Suuri valliriutta

Trip Start Jun 19, 2011
1
48
84
Trip End Feb 16, 2012


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Australia  , Queensland,
Friday, November 18, 2011

Eilen tytöt metsästivät suihkua ja varasivat kalliin retken Suurelle valliriutalle. Saivat varauksesta ilmaista Internet-aikaa, joten latasivat reilusti kuvia blogini täytteeksi. Loppupäivä meni Port Douglasin maisemien ja kaupungin katselussa sekä tämänpäiväisen retken jännäämisessä. Vähän oli ehkä syytäkin jännittää, sillä eivät varanneet mitään ihan tavanomaista snorklausretkeä, vaan sellaisen jolla opettelevat myös sukeltamaan! Yövyimme sataman parkkipaikalla, jotta tytöt olisivat varmasti aamulla aikaisin laivassa.

Minun ei onneksi tarvinnut lähteä vesille vaan sain viettää tämän päivän kuivalla parkkipaikalla muiden kanssa. Suolavesi hermostuttaa minua, se ei ole hyväksi herkälle hipiälleni. Tytöille se ei ilmeisesti aiheuta ongelmia, tai ei ainakaan samassa muodossa. Palasivat illalla luokseni hilpeinä vaikkakin hieman huonovointisina. Olivat seilanneet kaukaisemmille koralliriutoille asti. Meri oli kohtuullisen aallokkoinen ja Mira parka oli ollut koko matkan merisairas. Onneksi Calypso-laivan henkilökunta oli sijastani pitänyt tytöistä hyvän huolen.
Laiva oli pysähtynyt kolmella eri riutalla. Suurin osa matkalaisista snorklasi tai sukelsi kaikissa kohteissa. Tytöt  olivat ainoat jotka halusivat opetella sukeltamaan. Olivat siis saaneet oikein kädestä pitäen opetuksen laitesukelluksen saloihin. Ensimmäisellä riutalla olivat opetelleet ensin vain snorklaamaan, mutta seuraavalla olivat jo saaneet happipullot selkäänsä ja painuneet syvemmälle. Olivat sukeltaneet 40min. Yleensä ensimmäinen sukellus kestää vain 30min, mutta riutta oli niin hieno tänään, että ohjaaja oli innostunut esittelemään sitä tytöille vielä vähän pidempään. Hän oli ensin opastanut miten laitteet toimivat ja teettänyt sitten tytöillä vedessä sarjan testejä ennen kuin vei heidät syvemmälle. Opettaja oli esitellyt tytöille riuttaa osoittamalla erityisen hienoja kohteita. Koralleihin ja kaloihin ei saa yleensä koskea, mutta opettaja oli näyttänyt tytöille koralleja joita on turvallista koskettaa. Olivat nähneet myös paljon värikkäitä kaloja, niin isoja kuin pieniäkin ja jopa pienen hain.
Kolmannelle riutalle siirryttäessä oli ollut tarjolla lounasta, mutta se oli jäänyt huonovointisita tytöiltä syömättä. Kolmannella paikalla Mira oli päättänyt jatkaa snorklaten, mutta Marjo oli ostanut vielä toisenkin sukelluksen. Hämmästyin suuresti siitä kuullessani, koska vielä eilen Marjo valitteli koko illan jo sitä yhtä sukellusta ja oli ihan varma, että hukkuu jo heti kättelyssä!
Riutoista toinen oli ollut paras. Tyttöjen sukelluksen opettaja oli ollut innoissaan ja sanonut ettei ole vuosiin nähnyt sitä niin hienona. Tytöt olivat räpsineet kuvia eilen ostamillaan vedenalaiseen kuvaukseen sopivilla kertakäyttökameroilla, mutta tietysti juuri siitä toisesta paikasta ottivat vähiten kuvia, kun keskittyivät enemmän sukeltamiseen.
Tytöt olivat oikein tyytyväisiä retkeen mutta päättivät, että jos joskus vielä menevät merelle ainakin Mira napsii ensin muutaman matkapahoinvointilääkkeen. Niitä oli tarjottu retken alussa halukkaille, mutta tytöt evät olleet vielä silloin osanneet aavistaa aallokon vaikutusta.. Kuulemma 99% pahoinvoivista "parantuu" mereen pulahtaessaan, mutta Miralla sekään ei ollut auttanut.
Emme jatkaneetkaan sitten enää tänään matkaa Cairnsiin, vaan tytöt kömpivät aikaisin nukkumaan.
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: