Limassa Humalaa moikkaamassa

Trip Start Oct 31, 2012
1
48
55
Trip End Apr 11, 2013


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed
Lima Backpackers
Read my review - 4/5 stars

Flag of Peru  ,
Thursday, March 14, 2013

Jep, täytyy pitää maasta jonka pääkaupunki on Lima ja pressa Humala. Päivitys Limasta pitänee kuitenkin aloittaa matkasta sinne, joka ei sujunut ihan suunnitelmien mukaan. Palataanpa tilanteeseen, jossa bussi ei ole liikahtanut 15 tuntiin, ja kapinahenki alkaa kyteä matkustajissa...

Syy bussin seisomiseen oli maanvyöry, joka oli katkaissut tien. Bussi sai siitä tiedon hieman aikaisemmin, ja pysähtyi edelliseen kylään, josta sentään sai virvokkeita, ja ympäristö oli mukavampi jaloittelulle, kuin pakolaisleiriä muistuttanut maanvyörykohdan ympäristö. Illan hämärtyessä tuli tieto, että maanvyöryä raivannut kaivuri oli hajalla, eikä uutta tulisi sinä yönä. Siispä edessä oli yö tien päällä. Bussi oli sentään luksusmallia (matkan piti kestää 20 tuntia, joten valitsin kalliin mutta laadukkaan Cruz del Surin), joten yöllä sai jopa nukuttuakin. Kun aamulla uutisia raivauksen etenemisestä ei kuulunut, alkoivat matkustajat kysellä muista mahdollisista vaihtoehdoista. Vaihtoehtoinen tie olisi kiertänyt niin kaukaa, ettei se ollut järkevää, mutta bussifirmallahan täytyi olla toisesta suunnasta tulossa ollut bussi jumissa vyöryn toisella puolella? Mitä jos vaihdettaisiin busseja? Pystyikö vyörystä kävelemään yli? Pienen selvittelyn jälkeen selvisi, että pystyi, ja homma alkoi edetä. Pian tetsattiin kapsäkit niskassa kivikossa, ja tunnin jälkeen matkustajat tavaroineen oli lastattu uuteen bussiin, ja nokka oli taas kohti Limaa. Tai oikeastaan ei ollut, koska bussia ei voinut kääntää ihan missä vain kapealla vuoristotiellä, joten kuski peruutteli hyvän tovin, ennen kuin nokka saatiin oikeaan suuntaan aplodien saattelemana.

Kaikkiaan tuohon bussisettiin meni kaksi päivää, eikä olo perillä Limassa ollut ihan kaikkein freesein, mutta onneksi majapaikan isäntä Marco oli aivan loistavan avulias ja ystävällinen, joten ensifiilis Limasta oli kuitenkin positiivinen. Pienten nokosten jälkeen Marco neuvoi miten kaupungissa pääsee parhaiten liikkumaan, ja lähdin tsekkailemaan Barrancon ja Mirafloresin rantakaupunginosia. Barranco on sellainen boheemimpi ja vähän ränsistynyt, Miraflores taas kiiltelevä hienostokaupunginosa hotelleineen ja ravintoloineen. Molemmat ovat näyttävästi mereen syöksyvien kallioiden äärellä. Mereltä nousi kohtalaisen sankka sumu, ja vaikka päivä oli aurinkoinen, ei rannalla aurinkoa juuri nähnyt, eikä ilma myöskään ollut kovin otollinen valokuvaukselle. Hienot maisemat kuitenkin.

Seuraavana päivänä oli sitten aika tutustua kaupungin historialliseen keskustaan, josta löytyi pönököitä palatseja, koreita kirkkoja, yksi korkea kukkula (Cerro San Cristobal), josta oli hyvä tähyillä edellä mainittuja, ja vähän muutakin. Lima on pirun iso kaupunki. Kolmasosa Perulaisista majailee siellä (9 miljoonaa), eikä kaupunki ole selvinnyt kiivaasta kasvusta ilman ongelmia - Limalla on maine saastuneena ja rikollisena mestana, ja liikenne voi olla todella kaoottista. Itse en ole ongelmiin törmännyt, eikä kaupunki nyt vaikuta myöskään sen saastuneemmalta kuin muutkaan Etelä-Amerikan suurkaupungit, joissa olen käynyt. Liikkuminen kaupungissa ei ole ihan helpoimmasta päästä. Kaupungissa on loistava metrobus-systeemi, joka toimii hienosti (kuten metro, mutta kumipyörillä), mutta linjoja on käytännössä yksi. Muualle suhaillaan collectivoilla, joiden käyttäminen vaatii hieman tietoa mestoista, tai sitten takseilla, jotka ovat edullisia, mutta turha odottaa, että kuski tuntee muuta kuin tunnetuimmat mestat. Myöskään jalan liikkuminen ei ole helppoa, sekä etäisyyksien, että melko hankalan katusysteemin takia. Kadut vaihtavat nimeä parin korttelin välein, eikä karttoihin ole todellakaan merkitty kaikkia nimiä. Onkin tullut käveltyä ylimääräistä enemmän kuin varmaan kertaakaan tällä reissulla.

Eilen illalla tsekkasin hienon vesipuiston, tai oikeastaan suihkulähdepuiston, jossa oli oikeasti aika hienoja suihkulähteitä, varsinkin iltavalaistuksessa. Oikein miellyttävä paikka viettää iltaa, ja kun pääsin takaisin hostellille, Marco miksailikin jo Pisco Souria vieraille. Tällaista palvelua ei monessa hostellissa ole.

Tänään voisi ehkä käydä tsekkaamassa hienoksi kehuhtun Museo Larcon, joka on kuuluisa mm. kokoelmasta inkapornoa. Siis esikolumbiaanista eroottista taidetta. Saatan lisätä tänne kuvia myöhemmin. Seuraa siis tätä palstaa, näe shokkikuvat!

Tänään illalla pitäisi lähteä kohti Huarazia. Päätin kiusata kroppaani vielä yhdellä keikalla vuoristoon, koska Huarazin ympäristö on kuulemma Andeja hienoimmillaan. Toivottavasti bussimatka ei veny ihan yhtä paljon kuin edellinen...

Edit. Kohukuvat museolta lisätty. Ihan mielenkiintoinen näyttely.
Slideshow Report as Spam

My Review Of The Place I StayedLoading Reviews
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Sini on

Jokunen vuosi takaperin Tampereella oli tuo inka näyttely. Muistan käyneeni siellä, on nimittäin tutun näköisiä esineitä.

matkaajamaks
matkaajamaks on

Hyvinkin mahdollista. Museolla on myös hillittömät varastot samanlaisia kippoja, esillä tuskin kymmenesosaa.

Use this image in your site

Copy and paste this html: