3-daagse van Chili naar Bolivië

Trip Start Feb 05, 2008
1
30
61
Trip End Jun 23, 2008


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Bolivia  ,
Thursday, April 3, 2008

Woensdag 2 april 2008

Oh, oh, oh, dit komt niet goed. De tourop Pamela, waarmee ik m'n toer geboekt heb, kan niet vertrekken omdat hun auto het begeven heeft. Wat ik denk dat er écht gebeurd is, is dat we maar met 3 zijn en ze het niet de moeite vonden om voor ons te rijden. Nu ben ik bij de enige tourop (Colque) beland waarmee ik echt niet wilde gaan, omdat ik er slechte informatie over had gelezen in het klachtenboek dat in de tourist office lag. Nu blijkt dat ik ook nog eens voor alle parken moet betalen én aan de grens! Zijt maar zeker dat ik naar het kantoor in Uyuni ga gaan, als er daar één is, als ze daar ook niet over gelogen hebben.

Wanneer we aan de grens van Bolivië zijn aangekomen, zijn we tot 4600m hoogte gestegen. We komen van 2300m ongeveer. Ik voel de hoogte enorm! Eerst brengt de chauffeur (Doro) ons naar laguna Blanca en laguna Verde. De namen zeggen het zelf, het witte meer en het groene meer. Deze meren hebben echte mooie felle kleuren, prachtig!

Onderweg begint Doro op cocabladeren te kauwen. Wij mogen ook proeven. Het smaakt niet slecht, eigenlijk! Heel de dag kauw ik op die coca, het zou helpen tegen hoogteziekte, maar ik voel me toch vrij duizelig af en toe en heb barstende hoofdpijn. Op onze weg lag ook de Dalíwoestijn! Mooi, mooi, mooi, maar in feite zijn alle uitzichten hier mooi. Ik heb al massa's panoramafoto's kunnen maken. Omderweg zijn we ook vicuña's tegengekomen. Zij leveren de duurste wol ter wereld!

De voorlaatste stop voor we aan onze slaapplaats aankomen is bij een hot spring waar het water zo'n 40 graden celsius is. Hier hebben we even in liggen weken, zalig om de warmte te voelen, want hier boven is het vrij koud! Stel je voor, op een hoogte van ongeveer 4500m in een natuurlijke hot spring van 40 graden celsius, al kauwend op cocabladeren... een zeer unieke ervaring!

De laatste stop was aan enkele geysers van 200 graden celsius. De gassen die er uitgestoten werden, stonken naar rotte eieren. Onze chauffeur ging zo snel vandaag, dat we al om 14u in de refugio aankwamen. We hebben vrij laat geluncht en dan te voet naar de mirador over laguna Colorado gegaan. Dit is een prachtig knalrood meer met op de achtergrond... bergen natuurlijk! We moesten een stukje wandelen en een heuvel op, jongens, ik voelde net hetzelfde als bij de Kilimanjaro. Als ik te 'snel' ga, klopt m'n hart gelijk zot en m'n longen willen eruit springen. Ik ben precies niet zo gemaakt voor hoogtes, eerder voor laagtes! Geef mij maar het duiken, dan voel ik me als een visje in het water. Dan toch geen berggeit afterall...?!


Donderdag 3 april 2008

Wat een nacht! Het was koud, zeer koud. Eerst te koud in bed, dan begon m'n neus dicht te zitten, dan had ik het te warm... en 's morgens nog altijd barstende hoofdpijn. Zoals je zal merken tijdens het lezen van het verslagje van deze dag, was ik niet in m'n normale doen. Ik was groggy van de hoogte, kon gewoon niet nadenken! Heel raar...

Het eerste op het programma van vandaag was de stonetree. Zoals je wel kan raden, een enorme rots in de vorm van een boom. Op deze plek lagen enorm veel van die rotsen, waar je allerlei vormen in kon zien als je je fantasie maar de vrije loop liet gaan. Ik vroeg me toch af of ze die stonetree niet netjes verplaatst hebben, want dat was de enige rots die perfect stond voor de bergen om een mooie foto te maken. Of ben ik nu te kritisch?

Na de stonetree alleen maar woestijn gezien en veel zand en stof. Na de lunch kwamen we al wat meer groen tegen met grazende llama's en guanaco's. Verder niets speciaals te melden, behalve dat we in een heel klein dorpje gestopt zijn. Het leek wel een spookstad. Hier kregen we een half uurtje om rond te wandelen. Ik ben het schooltje binnen gesprongen. De leerkracht verwelkomde me heel vriendelijk. We hebben even gepraat over het onderwijssysteem in Bolivië en België. Er zijn vele overeenkomsten, alleen hebben zij op woensdagmiddag geen middagje vrijaf, is het materiaal veel oubolliger en volgen ze les tot 17u! We hebben het toch goed in België he ;o)

Naarmate we meer vorderden, daalden we in hoogte en ging m'n hoofdpijn gelukkig weg. Na een lekker hete douche genomen te hebben om al dat stof weg te spoelen, voelde ik me weer helemaal super. Ik had deze 3-daagse relaxter verwacht... it's pretty hard work!

Post your own travel photos for friends and family More Pictures

Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

renilde
renilde on

:)
Leuk zovele foto's Nicky!!
We hebben deze keer wel wa langer moeten wachten hé, want na je ouders ben ik wellicht je grootste fan, en sinds spieken niet meer kan......
Hoewel je er koudere dagen hebt beleefd, zal dit snel veranderen voor je. Zàlig! Profiteer ervan, want hier in België krijgen we de zon mr af en toe te zien bij een 13°.
Je krijgt de groeten van mijnm moeder alvast die vol spanning de mooie schoentjes afwacht!! Haha, toch leuk waar een mens waar een mens plezier van kan hebben hé!!

Veel fun in Bolivië!! Knuffels!!

nikana
nikana on

Prachtige foto's
Hoi Nicky,

Je hebt de smaak te pakken zie ik. Wat betreft de foto's bedoel ik dan. Zeker de laatste foto, die van het boliviaans meisje is sprekend. Ook uw dutskes, wat een contrast...daar spelen ze met batterijen, hier met een X-BOX. Mooi gedaan, ga het zeker even tonen aan mijn zonen.
Ik hoop voor de rest dat de hoogte je niet al te veel last bezorgt.

Heel veel groeten,
Nikana

Use this image in your site

Copy and paste this html: