Semuc Champey, Lanquín

Trip Start Nov 20, 2010
1
15
37
Trip End Dec 19, 2010


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed
ho

Flag of Guatemala  , Alta Verapaz,
Monday, November 29, 2010

Reggel 2 óra buszozást követően teherautókra szálltunk. (Útközben Juliónak köszönhetően megismerkedtünk a bors bokorral, fényképezkedtünk kávéültetvényesekkel, együtt utaztunk pár száz métert egy családdal, ám a Nagyi idegessége miatt inkább mindenki leszállt.

Platós toyotákkal vágtunk neki a falutól 10 kilométerre lévő Cahabón-szurdokba, Semuc Champey vízi paradicsomába. Rövid séta és kaptató után a természetes módon elszíneződött erdei folyót és erózió formálta képződményeit csodálhattuk meg. A 300 méter hosszú ácsolt járda számtalan kis medence mellett vezetett el bennünket, melyek többségének kristálytiszta vizében meg is mártózhattunk. A kilátóból -ahonnan 200 méteres magasságból tárul elénk a vízesésrendszer lenyűgöző látványa- lefelé egy bőgőmajom család hangos ordítozásainak lehettünk tanúi.

 Kalandos volt a visszaút is, mivel egy dzsipre kellett mindannyiunknak felmászni, a másik ugyanis nem érkezett időre. Így sűrűn imádkoztunk, hogy a kerekünk ki ne durranjon az éles, néhol nagyon meredek földúton. Igyekeztünk napnyugta előtt a Lanquin barlanghoz érni, melynek egyik fő vonzereje a szürkületben kirajzó többezres denevérraj. Eleinte csak a hatalmas cseppkövekben gyönyörködtünk, ám mikor kint a nap eltűnt a horizonton, megindult a denevérek serege. Nagyon ügyesen tájékozódnak, ahogy valaki a repülési útjukat keresztezte gyorsan szétrebbenve folytatták útjukat.


 
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: