Saigon. Shit, I'm still...

Trip Start Apr 05, 2010
1
26
37
Trip End Jun 22, 2010


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Vietnam  ,
Monday, May 24, 2010

...okei, vältetään se klisee edes puoliksi - eihän se edes olisi kovin kuvaava, ei mulla ole mitään erityistä hinkua jatkaa syvemmälle pimeyden sydämeen Saigonista (tai HCMC:stä, kuten se nykyisin virallisesti tunnetaan), ihan mukava paikkahan tää on. Matkan kuitenkin täytyy jatkua jo huomenna, sillä perjantaina pitäisi olla pois maasta tai rajavartija antaa pahaa silmää ja sakot.

Kuhisevassa Saigonissa riittää kyllä nähtävää, mutta en ole millään hirveällä sightseeing-meiningillä kaupunkia juossut, toki pari nähtävyyttäkin tsekannut, mutta enimmäkseen vain tallannut katoja, pällistellyt elämää ja maistellut erinomaista ruokaa... ja kun kuhina ja kuumuus ovat alkaneet uuvuttaa, napannut moton takaisin hotellille (joo, laiskuus alkaa iskeä reissun tässä vaiheessa), kuten tänäänkin. Jos tässä kirjoittelisi vähän paahteen hellittämistä odotellessa, ja lähtisi vaikka sitten vielä pyörähtämään iltatorille ja haukkaamaan jotain. Tuolla haukkaamisosastolla riittää ihan hyvin valinnanvaraa, joskin varsinkin liike/turistikeskustassa hieman kalliimpaa mihin on Vietnamissa tottunut. Täytyy tosin sanoa, että myös laatu on ollut mainiota, ja pikku lisät, kuten automaattinen jäätee saman tien kun istuu pöytään on tässä helteessä yllättävänkin mukava (muuten juoma tulee helposti melkein tuhottua ennen kuin ruoka edes ehtii pöytään).

Kaupungissa on enemmän suurkaupungin tuntua kuin vaikka Hanoissa (ja samalla länsimaisempi fiilis), toki liikenne on samaa kaaosta kuin muuallakin ja johdot roikkuvat tolpista varsin kaakkoisaasialaisena sekahärdellinä, mutta leveät kadut ja niiden varrella näkyvät tutut logot sen tekevät.

Nähtävyysosastolla on tullut katsastettua tietenkin War Remnants Museum, joka ei hurmeessa juuri säästellyt. Monet kuvista olin kyllä nähnyt aiemminkin, mutta kyllähän nuo kuvat irtopäitä tai ruumiinkappaleita roikottelevista sotilaista, lasten joukkohaudoista ja epämuodostuneista vauvoista aika rajua tavaraa olivat. Yksipuoleistahan museon kertoma tietenkin oli, mutta mielenkiintoista oli kyllä nähdä taas lisää tuotakin puolta tarinasta. Kuvia katsellessa mieleen tuli myös mielenkiintoisia ajatuksia estetiikasta, sillä osa kuvista oli ihan hemmetin hienon näköisiä, vaikka kuvasivat äärimmäisen rumia ja julmia asioita... ja kuin tilauksesta gift shopissa (totta hitossa sellainen aina on) osui silmään erään kuvaajan portfolio otsikolla "Beautiful, beautiful..." (oli takakannen mukaan huomannut sanoneensa niin puoliääneen saadessaan hyvän otoksen kuolemaa tekevästä sotilaasta). Ikävä kyllä kirja piti jättää kaupan hyllylle, koska se oli ihan pirun iso... ja kyllähän sen saa aina tilattua netistä.

Lisäksi tuli tallattua niin liikekeskustan kuin chinatownin katuja (ei erottunut ihan niin paljon muusta kaupungista kuin länsimaisten kaupunkien vastaavat), tsekattua pari pagodia (joista Jade Emperor Pagoda oli ränsistyneessä prameudessaan jotenkin erityisen viehättävä) ja vietettyä iltaa kattoterassibaarissa.

Huomenna olisi tarkoitus suunnata Mekongin suistoon (tukikohdaksi olen valinnut Can Thon), kuluttaa loppu oleskelulupa siellä, ja suunnata sitten veneellä kohti Kambodzhaa Mekongia pitkin.
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Nina on

Nuo johtorykelmät katujen yllä näyttävät kyllä äärimmäisen turvallisilta... Onkos muuten tullut syödyksi mitään Madventures-tasoista häröruokaa?

matkaajamaks
matkaajamaks on

Sapuska on kyllä ollut aika perussettiä... ötökät tuli kokeiltua ja epämiellyttäviksi todettua jo edellisellä Aasian reissulla, ja koiraa tai käärmettä en halua syödä (molempia on kyllä runsaasti tarjolla), joten eksoottisimmat proteiinilähteet taitaa olla villisika (mainiota possua) ja vuohi (aika sitkeää).

Use this image in your site

Copy and paste this html: