Rottia ja pesimistä

Trip Start Oct 31, 2012
1
14
55
Trip End Apr 11, 2013


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Australia  , Western Australia,
Friday, November 30, 2012

Jos joku luuli pääsevänsä eroon kuvista pörröisistä elukoista ja maisemista mantereen vaihtuessa, luulitte väärin. Prähähää. Tänään nimittäin tein visiitin Rottnest Islandille Perthin/Fremantlen edustalla ja päätinpä sitten kirjottaa sille ihan oman päivityksen. Kaupunkikuulumisia myöhemmin.

Rottnest on jo pitkään ollut perthiläisten virkistyskohde, ja sataman läheinen asuttu alue (kekseliäästi nimeltään "The Settlement") on täynnä ravintoloita ja bungaloweja. Saari on kuitenkin myös monen uhanalaisen eläimen koti, sillä sinne ei ole päässyt leviämään koiria, kissoja tai kettuja, jotka ovat tuhonneet ne mantereelta. Tunnetuin näistä elukoista lienee quokka, eli lyhythäntäkenguru, josta saari on myös saanut nimensä (sinne ensimmäisenä saapuneet merimiehet luulivat niitä jättiläisrotiksi, ja nimesivät saaren "rotanpesäksi"). Saarelta ei kuitenkaan löydy rottia, eikä myöskään Nurglen kulttia (tietääkseni).

Matka saarelle oli rajummanpuoleinen varsin navakan tuulen vuoksi. Onneksi en kärsi merisairaudesta, sillä oksupusseille oli lautalla kysyntää ja käyttöäkin. Edellisen illan vuorot oli peruttu kovan tuulen vuoksi, ja saaren rannassa jonottikin aitojen takana satoja sinne jumittuneita matkaajia. Jotenkin tuli sellanen "olet saapumassa karanteenivyöhykkeelle"-fiilis (zombit vaan puuttu). Sää ei myöskään ollut järin lämmin (itse asiassa molempina päivinä elohopea on noussut täällä tuskin 20 asteeseen), mutta sillä oli etunsa: Saarella oli melko vähän väkeä, ja parikymmentä astetta on oikein mukava pyöräilylämpötila.

Vuokrasin siis pyörän, jolla saaren sai mukavasti kierrettyä muutamassa tunnissa, maisemia ja eläimiä pällistellen. Ja miellyttäviähän nuo molemmat olivat. Ihan kiva päivä kaiken kaikkiaan. Jos huomenna vaikka ehtisi poiketa Perthissäkin.
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Sini on

Mantereen vaihto, mutta liian kuumalta se näyttää yhä. Täälä tuli jo lunta.

Nina on

Täällä tuli PALJON lunta olisi oikeampi kommentti. :P
Ja Janilta tuli PALJON KUVIA IIIIIIIIKSIN IHANISTA PÖRRÖELUKOISTA!
Kyllä näille kelpaa hihkua raidia odotellessa.

matkaajamaks
matkaajamaks on

Itse asiassa täällä ei ole ollut hirveän lämmin, päivällä just tarkenee t-paidassa (on ollu parinkymmenen pintaan päivälämpötilat), mutta yöllä tulee vilu ilman fleecea. Huomiseksi onkin sitten taas luvattu 30. Ja ennakkovaroituksena blogin lukijoiden pörröfanit-alaosastolle: Seuraava päivitys ei sisällä pörröisiä elukoita.

Sini on

Raidia odotellessa joo... hiukanko on Lafista ikävä kun aina on tankista pulaa.

matkaajamaks
matkaajamaks on

Tankkipula on aika yleinen ongelma. No, ehkä se Lafiskin vielä joskus palailee remmiin...

Use this image in your site

Copy and paste this html: