Peterborough

Trip Start Mar 15, 2013
1
18
22
Trip End May 15, 2013


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed
Prive
What I did
Canadian Canoe Museum Peterborough
Read my review - 4/5 stars
Peterborough Lift Lock
Read my review - 2/5 stars

Flag of Canada  , Ontario,
Monday, April 22, 2013

    Vandaag naar Peterborough. Een ritje van bijna 110 Km. Ik wilde absoluut twee dingen bekijken. Het lift lock systeem en het grootste canoe museum van Canada. 

    Ik had geen juist idee waar die twee zich bevonden, maar bij het binnenrijden van Peterborough, reed ik voorbij het Lift Lock. Ik ben er recht tegenover gaan parkeren op de parking van een golfterrein. Het was een beetje een teleurstelling, want het systeem werkt niet in de winter. Enkel in de zomer. Stroomopwaarts is er duidelijk niet genoeg water om er ook maar een bootje door te loodsen. Daar kan zelfs geen canoe varen. Ik heb dus niets van het systeem zien werken.

    De auto stond goed op die parking en het was toch goed weer, dus besloot ik om verder te voet te gaan. Het was een gezellig centrum en ook hier vond ik weer verschillende trails, waaronder ook de Trans Canada Trail

    Dan ben ik verder gewandeld naar het Canadian Canoe Museum. Ik ben niet direct het museum type, maar dit wilde ik echt absoluut zien, omdat ik gelezen had dat dit het grootste was van Canada en met een speciale collectie. Ik had echt verwacht dat ik hier de boten van de indianen zou zien en die waren er ook een beetje, maar niet veel. Ook hier, net zoals in heel Ontario vind ik enkel hoe alles beinvloedt is geweest door de Europeanen. 

    Het lijkt wel of Canada zijn ziel verloren heeft. De lokale bevolking (de indianen) leven in reservaten en al de rest komt uit Europa of AziŽ en brengen hun cultuur mee.
Slideshow Report as Spam

My Reviews Of The Places I've SeenLoading Reviews
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: