Ja taas lähtee!

Trip Start Oct 31, 2012
1
55
Trip End Apr 11, 2013


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed
Kotona

Flag of Finland  , Western Finland,
Tuesday, October 30, 2012

Matkablogaaja herää horroksestaan samoihin aikoihin, kun erinäiset elikot alkavat täällä pohjolassa vaipua horrokseen. Eipä ole tullut tänne pariin vuoteen kirjoitettua, vaikka reissuja toki on tehty tällä välilläkin. Noista viikon raapaisuista Euroopassa ei kuitenkaan ole viitsinyt blogia vääntää, varsinkin kun tahti niillä on ollut usein aikas hektinen, kun on juostu jalkapallon perässä parhaimmillaan kolme maata viikkoon.

Nyt aikaa kuitenkin on reilut viisi kuukautta, joten eiköhän siinä ehdi blogiakin kirjoittaa. En takaa kovin säännöllisiä päivityksiä, mutta eiköhän tänne netin saatavilla ollessa tule jotain raapusteltua. Havaitsin edellisellä reissulla, että kotiväen ajan tasalla pitämisen lisäksi asioiden kirjoittaminen selkiyttää kivasti itsellekin, mitä on puuhannut (tai ollut puuhaamatta).

Reissulla on tarkoitus kiertää pallomme, alkumatkasta eteläisellä puoliskolla pysytellen (siellä kun on nyt kesä) ja loppupuolella pohjoiseen koukaten (siis pohjoisempaan, eiväthän nuo Florida ja Jamaika nyt kovin pohjoisessa näiltä leveysasteilta katsellen ole). Lennot on varailtu vertailun jälkeen Kilroylta, joka duunasi rtw-lipun varsin kilpailukykyiseen hintaan (nykyisinhän eri lentoyhtiö-alliansseilla on omatkin työkalunsa noiden vääntämiseen, mutta pikaisella kokeilulla säästöä ei juuri niillä syntynyt). Se tietysti tarkoittaa jonkinasteista suunnitelmien lukkoon lyömistä, mutta kyllähän noita lippujen aikatauluja ja tarvittaessa reitityksiäkin voi muuttaa, jos siltä tuntuu. Matkareitille valikoitui maita lämmön, luonnon, kaupunkien ja historian perusteella. Suurin osa reitistä on mulle ihan uusia aluevaltauksia, maista ainoastaan USA:ta on ennestään hieman raapaistu, ja matkalle mahtuu kolme ihan uutta mannertakin (Afrikka, Australia, Etelä-Amerikka... Antarktis jäänee yhä käymättä).

Alkuun piti höpistä enemmänkin reissuvalmisteluista, mutta babylon huohotti vielä sen verran niskaan, ettei sille oikein tahtonut löytyä aikaa, kun ystävienkin kanssa halusi kuitenkin puuhata. Tässä vaiheessa matkakassa on jotensakin kassassa (verottajan hyvästä yrityksestä huolimatta), kassi melkein pakattu, tropit hankittu (malaria-perkeleitä kun reissun varrella inisee), myrkyt nielty (mad-slangilla erinäisten barbababojen kurissa pitämiseksi), safari bookattu ja erinäisiä majoituksiakin jo varailtu (Australian majoitukset täyttyvät pirun varhain, varsinkin joulun-uudenvuoden aikaan).

Lähtö alkaa olla ovella, ja torstai-aamuna ennen kukon hirttämistä pitäisi olla Helsinki-Vantaalla British Airwaysin tiskillä. Eka etappi on Lontoon Heathrow, josta jatketaan säädyttömän pitkän välilaskun jälkeen kohti Etelä-Afrikan Kapkaupunkia. Voipi olla, että päivitystä irtoaa jo Lontoosta aikaa tappaessa, mutta eiköhän sitä viimeistään Kapkaupungissa pääse yhteyksien äärelle.

Ja miksi mennä? No miksi hitossa ei? Maailmanympärimatkassa on yhä näinä helpon lentämisen ja kaukomatkojen päivinäkin jotain sellaista hehkua, mikä kiehtoi minua. Toki pallon ympäri nykyään lentää vaikka viikonlopussa, mutta se ei toki ole se reissun idea, vaan nähdä uutta ja laajentaa kuvaansa tästä pallosta. Siksi taas tungenkin sellaisiin mestoihin, jossa en ole ennen käynyt. 5kk ja 2vk voi kuulostaa pitkältä ajalta, mutta kun aloin suunnitelmiani täsmennellä ja paloitella reissua osiin, ei se enää niin pitkältä tuntunutkaan. Kohteita on hemmetisti, ja välillä tuntuu, että olen saattanut haukata liian ison palan. No, en koe pakkoa visiteerata kaikissa "must"-nähtävyyksissä, ja toivottavasti osaan himmailla ja pysähtyä silloin kun siltä tuntuu. Ja kyllähän tuo vajaa puoli vuotta on tietyllä tapaa pitkä aika olla erossa kavereista ja kotiväestä. Keep on gaming, guys and gals.

Lähden tällä kertaa reissuun yksin, mikä sopii mulle ihan hyvin. Toki kavereiden kanssa matkustamisessa on puolensa, ja futismatkat pitkin Eurooppaa ovat olleet ihan mahtavia (eiköhän sitä taas jossain vaiheessa saada reissua aikaan porukallakin :)). Yksin mennessä ei ole aina sitä seuraa, jonka kanssa jakaa kokemuksia, mutta toisaalta on vapaus mennä ihan omaan tahtiin ja aikaa kelailla näkemäänsä ihan oman kuulan sisällä. Toki en koko reissua tule matkaamaan yksin, heti kärkeen liityn seurueeseen safarille läpi eteläisen Afrikan, ja kyllä sieltä muualtakin aina seuraa tarvittaessa löytää. Ja voi myös olla löytämättä, kun siltä tuntuu.

Huh, kylläpäs sitä tuli taas seliteltyä sekavia, ja iskettyä heti kärkeen tekstiseinällä. Lisää sekavaa selittelyä ensi numerossa. Täten toivotan tervetulleeksi kaikki blogia lukemaan eksyneet.
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Antti on

Bon voyage!!Travel Safe!!

Use this image in your site

Copy and paste this html: