Kellumista

Trip Start Oct 31, 2012
1
43
55
Trip End Apr 11, 2013


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed

Flag of Peru  ,
Wednesday, February 20, 2013

Heitetäänpä väliin tällainen lyhyempi päivitys, jossa on siirrytty Perun puolelle Punoon (ja tätä kirjoittaessa jo eteenpäin Arequipaan). Arequipa vaikuttaa mukavalta, mutta siitä lisää myöhemmin, sillä nyt lusin pois reissun ensimmäistä flunssaa katsellen jotain random CSI:tä telkkarista. Sekä kirjoitan blogia.

Punossa viivähdin vain yhden yön, eikä kaupunki tehnyt sen suurempaa vaikutusta. Titicacan turistikeskushan se on samaan tapaan kuin Copacabana Bolivian puolella, mutta huomattavasti suurempi. Heti rajalla huomasi myös ison eron kaupustelutyylissä. Bolivian puolella tapana oli maleksia tien viereen pystytetyn kojun lähistöllä, ja aktivoitua aikaisintaan, kun potentiaalinen asiakas hypistelee jotain esinettä päättäväisen näköisenä. Perussa ei ehtinyt edes rajatarkastukseen, kun ensimmäiset innokkaat rahanvaihtajat ja myyjät huutelivat perään. Huomattavasti innokkaampaa myyntityötä, ei nyt ihan Kaakkois-Aasian tasolla vielä, mutta huomattava ero Boliviaan. Huomaa myös, että turisti on isompi bisnes Perussa, tästä mainittakoon esimerkkinä vaikka prameat iPeru-turisti-infot kaupunkien paraatipaikoilla, joissa on avuliasta (!) ja englantia puhuvaa (!!) henkilökuntaa. Tuntee selvästi olevansa gringo-traililla.

Punossa oleillessa tsekkasin myös yhden paikan isoimmista vetonauloista, Urosin kelluvat saaret. Nämä ruo'oista tehdyt saaret syntyivät alkuun tarpeesta paeta inkoja, jotka veti pataan alueen muita kansoja, jotka keksivät ryhtyä elämään vetten päällä, alkuun veneissä, sittemmin keinotekoisilla saarilla. Sittemmin tästä muodostui elämäntapa, jota on viime aikoina pitänyt yllä lähinnä turismi. Mulle vakuutettiin, että saarilla elää yhä 4 000 ihmistä, ja kyllä siellä jengiä vaikuttaa asustavan, mutta selkeästi ainakin osaa saarista pidetään yllä ihan vain turistien iloksi. Eipä silti, kyllä elämäntapaan ja erikoisiin saariin oli silti mielenkiintoista tutustua. Muille Titicacan Perun puoleisille saarille en lähtenyt, vaan tyydyin Bolivian puolella tsekattuun järven suurimpaan saareen Isla del Soliin.

Saarikierroksen jälkeen otin luksusbussin Arequipaan, ja jutustelin matkalla Limalaisen kauppiaan kanssa, joka oli puolen suvun kanssa turistikierroksella Perun tunnetuimmissa nähtävyyksissä, ja selvisti innoissaan kertomaan niistä, ja harjoittelemaan englantiaan. Ihan viihdyttävää matkaseuraa ainakin ensimmäiset kolme tuntia.


Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Nina on

Selvästi alkaa matka olla liian pitkä, kun mies on joka blogipäivityksessä eri tavalla kipeä. : ) Pikaista nuhasta paranemista!

Use this image in your site

Copy and paste this html: