Víkings, primer round

Trip Start May 08, 2014
1
6
69
Trip End Jul 16, 2014


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Denmark  , Jutland,
Monday, May 12, 2014

Primer contacte amb els víkings al museu de Norresundby, prop d'Aalborg al nord de Jutlàndia: bona gent, sembla. Punt de vista diferent, certament! Per Irlanda, recordo que sempre que es comentava la història d'algun monestir, s'hi incloïen un parell de saquejos per parts dels amics del nord; i a Escòcia, que no eren pas mancos en això d'anar a mata-degolla; i a Andalusia, i fins i tot a la nostra costa brava (que encara no ho era) sempre hem sentit a parlar dels assalts i les destrosses causades pels ferotges guerrers rossos amb banyes. Doncs resulta que no: eren llauradors i ramaders, vivien en comfortables llars de fusta, en poblats petits però estables, en una societat harmoniosa amb la natura... Això sí, els agradava navegar i buscar nous espais; i ningú nega que en algun moment se'ls en pogués anar la mà i s'emportessin algun coll o fessin algun rapte puntual, però no era per vici, sinó per estar à la page amb els temps que els va tocar viure. 

Molt ben fet el museu; interessant per grans i petits, i situat (aquesta és la major gràcia) al costat d'una necròpolis amb enterraments datats des de l'edat del bronze fins a la cristianització al segle X. Un lloc màgic per si mateix, però molt millor amb les explicacions prèvies dins del museu i quan el passeig es fa durant un curt intèrval sense pluja. Això de la cristianització ja es veu que va trigar a arribar, oi? És que ni els sants de l'església gosaven arribar per aquí dalt. Finalment, va ser un reietó local qui va veure que per progressar era millor aliar-se amb els de la creu que no pas seguir invocant a Thor i Odin, i sense encomanar-se al seu poble va decidir que ara tothom seria cristià. Encara no he esbrinat si va tenir gaire oposició, però em dóna tota la impressio que als bonassos del víkings tot això els devia relliscar una mica. La jugada li va sortir bé i va aconseguir mantenir-se al poder i arreplegar-ne una mica més fins començar a definir el que acabaria essent el regne de Dinamarca. 

Per cert, aquest rei espavilat es deia (en versió anglesa) Harald Bluetooth. Ja es veu que anava per davant dels seus temps!
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Olgui on

Ufff..mhe posat al dia, k ja mhavia empanat jo...!! Muuuaaa!

Pere on

Vinga nois!!! Ja camineu una mica més a prop del Grand Nord...

Heri on

Por cierto, hace unos días escuché en la radio que los vikingos, en realidad no llevaban cuernos, que ese "aditivo" fue una gracia que les imputó "alguien" (creo que se lo imputaron a Wagner...) para hacerlos parecer más fieros....
¿Lo podrás aclarar?

Use this image in your site

Copy and paste this html: