Uusi perheenjäsen Mindi

Trip Start Jun 19, 2011
1
57
84
Trip End Feb 16, 2012


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Australia  , Queensland,
Friday, December 9, 2011

Melkein kaksi viikkoa Öppiksen kuolintuomion jälkeen omistamme vihdoin uuden auton! Öppis hiljeni Coomeran pikkukaupungissa Brisbanen ja Gold Coastin välissä. Tajuttuamme, että sieltä emme löydä uutta menopeliä muuten kuin kulkemalla junalla Brisbanessa tai ajamalla Southportiin, päädyimme jälkimmäiseen vaihtoehtoon, koska huhujen mukaan siellä olisi paljon halpoja autoja myynnissä. Matelimme pikkuteitä hissukseen kultarannikolle. Hissukseen, koska mekaanikot varoittivat, että moottori voi levitä käsiin koska tahansa ja jarrutkaan eivät oikein enää toimineet kunnolla. Seuraavan päivän vietimme autokauppoja kierrellen, tuloksetta. Halpoja henkilöautoja kyllä riitti, mutta ei pakettiautoja. Vihdoin löysimme netistä muutaman lupaavan myynti-ilmoituksen, mutta erinäisistä syistä ne kaikki kariutuivat yksi toisensa jälkeen. Vallitsi epätoivoinen tunnelma: emme ikinä pääse täältä pois! Hienoja kaupunkeja ja upeaa rantaa oli kilometreittäin, mutta sää oli enimmäkseen yhtä synkkä kuin mielialamme, emmekä juurikaan käyneet aalloissa pulikoimassa.

Harkitsimme jo vuokra-auton hommaamistakin mutta vastahakoisesti, koska se tulisi lopulta vielä kalliimmaksi. Lopulta kyselimme autosta, jonka näinne kadunvarressa käydessämme katsomassa toista ehdokasta. Tätä ei myyty netissä, oli vain lappu ikkunassa. Nyt Mindi
on vihdoin tiekelpoinen ja meidän!

Queenslandissa ja Western Australiassa on ihan eri säännöt autonostoon. Täällä auton pitää olla tiekelpoiseksi todettu eli katsastettu ennen myyntiä. Me hoidimme sen omistajan puolesta, koska meillä oli aikaa ja hänellä ei. Saimme heti toisella tapaamisella Mindin avaimet käsiimme ja luvan ajaa sillä ihan vapaasti. Mindi ei läpäissyt katsastusta heti kerralla sivuoven ruosteisen kamanan, pienen öljyvuodon ja kuluneen ratin takia. Meiltä meni iso osa viikosta niiden korjauttamiseen. Muut hoituivat helposti yhdessä päivässä, mutta ratti osoittautui yllättävän ongelmalliseksi. Kiersimme monta romuttamoa ennen kuin lopulta löysimme melkein sopivan ratin. Se toimi muuten, mutta äänitorvi ei suostunut yhteistyöhön muun auton kanssa, joten lopulta meidän täytyi käydä asennuttamassa erillinen nappula sitä varten. Sitten piti hoitaa enää kaikki ne paperit kuntoon. WA:ssa riitti, että antoi osoitteen siitä osavaltioista, täällä pitää pystyä todistamaan, että asuu jossain Queenslandin osoitteessa. Hankalaa näin matkalaisille. Jouduimme lopulta yöpymään caravan parkissa, jotta saimme kuitin todisteeksi osoitteesta. Ja siitäkin virkailija täti löysi valittamista, mutta hyväksyi lopulta.

Tärkeintä kuitenkin on, että nyt meillä on auto, joka toimii! Ette uskokaan millaista luksusta on elää autossa, jonka kaikki ovet saa auki avaimella ja jonka takaluukkua ei tarvitse tukea auki krikettimailalla. Puhumattakaan siitä, että sitä voi ajaa normaalisti nopeusmittarin mukaan eikä tarvitse koko aikaa vilkuilla, että moottorin lämpötilamittarin neula pysyy poissa punaiselta.

Vietimme tämän päivän purkamalla ja rakentamalla sänkyjä ja siirtämällä tavaroita autosta toiseen. Sääkin suosi ja kaatosateen sijasta aurinko paistoi.

Koska Öppiksen myynti yksityiselle peruuntui veimme sen haikein mielin romuttamolle. Mindi ei ole yhtä persoonallinen kuin Öppis eikä halunnut jatkaa blogia, joten me kirjoitamme sitä nyt sitten itse.

Vihreät pallot on saatava ympäri asti!

Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: