Maa vaihtuu

Trip Start Apr 05, 2010
1
12
37
Trip End Jun 22, 2010


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of China  ,
Tuesday, April 20, 2010

Japani jäi sitten tän reissun osalta taakse... multa. Ilenkin piti tosiaan lähteä kohti Suomea, mutta toisinpa kävi. Tänään finski heitti ilmeisesti ilmaan päivämäärän 1.5., mikä kyllä kuulostaa kohtuu ankaralta. No, jaksamista sinne suuntaan, ja yritä vielä nauttia Japanista, vaikka pakkoloma ei niin lomalta tunnukaan.

Mulla hoitu lennot Air Chinalla Tokio-Peking-Hongkong odotettuakin paremmin, sillä tossa Pekingissä oli vain tunnin vaihto, joten puoliksi odotin, että vaikka itse ehtisinkin koneeseen, jää kapsäkki matkasta. Siellä se rinkka kuitenkin perillä huvitteli matkatavarakarusellissa, odotellen isäntäänsä. Muutenkin vaikutti Air China ihan asialliselta yhtiöltä, eka kone nyt oli aika vanha ja nuhjuinen, mutta toinen olikin sitten uudempi Airbus. Molempien lentojen safka oli lentoruokastandardin ylittävää (eli ei suunnaton gourmet-nautinto, mutta ihan syötävää) kiinalaispöperöä. Pekingiä ei oikeastaan nähnyt edes vilaukselta. Sumusta sukellettiin kentälle ja juostiin kentän läpi punainen lappu käsivarressa (ilmeisesti kertomassa kenttähenkilökunnalle Air Chinan toiveesta, ettei näitä matkustajia pantaisi ihan hirveän syvällisiin perärööritähystyksiin, kun vähän kiire olisi).

Hongkongiin saapuminen olikin sitten vähän kiireettömämpi, ja jo matka pois Lantaun saarelta lentokenttäbussilla teki vaikutuksen pitkiltä silloilta avautuvilla maisemillaan Hongkongin lahdelle. Sen verran pilvenpiirtäjiä ihaillessa meni pasmat sekaisin, että hyppäsin pois bussista hieman liian aikaisin, ja tetsasin uskomattoman hiostavassa ilmassa (lämpöä ei ollut "kuin" 27 astetta, mutta kosteus jotain aivan uskomatonta) reppuineni äärimmäisen turistin näköisenä ihmisvilinässä majoitukseen "legendaarisessa" Chung King Mansionissa (olin kuitenkin etukäteen tsekannut sieltä mukavan oloisen mestan). Eipä tuo nyt niin hurjalta vaikuttanut kuin ehkä on joskus muinoin ollut - nigerialaiset sisäänheittäjätkään eivät olleet kovin aggressiivisia, eivätkä rotat ja torakatkaan ole vielä matkaajaa löytäneet :) Sisäänheittäjistä puheen ollen, nyt on reissun ensimmäiset (25) "hello misterit", elikäs riivaajatkin tulleet eteen, pari melko sananmukaisestikin, mutta eipä noita pahemmin juossut perään räätäleitään, hierontojaan ja hostellejaan kauppaamaan, vaikka tarjolla oli mehevä saalis isojen reppujen kanssa. Melko mietoja olivat heidän kutsuhuutonsa korvissani.

Hassua, että maailman suurimmasta kaupungista (laskentatavasta riippuen) tullessakin tämän vain 7 miljoonan asukkaan metropolin ihmisvilinä tuntuu suorastaan hyökyvän päälle. Onhan alue toki pieni, minkä näkee myös siitä, että matalia taloja ei vain ole, toisin kuin vaikka Tokiossa monilla alueilla. Tyydyin siis vain valumaan virran mukana lähialueilla, ja pimeän tultua kuvaamassa kuuluisaa Hong Kong Islandin puoleista skylinea. Pirun hienohan tuo kyllä oli, täytyy myöntää. Kaikkialla leijuva kostea usva toi neonvaloisiin näkymiin mukavan pikku lisän. Rannasa bongasin myös kuvausryhmän, joka kuvasi ilmeisesti jonkinlaista elokuvaa tai mainosta. En jaksanut selvittää tarkemmin.

Huomenna pitäisi varmaan hoitaa joitain juoksevia asioita, kuten viisumia, pyykkiä ja sellaista, mutta eiköhän siinä ehdi vähän laajemminkin tähän kaupunkiin tutustua.
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Pete on

Toi 11 päivän odottaminen tuntuu kyllä hivenen kohtuuttomalta Ileä ajatellen, ei hyvää päivää!

Use this image in your site

Copy and paste this html: