Sumuisten vuorten matkaaja

Trip Start Oct 31, 2012
1
25
55
Trip End Apr 11, 2013


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed

Flag of Australia  , New South Wales,
Thursday, December 27, 2012

Tai joulu Silent Hillissä. Joulu alkaa tältä vuodelta olla paketissa, ja mun kohdalta se oli tänä vuonna vähän erilainen. Ilmanhaltija yritti parhaansa simuloida Suomen kelejä, mutta ei Australian kesässä pystynyt taipumaan kuin 10 asteeseen ja vesisateeseen. Ja sumuun. Todella sankkaan sumuun. Joulupäivä ja Tapaninpäivä peittyivät harmaaseen usvaan, mutta tapaninpäivänä uskaltauduin lenkille usvan keskelle, ja näin sen hetkeksi raottuessa jopa hieman niitä Blue Mountainsin vuoria. Tunnelma vanhoista art deco -rakennuksistaan kuuluisassa Katoombassa oli kuin kauhuleffasta (tai -pelistä), kun usvan keskellä näki eteensä ehkä 10 metriä, eikä varsinkaan joulupäivänä kaduilla liikkunut oikeastaan ketään. Yksi ravintola olisi ollut auki, mutta jouluaterian hinta oli michelin-luokassa, ja pöytävarauksen olisi saanut johonkin perverssiin aikaan, joten kokkailin itse jouluaterian tapaisen aattona supermarketista haetuista safkoista... sitä sitten syötiin vielä tänäänkin, kun pakkauskoot ei perinteisesti ole suunnattu sinkuille...

Vesisade ja sumu antoivat kuitenkin tilaisuulen lepuuttaa reissussa rähjääntynyttä kroppaa kunnolla lueskellen kirjaa takkatulen ääressä punaviinilasi kädessä, naksuja käden ulottuvilla. Ihan mökkihöperyys ei kuitenkaan päässyt iskemään, sillä tänään taivaalla näkyi taas aurinko, joten oli aika panna ne levänneet jalat koetukselle. Jalat selvisivät koetuksesta kutakuinkin (voipi olla, että toinen kaipaa aamulla vähän rakkolaastaria), ja maisemat oli päräyttävät. Liikkeellä oli jokunen muukin joulua vuorilla viettänyt, ja sumujumista innolla irtaantunut, joten ihan yksi ei tarvinnut vaeltaa, mikä tarkoitti sitä, että eläinhavainnot jäi aika laihoiksi.

Huomenna sitten taas kohti suurkaupunkia, ja tsekkailemaan Sydneyn maisemia (pari guesthousen vierasta on sieltä kotoisin, ja sain vähän vinkkiä hyvistä mestoista ilotulituksen bongaamiselle... aikasin täytyy olla liikkeellä, jos hyville paikoille haluaa, sillä noin miljoona muutakin hakeutuu mestoille). Sattuneesta syystä kuvista suurin osa on tältä päivältä, mutta napsin mä pari sumuverhon vähän raottuessa aikasemminkin.
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: