Uusi vuosi alkanut, uusi maa odottaa

Trip Start Oct 31, 2012
1
27
55
Trip End Apr 11, 2013


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed

Flag of Australia  , New South Wales,
Tuesday, January 1, 2013

Miljoonat on paukuteltu taivaalle taas pitkin maailmaa, ja vuosi vaihtunut. Täällä Sydneyssä paukutteluun käytettiin tänä vuonna euroissa viitisen miljoonaa, ja tätä katsomaan sataman ympäristöön oli kerääntynyt 1,5 miljoonaa ihmistä. Paikalliset väittävät näitä maailman suurimmiksi uudenvuodenbileiksi, ja kyllä ne numeroiden valossa taitaa sitä ollakin. Aika kärkipäätä varmaan kansankokoontumisissa yleensäkin, jotkut uskonnolliset juhlat ja urheilutapahtumat taitaa kerätä vielä enemmän possea.

No millasta siellä sitten oli? No pirun ruuhkasta tietysti, vaikka väkimassojen liikuttelusta oli selkeästi paikallisilla hieman enemmän kokemusta kuin vaikka suomalaisilla futisjärkkäreillä, jotka saavat aikaan ruuhkan muutamalla tuhannella ihmisellä. Lähdin jo iltapäivästä kohti valitsemaani raketinbongauspaikkaa Mrs. Macquaries Pointia, henkisesti varautuen tekemään uparit ja suuntaamaan viereiselle Tarpeian Districtille. Liikkeellä oli jokunen muukin, mutta kun kyselin järkkäreiltä kuinka täynnä Point oli, ja olisiko mitään saumaa saada järkevää paikkaa viltilleen, he kertoivat, että alue on ehkä puolillaan (kapasiteettia sille puistokaistaleelle oli laskettu 17 000), ja kyllä sieltä vielä ihan ok paikka löytyisi. Ja hitot sieltä mitään paikkaa löytynyt. Aikani vaelleltuani päätin sijoittaa viltin mukavalle nurmikaistaleelle niemen toisella reunalla, josta siis ei ollut näkymää räiskeen keskipisteelle Harbour Bridgelle. Tokihan raketteja ammuttiin useasta pisteestä pitkin satama-aluetta, ja yhdelle ampumapisteelle oli ihan kivat näkymät, ja arvioin, että kun lasten ilotulitus ysiltä on ammuttu, vapautuisi tilaa toisellekin laidalle. Ja näinhän siinä kävi. Vietin rauhassa piknikiä naapureiden kanssa lätisten ja välillä lueskellen (Horus Heresy on edennyt jo kolmanteen kirjaan, ja sotaherra siirtymässä peruuttamattomasti pimeälle puolelle...) Myös taitolentoa ja muuta pientä viihdykettä oli järjestäjein puolelta tarjolla. Alue oli mukava ja järjestelyt toimivat hienosti, lukuunottamatta festareiden ainaista vessapulaa. Vietettyäni kolme varttia vessajonossa olikin aika haeskella jonkinlainen näkymä aikaisempaan tulitukseen, ja samalla hakeutua iskuasemiin sen jälkeen vapautuvia paikkoja ajatellen. Luovaa reitinhakua käyttäen löytyikin ihan mukava paikka, josta näkyi sekä silta että oopperatalo, joskin puut peittivät taivasta sen verran, että korkeammalle nousevia raketteja ei kovin hyvin nähnyt. Ja kun puoliyö sitten koitti, alkoi kyllä melkoinen räiske, ja perinteisten tulitteiden joukossa vilahteli myös jänniä kuvioita (elukoita, suukkoja, vesiputouksia ja sellaista). Ja olihan se ihan pirun hieno tulitus.

Vuoden vaihtuessa tuli myös toinen reissukuukausi täyteen, mutta aika on kyllä tuntunut paljon pidemmältä. Reissaus on ollut tähän asti suhteellisen intensiivistä (ei nyt tietysti ihan samaan malliin kun viikon Euroopan pyrähdyksillä, mutta aika tiiviiseen maisema vaihtunut kuitenkin), ja virikkeiden tulva valtava. Pieniä ensioireita matkaväsymyksestäkin alkanut tuntua, joten maan vaihto tekee ihan hyvää, vaikka Australiassakin vielä paljon nähtävää olisikin.

Mitäs täältä Australiasta on jäänyt päälimmäisenä mieleen? No ne maisemathan sieltä ekana nousee... kaunis maa. Toisena pitää mainita erittäin ystävällinen ja rento popula. Rento suhtautuminen yhdistettynä eurooppalaiseen järjestykseen tekee matkustamisesta täällä erittäin vaivatonta, joten mitään suuria seikkailuja ei sen puolesta ole eteen tullut. Vaikutuksen ovat tehneet myös söpöt ja suhteellisen kesyt elukat. Tällä kertaa lautaselle ei ole päätynyt mitään kovin eksoottista, keguruakin tuli maistettua vain pizzassa, jossa se ei ehkä ollut ihan luontaisessa ympäristössään. Tänään oli vähän mielessä etsiä lounaspaikka, jossa voisi maistaa kössiä tai ainakin jotain muuta laadukasta lihaa, mutta uudenvuodenpäivänä aika moni mesta tuntui olevan kiinni, ja auki oleviin laatumestoihin kohtuuttomat jonot (niihin, joihin pääsee ilman varausta). Vaeltelun jälkeen päädyin lopulta Chinatowniin, jossa oli kyllä kaikki ravintelit auki ja maittavaa apetta tarjolla. Illalla olis vielä tilaisuus, saas nähdä jaksaako vaivautua. Pikaruoka-osastolta täytyy antaa kunniamaininta Domino's pizzaketjulle. Nam.

Seuraavaa päivitystä luvassa Uudesta-Seelannista.
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Nina on

Täällä Lukonmäelläkin oli aika kovat uudenvuoden hipat. Ensin avasimme kumpikin Angry Birds-tölkin ja sitten etsimme sen ainoan 50X50 sentin kaistaleen ikkunoistamme, josta kunnolla kurottelemalla näki jonkun lähistöllä ampumien parin padan pumpumit.

Use this image in your site

Copy and paste this html: