Miami Vice

Trip Start Oct 31, 2012
1
50
55
Trip End Apr 11, 2013


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of United States  , Florida
Saturday, March 23, 2013

Otsikko on banaalin ilmeinen, mutta ei voi mitään - jo matkalla lentokentältä kun katseli muskeliveneen ajelevan sillan alta Biscayne Bayn turkooseissa vesissä, iski päähän heti Miami Vicen tunnari. Ja kyllä niitä paheitakin täältä löytyy, varsinkin kun sattuu olemaan jenkkien Spring Break, mikä tarkoittaa sitä, että itärannikon nuoret ovat rynnänneet Floridaan käyttäytymään huonosti. Tämä oli yksi näistä reissun suunnittelemattomista sattumista. Keksin vasta kolmisen viikkoa sitten, että on se aika vuodesta. Lisäksi kaupungissa on tänä ja ensi viikonloppuina Ultra-musiikkifestivaali, joten friikkejä asuja ja bikinejä riittää katukuvassa. Ikävä kyllä se tarkoittaa myös piikkiä majoitusten hinnassa. Ja musiikkikin on schaibaa.

Katuja on kuitenkin ollut miellyttävä tallata, ja kyllä bilemeininki on myös vetänyt mukaansa, osin hostellin houkuttelemanakin - toki mesta on hostelliksi varsin hintava, mutta aika harva hostelli järjestää joka ilta jotain tapahtumaa uima-altaan äärellä, ilmaisine booleineen, safkoineen ja esiintyjineen. Jatkot on tosin jääneet väliin tai menneet hostellin baarissa tai pussikalja-meiningillä, sillä South Beachin klubien hinnat lähtevät satasen sisäänpääsymaksusta. Yhden 20 drinkin kävin vetämässä parin tuttavuuden kanssa about ainoassa paikassa Ocean Drivella, johon ei maksanut sisään.

South Beach on naurettavan pröystäilevä, mutta Art Deco on aina miellyttänyt silmääni, ja lähes koko kaupunginosa siinä tyylissä on kyllä aika hieno kokonaisuus. Eikä se itse rantakaan huono ole. Hostelli sijaitsee South Beachin pohjois-osassa,  joten tällä alueella on tullut pyörittyä eniten, mutta toki tehty myös iskuja muualle Miamiiin. Tai pikemminkin varsinaiseen Miamiin, Miami Beach on nimittäin ihan itsenäinen kaupunki, vaikka aika kiinteästi Miamiin liittyykin. Julkinen liikenne on edullista, ja toimii kohtalaisesti (raideliikenne toimii hyvin, mutta kattavuus on varsin rajallinen, bussit taas suhaavat lähes kaikkialle, mutta liikenne on ruuhkaista ja vuorovälit pitkät, joten aikaa busseilla kulkemiseen menee), mutta myös apostolinkyyti on ollut tiiviissä käytössä.

Varsinaisen Miamin keskustan lisäksi olen tehnyt lähempää tuttavuutta Little Havanan ja Coral Cablesin varsin erilaisiin alueisiin. Little Havana on kaupungin kuubalais-kaupunginosa. Muutenkin kaupungissa on valtavasti espanjankielisiä, ja se tuntuu itse asiassa olevan yleisin kieli (olen jo kahteen kertaan tilannut ateriani espanjaksi, joska ruokalista oli sillä kielellä... varmaan tarjoilijat osasivat kyllä englantiakin). Kuubalaisia on erityisen paljon, sillä Castron noustua valtaan pakolaisten veneet rantautuivat juuri tänne. Fidel ei edelleenkään ole kovin suuressa huudossa näillä kulmilla. Little Havanan sydän, Calle Ocho (8th Street), oli aika turistoituneen oloinen, kuubalaisten ja muiden lattari-maiden ravintoloiden ja sikarikauppojen reunustama pätkä, mutta kyllä sitä hetken ihan mielellään tallaili pällistelemässä pappoja pelaamassa dominoa. Ja lounaaksi irtosi erinomaisen maistuva kuubalainen voileipä (joka sisälsi pienen joulukinkun verran possua).

Coral Gables olikin sitten varsin erilainen kaupunginosa (tai oikeammin ihan oma kaupunkinsa sekin), varta vasten varakkaiden miellyttäväksi ja vehreäksi keitaaksi rakennettu kaupunki, joka oli alunperin tarkoitus jopa ympäröidä muureilla (osa näyttävistä porteista saatiin valmiiksi, ennen kuin huonommat ajat pistivät suunnitelmat jäihin). Rakennuksista tehtiin tarkoituksella vanhan näköisiä, niiden rakentamiseen louhitun kiven jättämä kuoppa keskellä kaupunkia kaakeloitiin ja muutettiin kylpyläksi. Kunnon nörttinä etsin myös alueella sijaitsevan pelikaupan, joka ei ollut mikään mykistävä valikoimaltaan, mutta olihan se kiva pitkästä aikaa hypistellä lautapelejä, figuja ja kortteja.

Koska jenkeissä ollaan (ja tästä ilmaisusta voisi varmaan joku paikallinen vetää herneen nenäänsä, ollaan kuitenkin Etelässä, ja jenkithän ovat pohjoisvaltiolaisia...), niin asiaan kuuluu tietysti Road Trip. Se jää tosin tällä reissulla varsin vaatimattomaksi, mutta huomenna olisi kuitenkin tarkoitus startata vuokra-autolla kohti Key Westiä ja manner-USA:n eteläisintä kohtaa, yöpyä siellä, ja palailla seuraavana päivänä takaisin. Siitä seuraavassa numerossa...
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Sini on

Figuista puheen ollen, saat kaivaa takasin tultuas keltasen maalisi. Setti on haettu (ja testattu uudella tankerolla).

Antti on

Hei Sonny Crockett!!:) Nyt olis oiva tilaisuus hommata rakkaalle pikkuveljellesi Miami Heatin pelipaita jossa lukee selässä James!:) Koko XL tai XXL kiitos.Pistänkö jo rahat tulemaan?Kiitos.

matkaajamaks
matkaajamaks on

Sini: Joo, kuulin että homma on hoidettu. Karan kiittää. Antti: Eiköhän tuo onnistu. Olen nyt Key Westissä, mutta palailen tänään Miamiin, ja huomenna lienee vielä vähän aikaa shoppailla.

Antti on

Loistavaa!Sano Horatiolle terveisiä jos satut näkeen!:)

Use this image in your site

Copy and paste this html: