Kaupunkikuulumisia vaihteeksi

Trip Start Oct 31, 2012
1
15
55
Trip End Apr 11, 2013


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Australia  , Western Australia,
Saturday, December 1, 2012

Vajaan pari päivää on nyt ehtinyt tsekkailla Fremantlea ja Perthiä (poislukien Rottnestilla vietetty päivä), ja ihan miellyttäviltä kaupungeilta molemmat vaikuttavat, kumpikin omalla tavallaan.

Majaa pidän Fremantlessa, joka on sellaisen rennon hippipaikan maineessa. Kyllä ja ei.  Satamakaupunkihan nousi kukoistukseen kultaryntäyksen aikaan, ja hiipui sen jäljeen nopeasti, joten monet vanhat rakennukset ovat yhä pystyssä, koska uutta ei ollut varaa rakentaa, muutenhan sinnekin olisi varmaan viimestään 70-luvulla noussut uljaita moderneja elementtikolhooseja. Nyt monet rakennukset on fiksailtu viimeisen päälle ja hipit ovat alkaneet hiljalleen vaihtua hipstereiksi, jotka siemailevat kympin kahveja ja murkinoivat luomu-lähiruokaburgereita kivassa ympäristössä (burgerin testasin itsekin, kun sitä kovasti kehuttiin, ja olihan se pirun hyvä). Ihan rennon oloinen paikka kuitenkin yhä on, vain hintataso Afrikan jälkeen pistää vähän miettimään mukavaan kahvilaan istumista... kun on tottunut siihen, että kalja maksaa euron ja hyvä ateria vitosen, kirpasee Australian paikoin Suomeakin kalliimmat hinnat ikävästi.

Mutta halvallakin riittää monenlaista tekemistä, ja varsinkin Perth on kunnostautunut ilmaispalveluissa mukavasti. Ilmainen julkinen liikenne keskustan alueella (eikä tuo maltaita muutenkaan maksa), ilmainen wifi osassa keskustaa, paljon neuvontaa ja opastusta saatavilla, julkiset virkistyshommelit enimmäkseen ilmaisia, kuten aika päheä kasvitieteellinen puutarha King's Parkissa. No, kun niitä lähiöitä katteli joelta ja lähijunasta, varakkaita veronmaksajia näkyy riittävän. Kiva matkailijalle. Perthistä jäi kaiken kaikkiaan siisti ja toimiva kuva, ja porukkakin tuntui rennolta ja ystävälliseltä. Olisi voinut viettää hetken pidempäänkin tällä seudulla (Länsi-Australiassa olisi ollut paljon muutakin nähtävää), mutta koska Indian Pacific kulkee vain kerran viikossa, päätin jatkaa matkaa jo huomenna. Edessä on siis leppoisa 39 tunnin junamatka Adelaideen. Kyllä siinä jää Ukrainan 13 tuntia kirkkaasti...
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Antti on

Blogia kehuttu tänään kahtesti, keep it up!

Use this image in your site

Copy and paste this html: