Wandelroute Glize

Trip Start Jul 31, 2012
1
6
7
Trip End Aug 12, 2012


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed
Camping d'n Mastendol

Flag of Netherlands  , North Brabant,
Thursday, August 9, 2012

    Het was eindelijk terug goed weer. 's Morgens ben ik met de honden een grote wandeling gaan maken en voor de namiddag plande ik om eens naar Gilze te gaan. Rijen is vlakbij, maar iedereen spreekt altijd van de gemeente Gilze - Rijen, dus moest ik toch ook eens de andere kant verkennen. 

    Op mijn vaste touristische kaart staan er ook twee routes rond Gilze op en ik begon met de wandelroute. Zoals ik al vermoedde zou ook hier wel een groot hyaat zijn in bewegwijzering. Tja, een verwittigde vrouw is er twee waard hé. En ja hoor, dit was inderdaad ook een ramp. 

    Mijn tocht begon langs de militaire basis van Gilze - Rijen. Ik dacht dat ik de lawaaimakers eens deftig kon observeren, maar niets was minder waar. Alles was heel goed afgeschermd. De enige helikopters die ik zag, waren diegene die net boven me vlogen

    Ik kwam eindelijk aan het begin van mijn tochtje en dat was aan een heel mooi water aan de Warande. Ik vond het alleen vreemd dat er niemand op het water was. Nou ja, het zal zo zijn reden wel hebben. Ik ging verder en kwam aan een tuin. De Overkant. Het was een tuin aangelegd door de bewoners van het huis er recht tegenover. 2,5 euro inkom. 

    Dan ging ik verder richting centrum. Ik had verwacht dat het toch iets levendiger zou zijn. Een beetje verder op het Bisschop De Vetplein stond een gelijkaardig beeld zoals in Rijen, maar hier was het de schoenmaker. En daar stond ook een uitgeholde boom. Blijkbaar (volgens het plaatje) heeft deze altijd als waterput gediend.

    Ik zette mijn route verder, reed door de Nieuwstraat en daar stonden heel mooie huizen en voorbij de A58 hebben ze een "Klein Zwitserland". Ik heb totaal niet begrepen, waar de naam hier vandaan kwam, want het was zo plat als een vijg en eigenlijk bestond het alleen uit een grote plas midden in een bos. 

    Nadien op weg naar huis passerde ik terug langs het Water aan de Warande. Daar reed ik langs de andere kant van het water en hier kreeg ik ook het inzicht waarom niemand op het water kwam. Er waren voorzieningen voor broedvogels en vleermuizen in de wallen aangebracht.
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: