Vilkaisu taakse

Trip Start Apr 05, 2010
1
37
Trip End Jun 22, 2010


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed
Home sweet home

Flag of Finland  , Western Finland,
Thursday, June 24, 2010

Pari päivää on ehditty viettää kotimaan kamaralla, mutta ei ole oikein hässäkän keskellä ehtinyt järjestellä ajatuksia koetusta. Heitetään nyt kuitenkin kehiin joitain reissun kohokohtia aina yhtä typerien top-listojen muodossa:

Maat:
1) Japani. Odotuksia maan suhteen oli, enkä pettynyt. Hieno paikka, erityisesti Tokio, joka teki vaikutuksen jo monipuolisuudellaan - matkaamalla toiseen kaupunginosaan siirtyi samalla ihan eri ympäristöön ja fiiliksiin.

2) Kambodzha. Reissun positiivinen yllättäjä. Angkor oli melko tyrmäävä kokemus, Sihanoukville tarjosi juuri sitä rentoutumista mitä siihen väliin kaipasi, ja syrjäinen Battambangkin oli jotenkin viehättävä.

3) Vietnam. Huolimatta turistibisneksen ylenpalttisesta ja peittelemättömästä ahneudesta maassa oli kyllä hienoja paikkoja ja mieleenpainuvia kohtaamisia (yleensä vähän sivummalla turistireiteiltä). Tietysti Vietnamin sotaa jenkkinäkökulmasta tutkineelle oli hienoa nähdä toisen osapuolen näkökulmaa ja tapahtumapaikkoja.

Ateriat:

1) Pizza Hawaiji, Little Boy Pizza, Pakse, Laos. Noloa panna pizza kärkeen, ja vielä melko puhtaasti ei-kulinaarisilla ansioilla, mutta niin se välillä menee. Nautin lätyn tilanteessa, jossa takana oli jo kuukauden verran riisidiettiä, enkä ollut vatsataudista johtuen syönyt pariin päivään oikeastaan muuta kuin rehydraatiojuomaa ja kuivaa leipää - siinä tilanteessa parhaita asioita joita olen suuhuni pistänyt (mainittakoon, että kyllä Pizza ihan omilla ansioillaankin oli oivallinen).

2) Chiken Amok, Seahorse Restaurant, Sihanoukville, Kambodzha. Kookospähkinästä tarjoiltu maukas kana-vihannespata oli ihan pirun hyvää.

3) Pork Teriyaki, Miyajima, Japani. Monta muutakin hyvää settiä tuli Japanissa nautittua, mutta edustakoon nyt tämä mieleen positiivisena kokemuksena jäänyt ateria Japania tällä listalla.

Matkat:

1) Tokio-Kioto (Hikari-Shinkansen). Oikein mukavaa ja vauhdikasta junamatkailua.

2) Helsinki-Tokio (Airbus A330). Uusi airbus tarjosi erittäin mukavan lennon, vaikka matka kestikin yli 9 tuntia.

3) Nanning-Hanoi (Rail China Hard Sleeper). Yöjunailut Kiinassa olivat mielenkiintoisia kokemuksia, ja tällä matkalla samaan osastoon osui myös pari hieman englantia osaavaa kiinatarta, joten kommunikaatio sujui paremmin kuin välillä Guangzhou-Nanning.

+ Kunniamaininta bussimatkoille yleisillä busseilla Laosissa. Olivat kyllä mielenkiintoisia, joskin aikas tuskallisia kokemuksia... täytyy myöntää, että kun 5 tunnin matkaa oli takana seitsemisen tuntia, ja bussia korjattiin toista kertaa paahtavassa auringossa, ilman mitään tietoa siitä kuinka kauan tällä kertaa menee, alkoi paikallisväri riittää, ja "Koska ollaan perillä?"-fiilis vallata alaa. Laosin bussien kunniaksi mainittakoon, että toisin kuin muualla kaakossa matkustajia ei "viihdytetty" äärimmäisen kovaäänisellä karaokella.

Sellainen reissu oli se. Kannatti tehdä, kuten reissut yleensä aina. Voipi olla, että lisään vielä jotain yleiskommenttia reissusta, tai sitten ei. Kiitoksia lukijoille mielenkiinnosta ja kommenteista.
Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Nina on

Tervetuloa kotiin. : )

Use this image in your site

Copy and paste this html: