Onko kellään lainata krusifiksia?

Trip Start Jan 04, 2009
1
14
45
Trip End Feb 28, 2010


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Romania  ,
Wednesday, April 29, 2009

Kylläpä on kiireistä tämä ihmisen elo, ei ole ehtinyt edes blogia päivittelemään. Tällä kertaa ollaan Transilvanian ytimessä Romaniassa, viime viikko meni leikkiessä turistia Pariisissa. Eipä täällä ole näkynyt tummanpuhuvia herroja väijymässä terävien kulmahampaiden kanssa, mutta olen varmuuden vuoksi aseistautunut valkosipulipitoisella ruokavaliolla, kun jäi nyt nuo krusifiksit ja terävät puukepit kotiin.

Kerrankin oli homma kohdallaan työmatkalla, kun lentoasemalla oli kuski vastassa. Ei tosin koppalakissa ja tummassa puvussa, mutta kulkupelinä oli sentään juuri pakasta vedetty Skoda Octavia.

Reissu lähti jälleen lennokkaasti liikkeelle, sillä jäin jumiin hotellihuoneeseeni heti ensimmäisenä aamuna. Tuli siinä sitten tehtyä kaikki elokuvamanööverit, kuten ovea kohti heittäytyminen olkapää edellä. Mietin jo respaan soittamista, mutta sitten hoksasin, mikä oli vialla. Ovi aukesikin sisäänpäin. Menköön aikaeron piikkiin. Onneksi ei yhtään hävettänyt, kun oven ulkopuolella seisoi tyrmistyneen näköinen siivooja. Huikkasin vain iloisesti huomenet ja poistuin arvokkaasti paikalta. Ei siitä sen enempää.

Romanialaiset sapuskat ovat melko tuhteja. Päivällisillä eteen on kannettu samassa annoksessa makkaraa, kanaa, possua ja nautaa maissikakkujen ja paistinpottujen kera. Oikein hävettää, kuinka paikalliset isännät ovat laittaneet parastaan pitääkseen meidät rikkaiden maiden kasvatit tyytyväisinä. Tarjoilu pelaa pienintäkin yksityiskohtaa myöten ja meidät on upotettu lahjoihin. Ensimmäisen kokouspäivän jälkeen naisvieraille lyötiin jopa kukkakimput käteen.

Ennakkokäsityksestäni poiketen palvelu Romaniassa on erittäin ystävällistä. Kohta alkaa suomalainen moi mitäs sulle-asenne suorastaan ärsyttämään verrattuna tähän useissa maissa kokemaani vanhan hyvän ajan palveluun, jossa koko palvelutapahtuma soljuu yhtenä ketjuna eteenpäin.

Miinuspuolelle menee jälleen tupakointi sisätiloissa: joka paikassa savustetaan ilmaa kuin viimeistä päivää. Ei auta itku markkinoilla, mutta tulipa sitten jälleen otettua silkki- ja pellavavaatteita mukaan, jotka imaisevat kaikki käryt itseensä. No, oma moka.

Huomenna pitäisi lähteä tekniselle vierailulle äimistelemään vuoristoteitä ja alempaa tieverkkoa. 80-luvulla päivänsä päättäneen hirmuhallitsijan kädenjälki on yhä surullisesti nähtävissä Romanian tieverkolla. Suuret infra-ajatukset eivät oikein ottaneet huomioon liikenteen kasvua, ympäristöasioita tai ei itse asiassa varmaan mitään muutakaan.

Osoittaakseni jälleen, että en ole nukkunut kokousten aikana, voin kertoa täysin Romaniaan liittymättä Intiassa olevan 3,2 miljoonaa kilometriä maanteitä.
Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: