Yllättävän vihreä kaupunkipostaus

Trip Start Oct 31, 2012
1
17
55
Trip End Apr 11, 2013


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed

Flag of Australia  , South Australia,
Thursday, December 6, 2012

Hyvää itsenäisyyspäivää täältä Adelaidesta. Takana on kolme verrattain laiskaa päivää rantakaupungissa, eikä mitään hirmuisen tähdellistä raportoitavaa ole, mutta kun nyt on netti helposti käsillä, niin jos sitä istahtais hetkeksi ja naputtelisi jotain.

Aika täällä on tosiaan mennyt aika toimettomana rentoutuessa. Tänään tein aamupäivällä pienen ekspedition keskustaan (ja sen liepeille), ja näin ulkopuolisen silmin kaupunki muistuttaa kovasti Perthiä - Siistiä, toimivaa, laidoilla runsaasti vihreää. En jaksanut kovin pitkään katuja tallata, vaan koukkasin ihan keskustassa sijaitsevaan kasvitieteelliseen puutarhaan (ylläri... näitä tuntuu olevan joka kaupungin keskustan tuntumassa... sopii mulle). Tästä johtuen päivityksen kuvallinen anti on vihreään päin, mutta tarinoidaan nyt jotain kaupunkielämästäkin.

Yksi asia mikä on pistänyt silmään katukuvassa on aasialaisten suurin määrä. Sushia saa joka toisesta kadunkulmasta, ja kaduilla tallaa paljon aasialaistaustaista porukka. No, eihän tuo sinällään ihme ole, sillä vaikka kaupunkinäkymät muuten ovat kovin länsimaisia, ollaan kuitenkin varsin idässä.

Vaikka sää ei varsinaisesti viittaa joulukuuhun, näkyy jouluhössötys kyllä joka paikassa äärimmäisen räikeällä ja muovisella tavalla. Ehkä niiden pitää yrittää vähän kovemmin joulutunnelman eteen täällä palmujen keskellä.

Mitäs jengistä voisi noin muuten sanoa? Popula tuntuu aika rennolta, eikä stressaa turhia. Ehkä tästä johtuen silmään pistää varoitus- ja kieltokylttien runsas määrä. Kaikesta mahdollisesta varoitellaan kyltein, pyydetään pitämään huolta omaisuudestaan ja viisi sekuntia siitä kun laatoitukselle on ilmaantunut jostain vettä, siinä on tötterö varoittamassa märästä pinnasta. Kaksijakoista. Ja todettakoon nyt näin itsenäisyyspäivän kunniaksi, että aussit tuntuvat olevan varsin patrioottista sakkia (juu, taas yleistellään niin maan penteleesti mitään tietämättä). Hyvin monet liikkeet (ja brändit) ilmoittavat isoilla kirjaimilla olevansa aussiomisteisia ja -johdettuja, ja varsinkin ruoassa kotimaisuus on todella iso juttu (no, hyvä niiden täällä, kun kotikonnuilla pystyy kasvattamaan melkein mitä vaan). Urheilun sarallahan tämä on tuttua melkein missä päin maailmaa vain.

Iltapäivällä päätin suunnata rannalle uimaan, lekottelemaan ja lukemaan kirjaa, kun biitsikelit ovat viimein saapuneet. Lämpöä oli sellainen mukavat 30 (ei tunnu meren rannalla ollenkaan liian kuumalta), ja vesi oli mukavan virkistävää.

Eipä tässä enempiä, huomenna iltasella kohti Coober Pedyä, opaalikaivoskaupunkia aavikolla. Venyisköhän wifi streamaamaan linnan juhlia yle-areenasta? No, ehkä koti-ikävä ei vielä ihan niin paljon vaivaa...

Edit. Lisäsin pari kuvaa.
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Nina on

Olen kyllä aivan varma, että metallisikojen bongaaminen on hyödyllisempi tapa viettää päivää kuin tuijottaa ittepäisyysvastaanottoa.

Use this image in your site

Copy and paste this html: