Mysore

Trip Start Dec 01, 2010
1
7
16
Trip End Apr 22, 2011


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed
Dasaprakash

Flag of India  , Karnataka,
Friday, January 7, 2011

Nisam se narocito zabrinula kada me Deepak, gazda Laughing Buddhe (moga guesthousea) pozvao da idem s njim trekati. Kao on ce meni pokazati mjesta u Hampiju za koja turisti ne znaju. To naravno uvijek zvuci sumnjivo, ali iskreno receno, mislila sam da je gay (da, znam, meni su svi sumnjivi). Bio mi je nekako sonjav, rekao mi je da mu je najdraza boja ruzicasta, 36 godina, dobrostojeci brahmin (pripadnik najvise kaste), a neozenjen, sto je u Indiji big deal! I jos kad sam shvatila da se zapravo ne radi o trekanju, vec ce mene gazda zapravo provozati na svom motoru, koji se btw zove Black Panther. Hm, tu mi je vec postalo malo sumnjivo, ali zapravo sam totalno uzivala vozikajuci se s njim i stvarno se potrudio da mi pokaze famozna mjesta. I onda je poceo - njegova ruka kao slucajno na mom koljenu. Ja kazem Oh, it's beautiful! na sto on kaze You are beautiful. Ljuta sam na sebe ne zato sto sam pristala ici s njim na taj prvi izlet, vec sto sam pristala i drugi put. Prvi put su bile naznake, drugi put je vec na koncu bilo nelagodno. Rekla sam mu da prestane, pa se kao vecina muskaraca nasao uvrijedjen i povrijedjen. A i zbog cijele situacije, morala sam odustati od flertovanja s konobarom Nepalcem (jos da mali zbog mene ne popusi otkaz). Ah, otisla sam iz Laughing Buddhe s losim okusom u ustima. Ali barem nisam otisla sa suzama u ocima iz Hampija. Iako jedva cekam da opet tamo odem. Cim sam stavila ruksak na ledja, osjetila sam uzbudjenje to be on the road again. I tako sam dosla u Mysore.
Nakon svih tih backpackerskih destinacija tipa Goa, Gokarana, Hampi, evo me napokon u pravoj Indiji. Nije da ovdje uopce nema turista, ima ih, dolaze zbog nadaleko poznate maharajine palace i zbog tvornica i ducana sa svilom i nesto zbog yoge (najpoznatije svjetske skole ashtanga joge), ali ovo je veliki grad, pa se turisti utope u masi. Nisam vec danima vidjela dreadlockse...
Poslusala sam preporuku Lonely Planeta i Rough Guidea i otisla u Dasaprakash hotel i dobila fantasticnu sobu za 300 rupija (37,5 kn). Nakon mjesec dana provedenih manje-vise u slamnatim kolibama, covjek se zazeli malo luksuza tipa cista posteljina i rucnik, lijep namjestaj, room service. Jest da je hotel malko derutan (neki od vas ga nikako ne bi nazvali luksuznim, haha), npr. vodokotlic je naprosto muzejski primjerak i tko mu moze zamjeriti sto curi, ali bas uzivam. Kao i u pravim indijskim restoranima. Danas sam rucala u jednom pravom - nema niti tanjura, niti besteka, nego na listu banane ti serviraju thali. Sva sreca sto sam se po ashramima izvjezbala jesti rukom. Nije to bas jednostavno kako vam se mozda cini na prvi pogled. Kao prvo jede se samo desnom (lijeva se koristi umjesto wc papira, pa se s  njom ne smije jesti), znaci chapatije i papadame (nesto kao pogacice) mozete kidati samo jednom rukom. Drugo - indijska hrana se uglavom sastoji od raznih ajmo reci variva. Jedini nacin da se to rukom ubaci u kljun je da se pomijesa s rizom. Treba malo prakse ili mozda samo volje, koje ja kad je hrana u pitanju imam u izobilu. Kad u takvom restoranu narucite thali, onda konobari hodaju okole i stalno nude refill, sto je za mene pogubno. Na koncu sam stala jer sam se prepala da ce me hitna morati iznijeti iz restorana. I onda sam to platila 55 rupaca ilitiga 6,6 kn. Unistit ce me ovaj Mysore. Samo hodam okolo i konzumiram. Ako mi na ulici ponude Madam, rickshaw? Madam, marijuana? Madam, massage? to sve 'ladno odbijem. Ali ako kazu Madam, coconut? Madam, juice? to odmah Yes, please! Danas sam usla u slasticarnicu i cula samu sebe kako izgovaram Give me one of each! God help me!
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

zorica on

Ah, hvala bogu, dobila sam obavest i procitla blog u pristojnom roku. Jedan click tu u Indiji i moja frustracija nestaje.
A post je dobro stivo za citanje, kao i svi do sad. Nije lose znati da se i u nasim godinama zena moze naci u neugodnoj situaciji. Nismo jos za bacanje, makar te muvali oni sto vole ruzicasto. pa sta sad! Osetljiva dusa indijaska :) Fotke su fenomenalne. Slikaj, duso, ide ti od ruke.

Use this image in your site

Copy and paste this html: