Mietteitä Hong Kongista

Trip Start Jul 30, 2010
1
6
22
Trip End Aug 29, 2010


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of China  ,
Wednesday, August 4, 2010

Hong Kongissa vietettiin noin 4 päivää, tai no yks niistä päivistä meni Macaolla. Alussa saatiin Honkkareista aika epämiellyttävä kuva, mutta eiköhän se johtunu kultuurishokista joka meni ohi nopeesti.
Hong Kong on kiva kaupunki, jossa on helppo liikkua koska se on niin pieni ja ihmiset osaa hyvin englantia. Siellä on myös hyvin kaikkee nähtävää ja tehtävää ja halpaa tavaraa on paljon.
Kaupunki on täynnä toistaan hienompia tavarataloja, jotka on pulloillaan merkkiliikkeita. Ku tavarataloista astuu ulos niin isojen pilvenpiirtäjien lomassa on ränsyisiä taloja. Aikamoisia vastakohtia. Tuntuu että Hong Kong yrittää olla kauheen länsimaalainen ja esim MAcao vaikutti paljon aidommalta ku siellä ei yritetä olla niin länsimaalaisia. 
Kadut on täynnä miehiä jotka sanoo aina ku niist kulkee ohi nopeesti:" Copy rolex, copy handbags, for you my friend, gucci, armani..." Ja aina sama litanja, mut sentään ne ei yritä kaupata niitä aitoina :D
Hong Kongissa on vasemmanpuoleinen liikenne, mutta mitä logiikka siinä on, että aina välillä ihmiset ohjataan kulkemaan oikeella kuten Suomessa? Luulis et liikenne on sen mukanen ku se on liikennesääntöjen mukaan. Sit ku jalankulkijoita ei aina ohjata kävelee oikeella vaan välillä se sit on taas vasemmalla. Epäloogista.
Katottiin etukäteen että Hong Kongissa olis pitäny sataa ja salamoida aika reilusti sillon ku siellä ollaan, mutta ei tullu pisaran pisaraa koko aikana. Tai no mitä nyt tuuletuspömpelit tiputteli vettä kaduille aika paljon, mutta ei siis taivaalta tullu mitään. Sää oli kuuma ja hiostava, mutta siihen tottu. Kaupat ja muutenki kaikki sisätilat oli jäädytetty jääkylmiks, joten kaduilla kävellessä ku käveli kaupan ohi tuli semmonen ihana kylmä tuulahdus joka helpotti vähän oloa. 
Sitte vähän meijän Chungking Mansionista. Sitä paikkaa ei voi oikeen selittää, vaan se pitää kokee. Siellä on jos jonkinlaisen kulttuurin edustajia ja niin hämärän näköstä porukkaa että. Joskus samaan hissiin sattu ihan joltain terroristilta näyttävä mies, jolla on iso parta ja näyttää kauheen pelottavalta, tai sit intialaisia tai sit iso tumma korsto mies joka vois olla ku suoraan jostain leffasta mis ollaan jossain slummeissa ja kaikil on aseet. Välillä sit sattuu joku länsimaalainen sekaan, mut pääasiassa siel on kaikkea muuta ku länkkäreitä. Sen paikan hissit on pienet ku mitkä ja ne täyttyy aina melkeen heti, joten alussa jouduttiin kävelee usein alas, ku 3 aikasemmat kerrokset on jo kerenny täyttää sen hissin. Alakerta on kauhees kunnossa ja saastanen ku mikä, mutta onneks huoneet ei oo samanlaisessa kunnossa. Vartijoita siellä on onneks paljon, joten oli se ihan turvallinen paikka. Kokemus se ainaki oli!
Meijän kokemuksen perusteella suositeltais kyl Hong Kongia lämpimästi kaikille. Halpaa, helppo liikkua, ihmiset osaa englantia, paljon tekemistä, helpot yhteydet Kiinaan ja Macaoon ja muutenki kaikin puolin turistille kiva maa. Ainoo vaan et siellä olis pitäny käydä viimisenä ni olis voinu hamstraa rinkat täyteen tavaraa eikä niitä tarttis kantaa sit mukana.
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Kaisa on

Kiva lukea näitä blogeja! Oltiin viikonvaihde Tammisaaressa Mintun, Annan ja Markun kanssa. Nemollakin oli kavereita, Buster ja Fendi.Täällä on edelleen hienot kesäsäät. Mukavaa matkan jatkoa!

Sirkka on

Mom power rulez - seuraava äiti jatkaa:
Ihanaa lukea näitä tarinoita! Lisää!! Vanha äiti tuntee itsensä nuoreksi jälleen; eihän siitä ole kuin 31 vuotta kun itse tallailin samoja polkuja ja asuin hostelissa Chungking Mansionissa (silloin vastaanottotiskillä oli näkyvästi esillä paikan säännöt jotka kielsivät opiumin polton ja prostituution harjoittamisen, ja rottia vilisi keittokomerossa)!
Nauttikaa joka hetkestä lapsukaiset!

Use this image in your site

Copy and paste this html: