6 dage i Sri Lanka....

Trip Start Nov 05, 2012
1
4
10
Trip End Dec 04, 2012


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Sri Lanka  , Galle,
Monday, November 12, 2012

Nu har jeg været hernede i næsten 1 uge og det har været en uge med mange oplevelser... Både gode og dårlige men også sjove og mærkelige :)
Når jeg tænker over, føles det virkelig som om at jeg har været hernede meget længere, men det er nok alle de nye indtryk der gør det...

På arbejde i fredags var de ansatte rigtig flinke og imødekommende og stemningen var helt anderledes end om torsdagen. Jeg brugte stort set hele min arbejdsdag sammen med de helt små babyer i babyrummet, hvor jeg fik lov til at være mere eller mindre i fred for de ansatte og "bare" passe de 10 babyer der hører til derinde. Det var rigtig hyggeligt og tiden gik hurtigt med at skifte dem, give dem flaske og trøste...
Senere på dagen kom der besøgene fra staten og der var også nogle som kom for at se det børnehjem, hvor de selv var blevet adopteret fra.

De var meget interesseret i hvad vi lavede og hvorfor vi var der. Da jeg fortalte at jeg arbejdede der som frivillig og ikke fik penge for det, kiggede de lidt uforstående på mig, men smilede....
Det er den generelle reaktion jeg har fået hernede indtil videre. De forstår simpelthen ikke hvorfor nogen vil arbejde frivilligt og UDEN at få løn for det.... Men så igen, det er der også mange i Danmark som ikke forstår... ;)

Da de besøgende forlod børnehjemmet skiftede stemningen fuldstændig og det hele var tilbage som om torsdagen.... :(
Jeg havde i mit naive sind ellers lige håbet at torsdagens hændelser var en undtagelse og at jeg bare havde været uheldig.... Heldigvis havde jeg fri kort tid efter så da jeg var færdig med at give flaske til "mine" 10 små babyer, skyndte jeg mig hjem for at holde weekend.

I weekenden var jeg på stranden med de andre frivillige, hvilket var rigtig hyggeligt :) vi spiste pizza og hyggede hele lørdagen og søndagen :) om aftenen spiste vi på stranden siddende 2 meter fra vandkanten og 28 grader stort set hele natten :)
Vi var 16 samlet næsten alle fra Projects abroad så det var ret fedt at møde så mange andre frivillige og tale med dem om deres oplevelser - både gode og dårlige :)

Da det ikke er klogt at tage hjem når det er blevet mørkt, på grund af risikoen for at blive overfaldet er ret stor, sov vi allesammen på et hotel nede ved stranden, hvor et dobbelt værelse kostede 68 kr. :) en cola koster ca 6 kr på en cafe, så det er helt vildt billigt :)

Weekenden var dejlig afslappende og det er da lykkedes mig at få noget sol :) faktisk så meget så jeg også er blevet forbrændt.... Men så er alt jo som det plejer ;)

Idag på arbejde skyndte jeg mig ind til de små babyer, for der får man lov til at være i fred... Når det er spisetid (for de børn der får flaske) får de ikke noget hvis de sover, eller hvis de ikke er så gode til det... I fredags lagde jeg mærke til specielt to babyer som er langsomme spisere og som derfor ikke får ret meget at spise før flasken bliver taget fra dem og derfor skyndte jeg mig at tage dem ind i babyrummet hvor jeg var, for så kunne jeg sidde med dem og give flaske imens de andre børn som er gode til at spise fik flaske liggende på gulvet, ved hjælp af støtte fra en pude... Det gjorde at jeg fik næsten alle de 9 babyer, jeg havde idag, til at sove på samme tid efter spisningen var overstået og de havde fået en tør numse, hvilket var meget bedre end i fredags hvor der hele tiden var mindst en der græd og var ked af det... Det gjorde dagen lidt nemmere og hyggeligere fordi det bare er nemmere at pusle og nusse babyerne når der ikke er en der hele tiden er utilfreds på grund af sult.
De smil man får fra de små babyer når de er færdige med at spise og her fået en ren numse og man leger eller nusser med dem, er guld værd.... Uden dem var jeg løber skrigene bort O'Grady aldrig set mig tilbage....

Personalet bliver også ved med at bede mig om at købe bleer og sutteflasker til dem, hvilket bliver ret trættende at høre på når det er en gang i timen de sår og tigger om et eller andet... Projects abroad har frarådet os at købe noget, da de ellers vil forvente mere, og i mange tilfælde så stjæler personalet det, og sælger det for at få penge selv.... Og så kan det jo være ligemeget....

Vi har hørt rygter om at 11 af børnene skal bortadopteres og de skulle være blevet hentet igår, men da vi kom imorges, var de der stadig.... Jeg håber dog at de virkelig skal bort adopteres og at tidspunktet for afhentningen bare var endnu et Sri Lanka sprog mixup.... Jeg er spændt på at se hvad der sker, men det ville være fantastisk hvis i det mindste nogle af de her børn fik en ny start med en familie der virkelig ønsker dem og vil elske dem og tage sig af dem, i stedet for det de har nu....

Jeg synes stadig at det er svært at vænne sig til "the asian way of thinking" men mon ikke det kommer....
Man skal ihvertfald vænne sig til at de allesammen vil røre ens hår, vænne sig til at de stirrer uhæmmet på en og at næsten allesammen forsøger at få penge ud af en, lige meget hvor man er henne og hvad man laver.... Indtil vider synes jeg det er trættende, men måske bliver jeg hårdhudet af det;)
Til gengæld er Sri Lanka et fuldstændig fantastisk land hvad angår naturen... Overalt er der grønt og frodigt og strandene er sindssygt flotte og lækre:)

Nu vil jeg sove, så godnat hjemme i Danmark :)
Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Joan on

Hej Mille
Hvor er billederne af den flotte natur?

Lene on

Hej Camilla,
hav hele tiden i tankerne, at alt hvad du gør og laver med og for børnene gør en forskel.
Du gør en kæmpe forskel for de børn, selvom du måske ikke synes, at det er noget, så gør du en forskel. I fredags var alle fx mætte og tørre, og fik nus og kram.Tænk hvis du ikke havde været der, hvad mon så de stakkels børn havde fået.
Du gør en forskel :-)

Use this image in your site

Copy and paste this html: