Uljaita huippuja ja huippuja eläimiä

Trip Start Oct 31, 2012
1
19
55
Trip End Apr 11, 2013


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed

Flag of Australia  , South Australia,
Tuesday, December 11, 2012

Päivä tuli vietettyä Adelaiden kukkuloilla, enimmäkseen Cleland Wildlife Parkissa, joten luvassa on eläinkuvia niin että silmiin sattuu. Söpöallergikot katsokoon muualle.

Cleland Wildlife Park on osa isompaa suojelualuetta Adelaiden laitamilla, ja tavallaan sekoitus eläintarhaa ja luonnonpuistoa. Puiston alue on aidattu, ja sisälläkin oli aitoja rajaamassa eri elukoiden alueita, mutta näillä alueilla pääsi vaeltelemaan vapaasti. Ainoastaan vaaralliset elukat, kuten pussiahma, dingo ja vompatti (oikeesti, ne puolustaa raivoisasti reviiriään ja niillä on isot hampaat...) oli suljettu omiin aitauksiinsa. Olipa siellä pieni käärmetalokin. Mainiostipa tuolla päivän vietti telmimässä kesyhköjen parissa ja ruokkimassa hassuja pussieläimiä (jep, niitä sai ruokkia puiston sisällä). Kengurut osoittautuivat melkoisiksi pikasyöjiksi, jotka ahmi posket täyteen naksuja ja mussutteli niitä sitten hvyän tovin, kun appeet oli ensin saatu turvaan. Vallabien pöytätavat oli huomattavasti hillitympiä, ja muutenkin ne tuntuivat vähän aremmilta otuksilta. Ja koalat tietysti veti vaan eukalyptusta ihan omissa bileissään.

Mount Loftysta olisi voinut veistellä jotain vitsiä Monty Pythonin malliin, mutta päätin jättää sen väliin, sillä sen verran hikinen urakka sen huiman 700 metrin korkeudessa olevalle huipulle kipuaminen iltapäivän kuumimpina hetkinä kuiteskin oli. Päätin meinaan tietenkin mennä elukoita moikkaamaan aamusta, kun ne on aktiivisempia... samalla bussilla olisi päässyt myös Loftyn huipulle, josta olisi voinut kävellä alas sinne eläinpuistoon. No, tulipahan kuntoiltua edes vähän.

Huomenna olis taas tarkotus vaihtaa maisemaa, ja samalla pääsen tutustumaan vasemman puoleisen liikenteen saloihin, sillä päätin pähkäilyn jälkeen vuokrata auton, sillä vaikka julkisilla pääsee rannikkoa pitkin Melbourneen, pysähtely mielenkiintoisiin paikkoihin ei oikein onnistu. Vähän koitin katsella kimppakyytejäkin, mutta sopivaa ei oikein tuntuntu löytyvän.


Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Juha on

On jo pitemmän aikaa pitänyt kysyä, että miten sä tiedät noiden kaikkien otuksien suomenkieliset nimet. Vai keksitkö vain jotain? :)

matkaajamaks
matkaajamaks on

KVG. Eli google laulaa... oon mä pari luontodokkaria kääntäny, joten hassujen elukoiden nimien metsästäminen hoituu jo rutiinilla :)

Sini on

Älä sitten aja ketään päin siellä väärällä kaistalla menijöitten kanssa.

Nina on

Kiitos ekstra-annoksesta elukoita! IIIKS!! WIII! JII!

Use this image in your site

Copy and paste this html: