met een gewone wagen geraken, omdat je eerst 7 km duinen moet doorkruisen met een speciale 4x4 camion. Daardoor vind je in het dorpje zelf geen auto's en zelfs geen wegen. Er staan maar 50 kleine huisjes in totaal verspreid over een stukje gras op de kaap. Tussen de verschillende huizen staat nergens een afspanning om een tuin af te bakenen. Het is 1 grote tuin voor iedereen van de gemeenschap. De hele term 'eigendom' is hier niet meer van tel. 

De weinige toeristische activiteiten hier zijn : de gemeenschap zeeleeuwen die zonnebaden op de rotsen, de oude vuurtoren met teveel trappen naar mijn goesting, het groene natuurpark vlakbij en de zee natuurlijk. 1 tip voor toekomstige reizigers hier naartoe. Als je rondwandelt, ga dan niet door het gebied waar de zeemeeuwachtige vogels broeden, zoals ik wel per ongeluk deed, want dan vallen die beesten aan. Ik ben er moeten gaan lopen, want die vogels nemen een grote aanloop en vliegen dan recht op u af. The Birds van Hitchcock was er niks tegen.

Het hostal waar ik verbleef was ook de max.  Een superkleine strandhut op 5m van de zee met een oude hippie aan het roer. Pancho, de eigenaar, was vroeger zelfs een persoonlijke vriend van Jim Morrisson (The Doors). Overdag was het meer dan 30 graden en kwam de zee mooi van pas. 's Avonds had Pancho zijn vrienden uitgenodigd en hadden we allemaal samen een supergezellige asado met bijpassende chillie muziek. Hier was ik eveneens in het gezelschap van de meest verscheidene toeristen ; Een spanjaard die elk jaar 6 maanden werkt en 6 maanden reist, een Amerikaanse ex-pastoor van bij de Quaker-gemeenschap, een Canadese Roemeen en een Koreaanse dat beter Spaans sprak dan Engels.
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: