Een kasteel op z'n Engels

Trip Start Aug 17, 2012
1
19
37
Trip End Oct 19, 2012


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed
Privé

Flag of France  , Brittany,
Saturday, September 29, 2012

    Château Kerjean is een kasteel met een enorme geschiedenis. Alhoewel elk kasteel een geschiedenis heeft natuurlijk. Dit kasteel stelt zijn deuren regelmatig open. Kwestie van inkomsten te hebben, want het is zeker geen groot kasteel en in  de kamers staat er ook niet veel meubilair. Vandaag was er ook nog eens een beurs van plantenkwekers.

 

    Het deed mij allemaal heel Engels aan, maar dan onafgewerkt en amateuristisch. Nou ja we hebben er een paar uren in doorgebracht en een koffie gedronken .

 

    Bij de ingang van het kasteel stond er een duivenhok (un colombier). Later vernamen we dat er per duif 1Ha grond aan verbonden was en deze duiventil kon er 984 herbergen. Dus wat betreft domein moet het toen enorm geweest zijn. Nu schoot daar niet zo heel veel meer van over ... nog 20 Ha. Eigenlijk net zoals het kasteel zelf. Oorspronkelijk was het immens, maar er werden vleugels afgebroken om de stenen te verkopen en nadien zijn de Engelsen nog eens binnengevallen en hebben nog een paar vleugels verwoest.

 

    Voor we naar buiten gingen zijn we nog even in de kelders en de kazematten gedoken. De gangen waren amper 1,50 m hoog. We moesten ons dus deftig bukken. Al bij al was het eens een leuke afwisseling ...  een kasteel in plaats van de kust met vergezichten in een schitterende en stralende zon.
 :-)
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: