Rafting on the BoteKhosi

Trip Start Sep 04, 2006
1
14
28
Trip End Feb 23, 2007


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Nepal  ,
Monday, November 13, 2006

Kathmandu is een goeie plaats om te blijven plakken, maar het blijft een grote stad met veel gedoe op straat, veel toeristen en bijhorende souvernir-verkopers.. Goed dat we effe hebben onderbroken met een tweedaagse rafting op de BoteKhosi rivier (die we al gezien hadden onderweg van de chinese grens naar Kathmandu). Beetje halsoverkop gepland, maar aangezien we toch niks anders gingen doen buiten hier wat rondhangen en te eten..

Vroeger ooit wel al eens in Laos geraft, maar dat was eerder een pleziertochtje in vergelijking met deze wild-white-water rafting (BoteKhosi moeilijkheidsgraad 3-4). De safety-kayaks zijn echt wel nodig. Yiannis, onze Engelse reisgezel was ook mee, en in de raft zaten nog twee andere belgen die best meevielen..

Mooie subtropische omgeving, kolkende rivier, en een toffe plek om te overnachten.
Peddelen voor uw leven, helemaal en continu nat gesplashed, de ene rapid na de andere.. het lijkt hier soms echt een pretpark (we denken ook over een bungee jump van 160m die je daar in de buurt kan doen).
Ene keer in het water gevallen, niet verzopen zoals ge merkt, maar toch mijn dij behoorlijk pijn gedaan toen ik tegen een rots aan kwakte..

Met deze excursie hebben we de smaak vn het raften te pakken gekregen, na Kathmandu is het richting Pokhara, waar we een rafting van 6 dagen op de Karnali rivier plannen...
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: