Maailmanloppu Melbournessa

Trip Start Oct 31, 2012
1
22
55
Trip End Apr 11, 2013


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed

Flag of Australia  , Victoria,
Friday, December 21, 2012

Jep, kaikista maailman paikoista päädyin sitten tänne viettämään maailmanloppua (jos maya-kalenteria haluamallaan tulitseviin hörhöihin on uskomista... ja miksi ei olisi?). Merkit oli kyllä jo selkeästi näkyvissä eilen illalla, kun eksyin katselemaan meininkiä St. Kildan Luna Parkin kupeessa oleville yömarkkinoille - zombit vaelsivat sammuttamattoman janon piinaamina ja tulikultistit tanssivat apokalyptisia tanssejaan rumpujen säestämänä. Ja se oli vasta alkua läheisiin yökerhoihin verrattuna... No, ei kai tämä hassumpi paikka ole ottaa vastaan maailmanloppua.

Tarinoidaanpa kuitenkin ensin vähän siitä, miten tänne päädyttiin. Ennen Melbournen hulinaan saapumista vietin päivän Geelongissa, joka on pienempi (no, melkein Tampereen kokoinen kuitenkin) kaupunki Melbournen kupeessa. Kaupungin rannasta on viime vuosina rakennettu viihdekeidasta monen muun paikan tapaan, vaikka sitä ei olekaan siunattu päryttävällä hiekkarannalla, kuten viime päivinä tsekkaamiani ranta-asutuksia. Ihan miellyttävä ympäristöhän siitä oli saatu aikaan.

Melbourneen tullessa tunsi heti saapuneensa suurkaupunkiin, oikestaan ekaa kertaa tällä reissulla, vaikka miljoonakaupunkeja on tullut vastaan jo useampia. Tätä saattoi korostaa saapuminen autolla aamuruuhkassa, mutta muutenkin mesta tuntuu jotenkin urbaanimmalta ja kuhisevammalta kuin aiemmat isot kaupungit Australiassa. Keskustan ja St. Kildan (jossa pidän majaa) katuja on tullut mittailtua jo sen verran, että jalassa on reissun ensimmäinen rakko... no, eiköhän Compeed seivaa. Myös lintuperspektiiviin tuli hakeuduttua, ja tsekkailtua kaupunkia Eureka Towerin 88. kerroksesta. Näkymät oli kyllä ihan hienot, vaikka hissi ylös överihintainen olikin, kuten näissä näköalamestoissa on tapana. Mainittakoon, että hissi myös tuntui ehkä nopeimmalta, jossa olen ollut. Kuulemma 9 metriä sekunnissa.

Jouluhössötys täytti keskustaa kauttaaltaan, ja ostoskaduilla oli aikamoinen jouluostostungos. Sopivia hengähdystaukoja tarjosivat katusoittajat ja -esiintyjät. Täytyy sanoa, että paikallisten katusoittajien taso on aika huima. En muista, että olisin muuala jäänyt kuuntelemaan useamman biisin ajaksi. Hyvä meininki. Ilta meni Habitatin ilmaista grillisafkaa ja boolia maistellessa, josta tuli sitten lähdettyä tsekkailemaan niitä St. Kildan yömarkkinoita. Samalla tuli testattua viereisen Luna Parkin satavuotias vuoristorata.

Eiköhän sitä olis aika lähteä taas liikkeelle, raportoidaan näkymistä, jos maailmanlopusta selvitään (ja ennen kaikkea maailmanlopun bileistä Habitatissa tänään illalla). Lisäsin muuten myös pari kuvaa edelliseen päivitykseen.

Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Sini on

Kiitoksia joulukortista ja kalliista lahjasta. :)
Tuleeko siellä edes lunta ikävä näin joulun alla?

matkaajamaks
matkaajamaks on

Täytyy myöntää, ettei ihan hirveän jouluinen tunnelma ole, 39 lämmintä tänään. Täytyy katsella, mitä sitä keksii jouluksi, kunhan tästä ehtii Blue Mountainsille (pitäisi olla siellä joskus aattoaamuna).

Nina on

Juuh, kiitos vain joululahjoista. Harvemmin saakaan joululahjan, jonka arvo on 10 000 000 000 dollaria. Ja bonuksena koko peliporukka tuli yhdessä tutustuneeksi wikipedian kautta Zimbabwen rahakatastrofiin. : )

Use this image in your site

Copy and paste this html: