Coast

Trip Start Dec 28, 2011
1
13
18
Trip End Feb 02, 2012


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed
Orchid guesthouse

Flag of Cambodia  ,
Wednesday, January 18, 2012

Etter en god kveld i Phnom Penh i forgårs, så dro jeg med buss til kysten. En bra buss tur på 5 timer. Men det å ta buss er en good måte å se landet på. Mye ...mye land å se. Ris åkrer, vannbøfler, tettsteder i Asia- arkitektur...! Inne i bussen er det underholdning....karaoke, med tekst og video som vises på TV. Av og till abrutt av en trach-film fra asia, alla KungFu slåssing osv.
Så tider gå kjempefort...

Før jeg dro ringte jeg å bestile en bungalow, takk og lov, for plutslig er det fult på de fleste steder her. så jeg slapp det stresset. I går ettermiddag, dro jeg mot elva så går gjennom byen, fant en liten restaurant og bar. Trivlig. Kom i kontakt med fler franske reisende, så jeg ble det til uttpå kvelden, og nøt ett glass rød vin. Da jointen ble tent, så ruslet jeg hjem.

I dag leide jeg en moto, $5 pr dag, og dro til nabobyen Kep. Der er det strender og meget rolig (på norsk)  sted. Var på stranda en times tid, før det ble i det varmeste laget...men jeg fikk både bade fler ganger og nådde også å bli sollbrent. I morgen er planen å dra tilbake til Kep å spise krabbe med Kampot pepper. Det skal vistnok være en fabelaktig nytelse. Kampot pepper er vistnok verdens beste..

Å ja...før jeg dro til Kep, så stoppen jeg ved noe som jeg trodde var ett tempel. men det viste seg å være en skole. 300 elever der...og neste alle sa hei så på meg som jeg skulle være en turist på avveie. Kom i kontakt med en lærer, som snakket lite engelsk. Han ville gjeren lære mer engelsk så han iviterte meg hjem til seg i dag. Jeg skal ringe å avtale nå etterpå.
Har en fonemelse av deJavou...men klarer liksom ikke helt å sette fingeren på hva det kan være....
______________________________________________________________________________

Var hjemme hos læreren. koslig sted i samme...arkitektur som alle andre her.
Veldig hygglig, snakket...eller forøkte å snakke engelsk. MEGET givende. Vi ble avbrutt av en moto med en henger som kom for å hente to av grisene han hadde solgt....
Fikk middag, og som seg hør og bør så spistte vi gutta alene, mens barna og kona var spiste inne.
...hvordan eller skulle det være..?

Dagen etter så var det avslappning samt en tur til ZOO. Faktisk en blanding av trist og skummel opplevelse. Vedlikehold av området var ...vanskelig å se. Burene var lappet sammen av mer eller mindre vanlig metal gjerede...men vel ga ikke en følelse av sikkerhet. Jeg ruslet rundt i ett relativt stort område. og fikk en litt ekstra følelse av ensomhet da burene innehold en tiger-...ett annet en leopard.....og vel INGEN andre inherheten....
På retur regnet det som en ekte monsun, så jeg ble sittende på en ...veikro..(les bambus-hytte med flere bord) Spiste dundler og grønnsaker, samt en flaske vann. Pris Riel 1500. (4000 = $1).

Så dro jeg videre til KEP. Spisete en høyt anbefalt rett i Crab-Market. Nemmlig Krabbe og green pepper. Suveretn godt, sammen med en solnedgang og en øl. Noen ganger er livet litt ekstra tøft.

Nå i kveld er det total ZEN. Drar til Bankor hill, i morgen. Der er det mye spennende bygninger samt historie.......
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Øivind on

Hva sang du på bussen?

Torleif on

Det ser litt ensomt ut på stranden.. :-)

leegaardski
leegaardski on

Herlige bilder. Good story. Sitter og smiler når jeg leser og ser bildene. God avkobling for oss her i snøføyka. Måtte stirre inn i skjermen for å sjekke - ja, det var en mannlig lærer (he-he). Fortsett og gled oss med nye kapitler, PAM. Vi liker det !

Jan-Egil on

hei, unge globetrotter. Savner dine bevegelser inn i bushen. Du har jo, kun reist rundt i små eller mindre små tettsteder. Du trives tydeligvis og det gleder meg. Venter spent på hva du finner på fremover. Ha en flott og spennende helg. Jan-Egil

øyvind ø on

Det ser ut som om du har det veldig fint.

Svein B on

Dette må da være en utrolig fin opplevelse!! Skal bli spennende å møte deg når du kommer hjem :-)

Tommy on

Ja, hvis han kommer hjem ;-)) Etter de utallige opplevelser og inntrykk kan det jo tenkes PAM blir igjen..ser ut som han stor trives. Yihhhha.

Tommy on

Hva han syngte? Life is good med Steinar Albrigtsen.

pahm
pahm on

For meg er det alltid: Ole Ivars...

Tommy on

Ole Ivars?? På tide å komme deg hjem nå kompis..

Johnny on

Og la Ole Ivars bli igjen der borte er du snill....OK?

pahm
pahm on

he he...jeg lover på tro og ære..alt det blir begravet her....

elena on

Hei Per Anders, dette er så kult. Og godt planlagt. Imponerende. Når kommer du hjem?

Kommer du hjem? :)

Use this image in your site

Copy and paste this html: