Gibraltarin herttaiset apinat

Trip Start Feb 02, 2006
1
10
15
Trip End Feb 28, 2006


Loading Map
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Gibraltar  ,
Thursday, February 16, 2006

Tämä aamu valkeni kirkkaana, mutta kovin tuulisena. Altaalle ei voinut mennä lekottelemaan, joten päätimme lähteä Mikan kanssa käymään Gibraltarilla. Muut eivät lähteneet mukaamme, sillä ainakin Katja ja mahdollisesti lapset olivat hieman flunssaisia. Marbellasta Gibraltarille on ainoastaan kuuisenkymmentä kilometriä, joten ajomatkaa ei ollut turhan paljon. Gibraltari ei tuntunut niin mielenkiintoiselta kohteelta, että siellä tulisi käytyä varta vasten, mutta nyt kun olimme maisemissä, niin olisi vähän hassua jättää paikka väliin. Loppujen lopuksi yllätyimme positiivisesti, sillä Gibraltar osoittautui aivan ainutlaatuiseksi ja hyvinkin mielenkiintoiseksi kohteeksi.

Ajelimme rantatietä kohti kaukaisuudessa häämöttävää suurta kalliota ja pääsimme Gibraltarin niemimaalle ilman sen kummempia jonotuksia tai viivytyksiä. Ystävämme olivat käyneet täällä joulun tienoilla ja olivat joutuneet jonottamaan aika kauan tullissa. Meillä ei kuitenkaan ollut mitään ongelmia, näin keskellä viikkoa. Vilautimme vain passeja ja ajoimme tullin läpi. Jos joku ei vielä asiaa tiedä, niin Gibraltar on pieni niemi ja kuuluu Englannille. Niemen kärki taitaa olla Euroopan eteläisin kohta ja ainakin sieltä on lyhin matka Afrikkaan. Tangieriin olisi päässyt puolessa tunnissa. Niemi on sotilaallisesti ihan tärkeässä kohdassa, sillä siitä käsin voi hallita helposti Välimerelle menevää liikennettä. Sen takia Englantilaiset kai ovat pitäneet siitä tiukasti kiinni.

Niemellä kohoaa hyvin korkea ja paikoitellen hyvinkin jurkkä kalliokieleke. Meren puolelta kieleke on aika jyrkkä ja hyvin kallioinen, sisämäähän päin hieman loivempi ja kasvillisuuden peitossa. Kävimmé ensin pyörähtämässä Euroopan eteläisimmässä kohdassa ja ihailimme lahden takana näkyvää Afrikan rannikkoa. Sitten lähdimme ajelemaan kohti kallion huippua, missä sijaitsevat pääasialliset nähtävyydet. Ilmeni, että paikan nähtävyydet ovat juuri sellaisia, jotka miellyttävät meitä molempia. Kävimme ensin eräässä isossa tippukiviluolassa ja ajelimme sitten kohti suuren piirityksen aikana rakennettuja tunneleita.

Gibraltarin enemmän tai vähemmän kuuluisiin apinoihin saimme ensikosketuksen jo luolan edustalla, silä niitä istuskeli ja juoksenteli aika paljon parkkipaikalla. Apinat eivät pelänneet ihmisiä ollenkaan, vaan katselivat ohikulkijoita tyynesti ja tulivat heti lähemmäksi, jos haistoivat jossakin olevan ruokaa tarjolla. Mekin tarjosimme automme konepellille kiivenneelle apinaurokselle vielä Suomesta ostettuja Takosipseja ja hyvin ne maistuivat. Pois lähtiessään apinauros meinasi hajoittaa sivupeilimme, mutta onneksi sinä on jonkinlainen joustomekanismi. Myöhemmin näimme kyltin, missä apinoiden ruokkiminen kiellettiin ehdottoimasti ja uhattiin 500 punnan sakoilla.

1800 luvulla Espanjalaiset piirittivät Gibraltaria noin neljän vuoden ajan ja piirityksen aikana Englannin varuskunta rakensi kallion sisään pitkän käytävän, saadakseen kanuunoita piirittävän laivaston sivustaan. Käytävää oli hyvinkin mielenkiintoista kävellä ja lukea kaikenlaista piirityksen aikaista tietoa. Aika pienillä ruoka-annoksilla ihmisraukat joutuivat pärjäämään eikä ne oltavat muutenkaan niin hääppöiset olleet.

Kaiken kaikkiaan päivä oli oiken mukava ja antoisa ja yllätti meidät positiivisesti. Paluumatkalla Kävimme vielä Fuengirolassa eräässä isossa kauppakeskuksessa ostamassa Mikalle kävelyyn sopivat kengät., sillä hänellä oli mukana vain pikkukengät, eivätkä sellaiet ole kovin mukavat.

More Pictures

 
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: