Overstap in Keulen, een specialleke

Trip Start Feb 27, 2010
1
5
45
Trip End May 29, 2010


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Germany  , North Rhine-Westphalia,
Saturday, February 27, 2010

De overstap in Keulen zou normaal gezien niets speciaal geweest zijn. Gewoon van de Thalys overstappen op de nachttrein. Niet echt spectaculair ... Dit was echter buiten de supporters van Keulen gerekend...
 We hadden een uurtje de tijd en dachten even een wandeling te maken aan het station. Op het plein voor de Dom hing een beetje een rare sfeer. (veel politie en groepjes drinkende mensen, waar van een heel deel flink boven hun theewater), We besloten dus maar in het station te blijven en daar wat te wandelen. Een kwartiertje later liepen er plots agenten in speciale pakjes (een beetje zoals de "storm troopers") in het station. Bleek dit het moment te zijn waarop de treinen met supporters arriveerden. We denken dat ze gewonnen hadden wat er waren geen echte problemen, enkel hordes Dikke Dronken Duiters. Appart entertaiment als je op de trein  aan het wachten bent.

De trein is altijd een beetje reizen. Onze eerste slaaptrein was al van Russische makelij. Maar hij was erg modern en er viel niets op aan te merken. (buiten de matrassen die gemaakt bleken te zijn van gepolierd beton, met extra staal.) Binnen geraken bleek het moeilijkst. Het gangetje is erg smal (zie foto's) met het gevolg dat Fred al bij het eerste deurtje vast kwam te zitten met zijn rugzak. Annelies was er net doorgeraakt, maar kon zich niet draaien in de gang om te zien waar Fred bleef. Een over en weer geroep in de gang en een onvermijdelijke slappe lach was het gevolg.(Waar blijf je? .... Ik zit vast....Hoe da?.... Krijg mijne zak ni door de deur.... Wacht ik kom...nee, toch niet ....enz, enz...)
Uiteindelijk creeŽrden we een file in de trein, met mensen die de humor vna de situatie niet echt inzagen. Tot zo ver het opstappen in de trein. Erg grappig voor ons, minder voor de rest van de mensen. (zie ook video van slaapkabine)

Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: