De eerste poging tot vliegen

Trip Start Sep 02, 2006
1
2
5
Trip End Sep 09, 2006


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed
Local B&B

Flag of France  , Auvergne,
Monday, September 4, 2006

    We hadden ongelooflijk veel geluk met het weer. Droog, zonnig en niet te veel wind. Eerst werd ons het materiaal toegewezen. Dan kregen we een kleine theoretische les, maar door het feit dat het zo mooi, beter gezegd ideaal weer was, gingen we onmiddellijk het terrein op. 

    Een grote weide met een lichte glooiing. Niveauverschil misschien vijf meter, maar ik kan jullie verzekeren dat, dat op een eerste dag meer dan genoeg was. Het enige wat we te oefenen kregen, was parapente aantrekken en proberen in de lucht te brengen. Om dit te bewerkstelligen, moest ja hard lopen en veel armkracht gebruiken. Enfin, dat hard lopen ging gelukkig naar beneden, maar ja nadien was het parapente opplooien en terug naar boven om dan weer naar beneden te hollen. Ik was blij dat het middaguur in aantocht was. Eindelijk kon mijn vege lijf even uitrusten. 

    De namiddag was bijna een kopie van de voormiddag. Het enige verschil … we konden misschien al een meter of twee "vliegen". Ik zet het tussen aanhalingstekens, want voor een debutant is dat ongelooflijk indrukwekkend, maar als je dat aan iemand anders vertelt, dan bezien ze je van … twee meter wat? Nou ja, de sensatie die je daar bij voelt, laat je vergeten dat je lichaam serieuze arbeid heeft geleverd. 

    Ik was toch blij dat de eerste dag al zo”n succesdag was. Gelukkig dat ik 's avonds terug in mijn B&B alleen nog maar mijn voeten onder tafel moest steken. Nog een beetje lezen en dan vroeg in bed.
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: